bal(le)

idag var skolan helt ok, inte bra men helt ok!
engelska, idrott (superskön promenad med världens bästa) spanska, lunch, slöjd. det var i stort sett min dag! slöjden som jag sett fram emot i 2 veckor blev bra. tyget till min balklänning hade kommit så nu har jag börjat klippa ut mönster så nästa gång ska jag klippa tyg och förhoppningsvis hinna sy ihop alla bitar till en klänning. jag måste nog se genom fingrarna med att det kanske inte blev exakt som jag tänkt mig med mönstret men det får man väl fixa sen i guesssss.

det har varit helt underbart väder hela dagen och idag ska jag rida Piacere, en unghäst jag ska sitta lite på. jag har träffat hästen till och från sen den var 2 år och nu är den 5 och ska ridas in på riktigt. sedan hon blev en stor tjej har jag bara träffat henne 2-3 ggr så jag har varit där nu och borstat och pussat på henne så nu har jag fjäskat klart, nu blir det andra bullar. hörde att tjejen som suttit på henne lite innan ridit skogsturer med henne redan så jag får hoppas att det funkar idag också, nu när det är så fint väder. årsmöte ikväll som jag missar pga häst'n.

imorgon kommer flickorna på besök hemma hos mig. fast inte alla, dom ska nog förmodligen göra något annat, men det kommer nog bli mysigt ändå. hela min familj är i åkersjön hela helgen fram till tisdag så då får åse bo hos mig som stand-in för min mami! jag hoppas att hon lagar god mat...





you're worth it!

fuckface

sportlovet blir nog inte som väntat. det var egentligen meningen att jag, tillsammans med min familj, skulle upp till åkersjön hela sportlovet. men tack vare elin, bäst, rödén så blev det ändring på den saken ;p jag fick tillfrågan igår om jag ville vara med på mallow i laget, klart jag vill. så nu kommer theresa ha träningar och en liten blåbärshoppning på sportlovet och då funderar jag på att vara med för den 21 mars åker vi förmodligen till bräcke och tävlar! mellan sport och påsklovet ska jag även gå en grönt kort kurs som behövs för att jag ska få tävla. om allt fixar sig och mallow och melton funkar att köra tillsammans skulle jag vilja hoppas på att det blir bräcke. jag är jättepepp inför säsongen och jag hoppas det går bra. men nu finns det ju egentligen bara ett problem kvar, men det fixar jag när mami kommer hem. ska man tävla får man lov att köpa lite saker också. så i eftermiddag ska jag och mamma in på hööks och beställa lite roligheter :) jag har redan varit inne och tjuvkikat lite och det verkar finnas både det ena och den andra där.

idag på skolan började jag min dag med ett nationellt prov i engelska. jag tror att det gick bra, men min känsla verkar inte direkt stämma alla ggr. dagen fortsatte med en svenska lektion när hela niobe satt på scenen i dramaten och käkade godis och drack drickan som var kvar från discot. våran "nya" svenska lärare anna tyckte det var helt okej och gick t.o.m med på att poppa popcorn till oss. sen på handledartiden och engelskan satt vi i korridoren och sålde allt godis som vi hade kvar. eller ja allt var väl att ta i från tårna, men godis finns det såklart kvar. mattelektion som höll på att bli en katastrof. men till slut satt vi där i våra stolar när lärarna dök upp igen efter betygssnack. roliga papper det finns i min mattebok nu, värt att spara. tyvärr så får inte alla läsa det som står, hemlizzZ. no lektionen började ungefär som matten slutade. vi satt i korridoren, nu tillsammans med matilda och linnea, och funderade lite på vad bristningar var. matilda tror att det är rynkor så därför hade hon en på armen :) sköön. det spelade ingen roll hur många ggr vi sa att det inte var det så funkade det inte i matildas huve (y)
sen gick jag hem, efter att ha köpt med mig lite matsäck på vägen. dvs godis!

äntligen mallow!

måndag

imorse när jag vaknade hade jag till min stora förvåning musiken kvar i, det brukar jag vanligtvis inte glömma. som det brukar vara när man haft musiken i hela natten var det slut på batteri på telefonen, och utan mobilen en hel dag skulle vara en katastrof både för mig och min omgivning. med minus 10000 % förhoppning satte jag i laddaren iaf. när jag kollar på telefonen en halv timme senare var batteriet fullt igen, rackarns vad tur man kan ha!

när jag kom till skolan var det ca. 9 av 18 personer som satt på sina stolar. resten var förmodligen hemma i sina sängar och sov eller som några, i korridoren. under dagen kom det fler folk och till slut tror jag att det var bara 2 st som fattades av alla 18 som började med 9.

vi hade SO första lektionen och det var repetition inför provet imorn som stog på schemat. känslorna var blandade. bra att plugga, men jobbigt. nej, istället satte jag  mig med "snillena" i klassen och bara lyssande och dom var glada att kunna berätta som vanligt. jag tröttnade efter ett tag, eller ska jag vara ärlig så kände jag mig förbannat dålig när man lyssnade på allt dom kunde, så jag förflyttade mig till madelene och julia. där passade jag tack och lov in lite bättre för där satt som och skojjade och småpratade lite om frågorna som ska komma på provet. det slutade med att vi allihopa satt och gjorde grinchen-minen : man torkar tänder med fingrarna så att läppen fastnar uppe vid näsan och sen blåser man upp överläppen osv. tro mig, det var jävligt svårt från början!

resten av dagen var ganska galen: olivkastning, spring, slagsmål, pennkrig, "hak-kläm" osv osv. men roligast av allt var sista lektion, som oftast. vi hade, för ovanlighetens skull, NO i a-huset och det resulterade ju i en orolig klass. det är inte värt att nämna namn! flera personer satt och kastade lappar mellan varandra rakt framför ögonen på våran lärare, en person pillade in sin penna i sitt ass-crack (jag ska nog inte dela med mig av vem det var) medans en annan försökte lyssna lite. det var svåra grejer på tavlan ska ni veta!

jag tog mig igenom dagen utan största damputbrotten. fast när jag slutat måste jag medge att jag var på vippen att slänga ur mig något riktigt onödigt till en person jag faktiskt bry(dde)r  mig om. jag är less, det är jag, och det är det fler som är om det är till någon större tröst! vi trodde att du förstog att vi bryr oss om dig men eftersom det är helt ointressnant tänker jag sluta försöka "hjälpa" dig, ingen framgång ändå! det finns en gräns för hur man kan beté sig sista terminen av nian, och den gränsen har du passerat för länge länge sen gumZaaN!

johan franzon <3 061011 and still going strong.

hemstudier, tjabba tjena!

jag är inte pepp på blogg idag, tyvärr.
slutade 12.20 idag och åkte in och fikade på pause ;p latte, carina, LATTE !! hahaha närå, faktiskt inte.

alla som inte dansar är våldtäktsmän

den konstiga, festiga, uppiggande låten spelades säkert 100 ggr hemma hos mattias i lördags. och för att inte få folk att tro att man är våldtäktsman så måste jag säga det här, efterom det inte fanns tid eller rum för en dans då! ärligt talat var det typ bara emil moberg, viktor och alfons som dansade ;p tackar för det' haha.

skolan idag var.. hm hur ska jag säga det? som vanligt. ingen speciell känsla imorse när jag klev upp, ingen när jag gick till skolan och ingen när jag gick hem heller. bra eller dåligt? men understryk att det var bara en engångsgrej!! just nu känner jag för ett varmt bad och en alldeles perfekt latte, helst från tingshuset - utomordentligt!

global warming, vad fan händer? lyssnar på låten av Melissa Etheridge som var filmmusiken till "en obekväm sanning". vad får folk att tro att bara en männsika ska kunna förändra jorden? jag ser ingen framtid om människorna, i exempelvis USA, ska fortsätta köra sina stora, feta jeepar från macken och hemmet. snälla människor, vad fan håller vi på med? 'i need to wake up' jotack, det var rätta orden. öppna ögonen och fejsa verkligheten. ska man leva får man bidra med något också. och för ovanlighetens skull stängde jag av tv'n på den stora knappen igår. dessutom drog jag ur kabel till hårfönen också! nu har jag gjort det jag kan för idag..

för att inte göra min blogg så himla tråkigt, jag menar - vem fan vill sitta och läsa om global warming i en helt vanlig dag. det finns depp-dagar och då finns det möjlighet för sånt också.

jag är glad att carina har ändrat sig angående åkersjön. nu slipper jag flyga runt som en vante bakom johan en hel vecka, istället kan vi hänga och kliva av skotern för en gångs skull. jag funderar lite på hur jag ska lägga upp det här. johan och emil kommer blåvägra sitta hemma och mysa istället för att köra skoter i 20- grader. har jag tur kanske madelene också tar sig upp en sväng! HEJA.


VM

idag får inte min blogg en lång, engelsk, avslöjande rubrik. nej, idag får den en usel, tråkig och alldeles onödig rubrik. jag hatar vm i östersund! det är mysigt med alla ljus, visst,  och allt folk man umgås med men det finns inget mer inrriterande än ett par tyskar som skriker och tror att dom är dom enda existerande människorna på jorden. varför just tyskar? jo, det var en liten tjej som gick i niobe förut som verligen avgudade tyskland, och förövrigt tokio hotel, och just därför hatar jag tyskland. sen för att inte nämna alla filmer jag har tvingats sett på mina so-lektioner med hitler och hans vänner som roar sig med att spränga folk i luften. innan vm har jag längtat till varje vinter, som alltid kommer försent, och tänkt på mysfaktorn, kolsvarta nätter osv osv. men nu har jag helt ändrat mig, vinter är som sagt överskattat. jag fryser, jag längtar till värmen och jag fullständigt hatar alla kläder man tvingas klä på sig för att inte frysa fast i marken! nog om det..

i fredags var det dags att åka in till stan och kika på den omtalade invigningen, som alla hade så stora förhoppningar om, men det började (såklart) dåligt. jag, johan, emil, carina och jocke stog och väntade på bussen i säkert en halv timme men bussjäveln anlände aldrig. jag ringde min pappa i vild förtvivlan för att inte missa sahara hotnights. det slutade med att dom satt 5 i baksätet av pappas bil och jag i framsätet. vi for in till stan, olagligt och bra, och råkade på något sätt hamna precis bakom en polisbil precis bakom ett trafikljus som visade röd lampa. ojojoj! vi kom fram helskinnade och utan böter och begav oss ner i vimlet mot badhusparken. jotack! jag, madelene, julia och carina gick hand-i-hand ner till b-h-p för att inte tappa bort varandra för vi hade ju redan tappat bort pojkarna. äsch skit samma, förutsättningarna för att ta sig fram var inte lovande och resultatet blev ju inte heller bättre. vi hamnade någonstanns nere vid sjön, brevid ett isslott där galna barn sprang runt med föräldrarna i koppel. in och ut genom hål grävda i snön, nästan så att man ville prova. vi gav upp och försökte ta oss till stan igen, försökte ja! först och främst fick vi stå och vänta på ett tåg som skulle köra förbi och sen allt folk som tycktes ha hela kvällen på sig att ta sig på badhusparken till torget - det hade inte vi! resten av kvällen är för osintressant för att dela med sig av.

igår kväll körde vi samma procedur, eller inte riktigt. mamma skjutsade in mig och johan till österäng där vi kollade på skidor och skotrar som hoppade i nåt slags hopp. jag lyckades till slut hitta madelene, julia, matilda och linus och när det var slut hittade vi emil och johan. emil var tråkig fisk och begav sig hemåt i rödaste rappet medans vi andra stannade kvar ett tag till. vi gick ner på stan och kikade lite med bestämde oss ganska snabbt för att gå och ta en fika på pause. där satt vi, i värmen, ett bra tag och smuttade på cola, smoothie och maddes inte allt för goda pause-drink. när vi suttit där ett tag, och irriterat oss på ett "gulligt" par som okuperade hela soffan med en bok i handen, gick vi ner till alfons som hade förfest. där inne var det hög musik och mkt folk, precis vad vi behövde. vi kände peppen och klev in med självsäkra steg in genom hans dörr. vi möttes av bekanta, precis som obekanta, ansikten på en gång. alfons förpassade oss till hans kök, eftersom hans syster med kompisar hade tagit för sig av vardagsrummet, och där fanns även en del andra människor. en mkt glad och klumpig viktor? som hade tagit sig något att dricka innan vi kom, det märktes. han ville dock inte att vi skulle komma ihåg honom som den han var då, det var han duktig på att informera oss om. när klockan var kvart över 11 började i traska mot bussen som körde mot ås.

jag hatar att åka buss, speciellt när man kliver ur och ska gå hem, det är tråkigt!

men just denna kväll fick jag och johan sällskap av carina som smed sina planer om v.10. jag ska inte avslöja för mkt men laxermedel är inblandat i varje fall. om dom planerna fortfarande är aktuella är oklart eftersom hon verkade tycka att det skulle bli lite mindre hemskt när det var mkt folk som skulle upp. jag vet inte om hon kanske såg glimten av lite mindre skoteråkningen och lite mer häng. walge och korvgrillning! jag säger bara: HEJA!


nu är der nog!

peace.

show all the people 'the love'.

idag har det inte hänt mkt egentligen, men roligt har det varit!
dagen började med en svindlande tidig morgon och en kall promenad till skolan as usual. första lektionen var handledartid, där hände det inte allt för mkt! jag, madelene, julia, marina och matilda satt i dramaten och skrev snälla saker om alla i vår klass! ohja, här blev det mkt snälla saker :p bl,a 'snygg kropp' 'speciell' och massa annat bra. andra lektionen var det bara att ta tag i ett no'prov som jag längtat såå efter. lättare än väntat måste jag däremot säga! på no-laben gjort jag och marina en elektromagnet och lyfte 203 spikar med en spik, deni! sen råkade det bli så att alla spikar hamnade på golvet av någon konstig anledning (a) bara att ta magnetetn och plocka upp dom igen enligt vår lärare, lättare sagt än gjort kanske. sen var det en mindre ambitiös svenska lektion där en person satt med en plastlapp framför munnen och gjorde konstiga ljud, en satt och grät medans en annan garvade hela lektionen. niobe<3  sen var det so och jeopardy och mitt lag VANN! inte.. vi var mkt duktiga men fick däremot minuspoäng pga vårt sätt att ropa ut svaren, det var nämligen så att vi glömde "vad är" innan svaret. det slutade med att alla var irriterade på alla och stoj och skrik i hela niobe på slutet tror jag, även dom tysta stackarna blev inblandade på ett eller annat sätt. till slut fick viktor wasell nog:
- det livsmedel du lever längst med.(fråga)
- vatten! (viktor)
- nej, tyvärr. (lärare)
- men fitta då! (viktor)
ja, ett svar på en obesvarad fråga: vad i helvete lever människan på? jo, det vet hela niobe nu ;p
efter skolan tog jag mig i kragen och bakade en sockerkaka att ha med på BUSmöte ik så tjejerna ska få något, förhoppningsvis, gott att äta. ikväll ska jag även rida, på vilken vet jag inte..

peace out.

tusseträningar hela helgen.

hela helgen har jag suttit i ett kallt ridhus och kollat på hoppträningar för tusse! alla tjejer har varit jätteduktiga, vissa mer  än andra. och där syftar jag mest på mig själv som inte ens var med! lat kallas det med andra ord. nästa gång är det förmodligen fullt och jag känner att det vore bra med en ponny att rida först och sen kan man fundera på det. i fredags red jag mallow för theresa (hopp) och det gick superb, bättre har det aldrig gått. med tanke på dom senaste gångerna, innan det, var det en fröjd att rida. jag hittade både min sits och sen massor av nya knep och fix på henne, det var kätteskönt! så nu har vi (jag) satt ett mål och det är faktiskt att vara med på en tävling. i söndags bestämde jag mig att nu är det dax, så nu är jag och mallow anmälda till ridskolan blåbärs-hoppning på lördag. jag hörde massor av små flickor som också ville hoppa henne så jag anmälde mig bara til en klass, 80 cm. det räcker gott och väl för att jag ska hinna bli nervös innan lördag!

idag gjorde jag, precis som alla andra nior i sverige, nationella prov i svenska. själva provet i sig var inte så svårt men sen att lista ut vad man ska skriva osv var desto svårare! jag skrev så pennan glöd, inte långt ifrån iaf, och var klar  på ca. 40 min. det var en lättnad att kliva ut genom dörren till NO2 och känna "nu var det gjort". just denna vecka är den känslan helt underbar med tanke på att jag 2½ prov till att se fram emot denna vecka. imorgon har jag ett skitsvårt no-prov om elektricitet, magnetism och induktion. på torsdag har jag nästa del av det nationella i svenksa och på fredag har jag tack och lov "bara" ett test på matte i ekvationer. och för en gångs skull känns det lugnt inom det ämnet. på fredagen har jag dessutom en engelska-redovisning om djur i australien. HEJA ELIN!

snälla någon, SPRÄNG ÅS SKOLA!

RSS 2.0