var det någon som sa debut?

Igår gjorde jag inte mycket alls. Skulle egentligen fixat iordning lite grejor inför idag, men det sov jag på. Jag skulle egentligen tvätta kläder, men det sov jag på. Och jag skulle framförallt egentligen läsa lite på nk-provet, men även det sov jag på. Jag sov igår.

Idag klev jag upp i ottan och kravlade mig ur sängen och in i bilen. Tryckte ner huvudet i alla grejor för att se om allt var med, ser inte så bra på morgonen. Undrar om man kan gå till optikern och be om morgon-glasögon? Tillbaka till bilen. Kom till rs runt 6- halv 7. Tidsuppfattning är inte heller min starka sida sådär på morgonkvisten. Borstade lite på ponnyn och sen smörjade jag alla grejorna så det glänsde. Slängde åt dom lite hö och sen väntade jag. Ringde till en mamma och att knatteridningen var inställd osv. Om jag visste att jag skulle behöva vänta så hade jag åkt dit MYCKET senare. Men det visste jag ju inte såklart.. Vi tog oss iväg runt 9 och jag sov nästan i bilen. När vi kom fram var det bara att anmäla och sedan börja värma upp köttebullen. Helt tokig var han på framridningen. Upptäckte efter första klassen att han gapade när jag spände åt nosgrimman, inte så konstigt att jag inte fick någon större kontroll över honom på banan. Innan veterinärbesiktingen tog det mig ungefär 93758436 timmar att spänna nosgrimman. Prova spänna en nosgrimma på en ponny som gapar! Sen skulle han springa, köttebullen, och det gick inte fort. Fick springa två rundor innan vi fick upp den riktigt farten som veterinären önskade. Sen var det dags för LB-debuten. Det började bra, fram till kombinationen. Där hände det något som gjorde att hästen blev som en orm, vinglig och förvirrad skulle jag nog kalla det. Lyckades ta oss över första hindret men inte det andra, det rev vi. Så egentligen tog vi oss över, men inte felfritt. När vi hade ridit klart packade vi in dom små djuren och for hem. Väl hemma var det bara att plocka ur alla miljarder grejer ur bilen, och över i en annan bil som tog mig hem till sängen. Jag är nöjd över dagen. En rosa saltsten fick jag också! Nöjd_tjej_92 typ.



Tack och hej leverpastej!

rysk maffia

Så farligt som det låter är det inte riktigt. Har skrivit om just rysk maffia nu i flera timmar sammanlagt! Kanske inte världens roligaste ämne att skriva om men tydligen så är det nödvändigt av någon anledning. I eftermiddag väntar förenings-fotbollen och massa massa folk. Kanske skymtar man Matilda bland CA-tjejerna? En liten fågel viskade i mitt öra att Baneret har planerat något riktigt intressant. Kvällen spenderas förmodligen i stallet hos min lilla hoppeponny. Funderar på att skita i att duscha honom och dra hem och sova istället. Veckan har gått så fort så att hjärnan inte har hängt med. Nu börjar det kännas, efter 5 dagar av hard work så att säga.

Morgondagen startar runt 6 am. Kliver upp och tar på min världens oskönaste tävlingskläder och drar mig mot rs. Väl där ska det packas och lastas in i bilen, fixa ponnyn och kolla så allting är med. Det enda som återstår innan avfärd är att få med ponnyn i transporten. Tävlar en LC först, sedan blir det debuten på LB. Lite nervös har jag redan blivit, så vi får väl se hur långt vi kommer. Nog tror jag att jag ska kunna tävla en LB när jag tränar LA-nivå men det känns ju extra nervöst med tävling förstås. Gjorde ett desperat, och förvisso misslyckat, försök att få med Johan till tävlingen.

Nu väntar rysk maffia på mig utanför dörren.


sp08h - wargentin

Har nu gått ca. 3 veckor med min klass, tror jag. Vi har i alla fall jätteroligt tillsammans och än så länge tycker vi alla om varandra. Vi gör inte speciellt mycket på lektionerna, vi gör inte speciellt mycket på rasterna, vi gör inte speciellt mycket på fritiden - men vi har förbannat roligt! Nu är det goodbye med att bara slinka in i matsalen och ta mat. Nu måste vi använda elev-kortet som vi fotograferades till igår. Imorgon får vi det och på tisdag är det absolut obligatoriskt att använda det för att få äta mat. Det är tur att skolan tänker på barnen i afrika, man får inte mätta för många magar - det vore ju orättvist..

Träningarna har gått fram och tillbaka. För någon vecka sedan, innan blindtarmen, så gick det väl sådär. Det kändes vingligt, flamsigt och helt utom kontroll. Nu när jag sitter och känner efter om blintarmen gör ont så rätar jag dessutom upp mig och spänner kroppen lite. Så både hoppsitsen och dressyrsitsen har blivit slipade. Hoppade dessutom i en annan sadel i tisdags, en kieffer. Otroligt hård sits, men sååå bra knästöd! Den träningen gick faktiskt grymt bra och jag och "le chef" bestämde att jag ska hoppa Lb på wången om två veckor. Håller tummarna att ridskolan, trots sin ganska dåliga ekonomi, kan införskaffa den sadeln till kapten, det vore ju guld! Om dessutom dom stackars barnen kan rida i den så vore ju det pricken över i't ;p haha.

Ska även rida Melton på söndag. Elin frågade i går om jag ville det, eller ja frågade hon bestämde haha. Först blev jag mest chockad. Trodde inte, tror inte lite fortfarande, att jag kommer klara av henne så bra. Elin rider henne som en gud så jag är lite lite nervös. Fast nu är jag mest glad!!! Blev ju inte så mycket av det här med Pia, tävlingarna och träningarna tog för lång tid. Åka till åskott fram och tillbaka är ju inget man hinner på en timme direkt. Dock var det ett jättebra erbjudande att rida, och kanske tävla, en unghäst med världens bästa psyke. Ska nog åka och hälsa på bruttan någon dag och se om hon fortfarande är en köttbulle. Nu lägger jag den sista energin på Kapten inför helgen, final i näset. Sen samlar jag på mig ny och rider melton på söndag. Sen samlar jag på mig ny och hoppar kapten på tisdag, ridlektion på onsdag, tävling på lördag igen osv. osv. Det är ju för härligt...


skoterkurs

Började tidigt idag, det vill säga 8.15, med svenska. Vi fick gå till biblioteket och sitta och lyssna på när bibliotekarierna berättade om hur websidan funkade. Dessutom skulle vi leta upp en bok under en speciell grupp. Ganska skrattretande lätt, det tog ungefär en halv minut för hela sp08h att hitta rätt bok. Sen hade vi geografi, och även nya platser. Fick sitta med den läskigaste och konstigaste personen i hela min klass, dom flesta har nog hört. Vi skulle iaf sitta och räkna ut gradantal på massa kartor och jordglobar! Efter det var de ungeför 20 min lunch innan spanskan. Det var i princip omöjligt att ta sig in i matsalen under den tiden så det fick bli en macka från lyan. Inte den godaste mackan men Soledad skulle nog skickat hem mig om jag inte hade ätit något innan, sån är jag.

Ikväll ska jag och madelene ta skoterkort. När man har fyllt 16 är det nästan obligatoriskt för alla i ås att ta skoterkort! Vi anmälde oss till den tidigaste kursen dom hade. Även fast snön inte har visat sig än känns det viktigt att ha det gjort OM det skulle komma snö dom närmsta dagarna!!

Johan är nere i sthlm för andra helgen i rad, fast denna gång utan mig. Förre helgen följde jag med ner också. På fredagen blev jag upphämtad av Johans mamma på arlanda och åkte därifrån halv 10 ungefär. Jag fick för första gången åka bil med Johans mamma utan Johan. Vi stannade förbi på mc'donalds och handlade krubb innan vi åkte hem. Satte på tv'n på "vårt" rum och väntade på att Johan skulle komma hem. När han kom hem var klockan 11 så vi gick och la oss, han had åkt bil i 6 timmar så han var ganska trött. På lördagen klev vi upp och duschade och blev sedan hämtade av hans pappa som åkte och köpte flytvästar till oss och sen svishade vi vidare till skärgården och åkte båt. Vi var ute på sjön i princip hela dagen, fram till 7-8, tills vi åkte till Mälardrottningen och käkade en god middag. Vi kom hem till Johans mamma igen runt 10-11 och då kikade vi lite på tv innan vi sov. Mycket trevlig kväll! På söndagen hann jag inte mer än kliva upp så skulle jag bli skjutsad till arlanda igen och åka hem. Johan och hans syskon skulle ta ett senare plan, så även denna gång fick jag åka själv.. Väl hemma bäddade jag ner mig i sängen och kollade på SATC - vilken toppenhelg!



If you want it, come and get it.

första sjukdagen

Det har nästan gått 1½ vecka i sp08h och nu har jag hunnit med en sjukdag också. Det beror såklart inte på klassen, utan min förbaskade mage som aldrig ger upp. Fick några tråkiga sms nu på morgonen från klasskamrater som berättar att 5-6 stycken av oss ska byta linje, eller tom skola. Börjar fundera på om det bara är jag som tycker min klass är helt underbar? Kanske..

Imorgon ska jag banne mig på skolan, för imorn har jag inte tid att missa något mer. Mamsen har dessutom inhandlat ett kollegieblock och ett räknehäfte så nu ska det fyllas i med massa skola! Idag har min klass tydligen läst om ekologi på nk'n och matten var seg. Så nu återstår det bara att se vad som var viktigt av alla saker jag missade. Haha!

Känns som jag inte har ridit på flera veckor även fast jag hade min lektion i onsdags. Mot min vilja blev jag "häst-tjej" även i min nya klass! Typiskt, jag har sagt att jag red och sen har alla pratat hästar med mig. Jag menar, så ovanligt är det väl inte? T.ex. Två killar i min klass spelar basket, men det är ingen som pratar med dom om basket. Och nu menar jag ju såklart inte prata, utan här pratar vi om att konstant jämföra allting med hästar :) haha

Nu skriker tv'n på mig, bäst att gå.

RSS 2.0