seven days

nä inte riktigt, bara 3 faktiskt. tills jag fyller 16 alltså..

idag har det blåst och varit kallt och jag hoppas att häst'n lyckas hålla sig i skinnet. hon brukar ju ha en tendens till att bli lite vinglig och flaxig när det blåser. hittills har jag ju lyckta hållt mig kvar men vi får se hur länge det håller. haha!

idag var en jobbig dag. det enda jag har tänkt på har varit hur mkt jag vill gå hem. ändå brukar jag tänka rätt mkt på dagarna. hade fotboll på idrotten och jag såg fram emot det skitmkt, tills vi skulle spela A mot B. det började lite dåligt när hannes tvingades över till andra laget, han är grym! sen hoppade jag ur för mkt förbannade knä och då kom hannes tillbaka igen, och det slutade med att B vann :) yees! på handledartiden skulle vi få se på en film som några i klassen har gjort. då hade dom lagt över det på ett USB minne som inte funkar på skolans projektor. då var jag tvungen att ta min räcer-moppe och fara och hämta min data hemma. och gud så rolig filmen var! jag trodde jag skulle kissa på mig.
på spanskan gjorde jag inte så mkt, tränade mest på att prata/sjunga med stängd mun. linus såg roligast ut.

ikväll blir det en sväng till skruttan, städa och sen kommer älsklingen. äntligen får jag pussa på han lite!

på fredag blir det grejer..

bättre sent än aldrig

lördag:
dagen började med att jag klev upp och duschade. sen ropade mamma att jag skulle följa med till krokom och kolla på kläder. jaha?! om man inte vill då?! det är synd att vuxna alltid har någonting att säga som får en att ändra sig. jag fyller år på fredag och dom ville veta vad jag önskade mig. köpte iaf en klänning till avslutningen, den kanske inte var så dum iaf den där kräkom-resan..! sen åkte vi vidare till lillänge för att kolla in den nya skoaffären, inget trevligt besök. blev bokstavligen talat förföljd av en äcklig gubbe runt  hela affären - och håll i hatten! han tog mig på rumpan!! för attt förklara lite närmare.. han och jag skulle mötas i en smal gång mellan några hyllor. av "olycka" råkade hans hand snudda min rumpa litegrann i förbifarten. euw! sen gick jag, mamma och min moster åsa till nån lastbilsaffär där vi blev hämtade av min morbror som skjutsade mig ner på stan. där gick en stund med madelene och julia n till matilda och linnea f kom. då kilade vi på hemköp och handlade mat tills på kvällen. tog bussen hem, duschade och begav mig vidare ner till madelene. började sätta igång med maten, jag var stekarn' eller grillarn' om man vill det. som följd av detta blev det en jättemysig middag med madelene, linneaf och matilda. sen satte vi oss i soffan och kikade på gamla filmer från madelene yngre dagar. när klockan slog 9 kollade vi på ESC. halv-sov till en början men kvicknade till när det blev marängswish. mums :) kom hem ungefär halv 12.

söndag:
klev upp 10 och åkte ner till ridskolan. hade hoppats på kapten men fick sms av T alldeles innan jag gick till hagen där det stog att jag skulle ta mallow som ska säljas. ett ypperligt tillfälle att rida henne någon sista gång, kapten har jag hela sommaren ändå. precis i början av lektionen gick det jättebra och hon var mjuk och fin. vi red ute och det var ganska varmt så efter ett tag blev hon jätteseg och backade av hela banan. innan varje hinder kändes det som att hon gjorde en kraftig halvhalt ungefär. jag blev skitirriterad och tryckte i sporrarna och mallow stannar men jag fortsätter en bit till. jag har nog aldrig varit så irriterad i hela mitt liv, och jag brukar ändå inte vara den som stressar upp mig över en häst. vi vilade lite och hjälptes åt att pilla bort alla "bromsar" som kom och bromsade på mallow i solen. sen när det var våran tur igen började jag med att galoppera en stund och peppa henne och då blev banan super men det märktes hur trött hon var! sen gick jag och gabbe en promenad med ponnysarna och lät dom äta lite gräs - vädret var gudomligt.
pappa hämtade mig sen också for jag hem och duschade och bytte om. efter det åkte vi in till stan och handlade en morsdagspresent till mamma. hon fick en jättesöt rosa blommar till vardagsrummet. när vi kom hem dammsög vi lite så hon skulle bli glad! min moste ringde senare och ville att vi skulle komma ner til mormor och morfar och gå promenad med henne. jag stannade på altanen och sen åkte jag, pappa och johan in och köpte mat. daffy's junkfood ville vi ha.. på kvällen återstog det bara dagens dos av tv-tittande.

idag har jag varit på skolan, mkt vanligt såhär på en måndag. ingenting speciellt hände förutom lite roliga kläder på engelskan. jag såg ut ungefär såhär:
10 storlekar försmå hängselbyxor
en svart tröja med gulddetaljer på
två högerskor, en toffel och en pippi-sko
en marinblå tant-hatt


oh happy day

finns det något mer deprimerande än regn? idag har det regnat nästan konstant hela dagen, kul liv. försov mig imorse till halv 9, skönt. sen var det idrott, spelade fotboll. jag kände att jag inte riktigt hade feelingen idag, precis som alla andra dagar. fotboll är inget för mig, men det hindrar mig inte från att spöa skiten ur lärarna v.23! hahahahaha. sen fick vi lite sura miner av vår spanska-lärare när vi kom försent. kan man sänka någon i betyget för att man kommer mycket sent? ja, heter man helen öien så kan man. hon ska få se vad jag kan, om hon gör det! moahaha.
sen hade vi syslöjd till 3, drog över så vi hinner klart med klänningarna till avslutningsmiddagen. har inte mycket kvar nu, lite längst ner på klänningen och så en ljusrosa kant längst upp. lovely!

när jag kom hem ringde telefonen. jag slapp rida i regnet iaf! thank god.

plugg hela dan, varje dan

sitter på skolan. har jobbat ganska mycket den här lektionen, faktiskt. vi fick bulle av david för han tycker om oss så mycket :) sen var han tvungen att he dom andra också, även fast dom inte är han lika kär som vi är. sitter även och kollar på gamla bilder på madde's data. minnena är stora <'3
ikväll står det plugg i pannan på mig. måste ta mig iväg till pia också och rida lite, har inte gjort det på över en vecka nu. fan! nu får det bli skärpning. har haft feber och ont i huve dom senanste veckorna och det beror till stor del på stressen just  nu. jag får verkligen ingenting gjort när jag har bråttom. hjälp?

imorn ska so'n vara inlämnad annars blir det ine högre än G. attans! dessutom måste jag skriva skitmkt om historia och religion så jag kan förbättra mitt betyg i dom ämnena också. jag tror inte att jag orkar faktiskt!

9b - särklass i världsklass, bäst!

boll-mani

ja, precis så är det. fast nu gäller det såklart min hund. han är verkligen helt besatt av bollar! satt med mamma och kollade på nån hundtränare på tv4+ som sa att innan man kastar en boll till en hund så ska den titta en i ögonen. jotack, det tog ungefär 2 minuter för min hund att kolla mig i ögonen. 2 minuter, ja vadå? jag kan tala om att det var ganska irriterande och jobbigt att sitta med en boll i handen och försöka få kontakt med en hund som enbart stirrar på bollen i handen. hade sån jävla lust att skita i allt och slänga bollen i skallen på han.. men icke!

har suttit och kikat på kläder till min födelsedag som mamma kan köpa till mig. där hittade jag även en klänning dom jag blev helt kär i! mamma tror att strl. 34 blir för litet på mig, men jag ska ha en sån även om det bara finns 34. på bilden är det ju turkos men jag ska ha en cerise såklart. blir nog ganska enformigt med egen-sydd, cerise klänning på avslutningsmiddagen och en cerise på avslutningen. men jag vill ha rosa! buuääähhh...


söndag

lite oordning i arkivet med wtf. jag var tvungen att berätta om igår när jag åkte till johan. jag följde med familjen till stan för att hämta vår andra bil. sen skjutsade mamma mig till johan och där jobbade emil, marius och johan fortfarande. när dom hade lastat på massa plankor och kört 20 meter (max) skulle dom lasta av alla igen. när det var klart och jag var lagomt rastlös fick johan den finfina idén att vi skulle ta fyrhjulingarna och åka ner till sjön. ner til sjön är det ungefär 1 km. emil och marius blev asglada och sprang och hämtade en till fyrhjuling, en sämre än den jag och johan åkte på. när vi kommer en bit ser vi att det planerade vägen hade kolapsat och det låg massa träd i vägen. vi tog plan B vilket betyder en annan väg. johan berättade en nanosekund innan han gasade iväg att det kunde bli blött. hade jag mkt att säga til om med mina ballerina-skor och vardagliga kläder? dom å andra hade jobbar-kläder som kunde bli smutsiga.
vägen vi körde på var egentligen ingen väg, det var ett hygge med massa stubbar och skit. så varje gång den blev ett litet dike höll jag på att på sendrag i hela kroppen. första fastkörningen var av marius, rakt ner i ett surhål. eftersom vi hade en asbra fyrhjuling var det lätt att dra upp den. sen på tillbakavägen körde johan ner med den stora. jippie, tänkte vi. det här kommer aldrig gå. vi kommer bli tvungen att ringa efter johans pappa somförövrigt är i sthlm. vi satte på vinshen på den lilla och se på fan! det gick. den var något lerig när jag skulle sitta men johan torkade bort det. (gull)
vi körde i ca. 1 timmer och marius och emil var helt täkta av lera på fötterna. sen tog vi vattenslangen och duschade av fyrhjulingarna och pojkarna. bilder kommer längre ner.





måndag

jag är deprimerad. jag har en förmåga att bli det när det inte bli som jag har tänkt mig. idag tänkte jag gå hem, plugga, borsta hunden och sen på stan med johan lagom till han slutar. men.. idag fick jag veta att jag har mer läxor och inlämningar än vad jag hade trott så det sket sig med min planering. istället går jag hem, sätter mig vid datan, ringer johan och berättar om förödelsen och sen kollar på andra avenyn. pluggningen gör jag ikväll när jag samlat krafter. då kommer det stora problemet. om jag ändå stannar hemma och sitter vid datan, istället för att gå på stan med johan, kunde jag ju lika gärna åkt på stan. men saken är den att jag kraschar min plan ännu en gång, jag pluggar nu!

idag gjorde julia och madelene en jättefin frisyr på mig. jag vågar inte lägga in bilden men det var iaf två bollar på vardera sida om huvudet. jag såg tydligen ut som någon på tv.

11 dagar kvar!

lördag

nu har jag jobbat i 5 timmar med gabbe och sandra. vi stog på sandström&ljungqvist och delade ut korv! roligt värre. kanske inte låter så lockande men med det sällskapet kan ingenting gå fel ;p hahahaha. kom hem halv 3 inatt så jag trodde aldrig att jag skulle kunna kliva upp halv 9 imorse. helt otroligt! när det var ganska lite folk så passade jag och gabbe på att gå in till andra bilhallen och sitta i alla bilarna. hittade en asfrän bil som jag MÅSTE ha, den borde alla ha. den vore verkligen perfekt att ta en tranport i och få plats med alla saker i. den hade det mest rymliga baksätet jag någonsin sett i en bil, inbyggd DVD, MASSA småfack i hela bilen osv. jag slänger in en bild längre ner, en bil att dö för.

gården var mycket trevlig. mycket glada folk, god mat och underbar musik. kvällen höjdpunkt var ju såklart frågesporten men den vann vi inte, så då var hela kvällen förstörd - NNNOOOOTT!

ikväll ska jag åka till darling med hans kompisar. blir förmodligen någon rolig film som vanligt. ås-pöjkan är inte att leka med!

13 dagar kvar


.
 önskar att det fanns en bild när det verkligen syns hur maffig den är. sjukt!

torsdag

dagen har varit ganska lugn faktiskt. första lektionen var matte utan lärare, säger inte det allt? sen svenska, utan lärare. till skillnad från matten behövde vi inte sitta kvar i klassrummet och låtsas jobba. satt i korridoren och småpratade med seb och linneorna. småprat, ända till vi kom in på ämnet om sömn och nätter. hur det går till när linnea klär på seb på morgonen osv. själva samtalsämnet var väl kanske ingen höjdare men sättet vi pratade om det. linnea skrattade utan att det kom ljud, bara fula grimser och pipningar. hahahaha! sen var det bild, där vi satt och färgla' massa bilder. sista lektionen innan lunch var engelska och då kikade vi på film. till lunch var det den godaste maten ås skola någonsin har bjudit på! tacogryta med nacho-chips - helt underbart. sen var det spanska och muntlig redovisning som vi var klar med efter ca. 10 minuter. sen återtog det bara att lyssna igenom ett band med folk på linköping som redovisade spanska nationella. det var det roligaste jag någonsin hört, föreställ er den dialekten och spanskan - det blir inte roligare än så!

ikväll väntar vårfest med alla nior i krokoms kommun. hoppas det blir trevligt!
blir en lång kväll. från 17.40 till 02.30. heja!

this years love

slutade ganska tidigt idag. gjorde jättemkt på min balklänning och snart är den klar! nästa gång ska jag sy på blixtlås och sen prova den på riktigt. efter det återstår lite små-fix, axelbanden och den ljusrosa kanten längt upp. måste iaf påstå att jag kommer vara den mest färgstarka på hela avslutningsmiddagen iaf som det ser ut just nu. jag hoppas det kommer kännas 100% bra sen för just nu känns den jäkligt stor och som att den kommer trilla av om jag släpper ut luften ur lungorna. sen fick jag gå hem, resten fick stanna kvar och vara med på krismöte. HAHAHAHA niobe, ni lyckas alltid :) som tur var var jag sjuk igår, nåt positivt iaf..

lunchen var intressant. satt och åt med matilda, julia och marina och sen skulle matilda och julia spela in en film med simon m.fl. då flyttade madelene och linnea till vårt bord. till sist återstår bara jag, marina och madelene och den sistnämnda hade utbrott ;p det spelade ingen roll vad man sa så började och skrika och tjuta, grät gjorde hon också. sen blev det ju inte direkt bättre för att jag och marina retade henne och så men det är en annan femma. skön-madde!

imorn väntar en intressant vårfest för alla avgångsklasser på krokoms kommun. heja ås! vi ska iaf bli hämtade vid skolan, med buss, 17.40. då skjutsar dom oss till ett okänt ställe där vi ska äta middag och träffa våra framtida klasskamrater för första gången. jag tror det kommer bli kanon! men telelfonkontakten med mina "gamla" kompanjoner kommer vara avgörande för kvällen.  vad som helst kan hända helt enkelt ;p hahaha.

nu ska jag ta min älskade spanska-mapp och sätta mig och skriva klart min redovisning som ska vara klar imorn, som jag började med idag. stabilt!


so who's to worry if our hearts get torn

what is love?

Va e kärlek
när det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
när du fnissar som en liten flicka
när man känner nått man cant deny
when the eagles fly over mountain high
när all oro är som bortblåst och försvunnen
när simba återvänder i lejonkungen
när man bara drar replik för å slippa krångla
min pappa e rik vill du hångla
om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut
då ser man galen ut
det har egentligen inte hit och höra
det är bara en grejj man kan göra
när jag dansat med elin en sommarnatt lång
och vi satt på en parkbänk
jag var kär hon drack rom
när elin sa att jag var den vackraste som finns
såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans
våga styr som en kapten våga fall som ett löv
våga chansa och se hur de går
va e fegt va e mod what is love
baby dont hurt me, dont hurt me no more



febern har stigit och jag kan inte ens gå. tänke rida lite ikväll men det blev inte så! istället ska jag ladda ner nån bra film och vila ikväll så jag förhoppningsvis kan gå till skolan imorn om jag proppar i mig massa piller.
wish me luck!

tjingeling!

onsdag

fan också!
blir till att vara hemma idag igen, febern is killing me.

so long!


tisdag

mkt tåg-åking på kort tid har visat sina baksidor. gick till skolan som vanligt, ronja och jag konstaterade att jag måste varit halv-död när jag gick till skolan. hörde henne inte när hon hade "stått och bankat som en idiot på fönstret". det bevisar ju bara hur trött jag var. var på första lektionen, matematik, gjorde 6 uppgifter sen gick jag hem. inte för att jag tyckte att det räckte så, utan för att jag inte kunde sitta på skolan och må dåligt. gick hem och la mig och sov. vaknade 3 av att min hund var lite kissnödig. hann knappt gå ut utanför dörren innan han hittade ett bra ställe att göra sina behov på! när jag kom in la jag mig i sängen igen, med datan. kollade på she´s the man för hundrade gången. måste ladda ner lite nytt känner jag..

imorn måste det bli skolan, annars kommer jag ligga efter som fan sen. på kvällen blir det förhoppningsvis hoppning med kapten på kvällen. om min grupp hade fått bestämma, utan mig och åse, hade det inte funnits någon dressyr i min grupp. men bara för att jag råkar vara en hopp-fantast så är det bara att glömma för dom stackarna. den 6 juni är det hemmatävling och då ska vi vara på topp. får se om mallow är såld då, annars blir det kanske både om jag har tur.. fast först och främst gäller det att ladda på kaptenen en stund :)

nu ska jag luta mig tillbaka och kika på en till film innan jag lägger mig.

tjingeling!

måndag

klassresan är, tyvärr, avklarad. jag skulle kunna stanna minst en vecka till i göteborg. det var verkligen hur bra väder som helst och jag har aldrig varit med niobe när alla är så himla glada, topphumör verkligen. det kändes helt underbart! det är egentligen det här jag fasade för. innan hatade vi mer eller mindre varandra och suckade varje gång man var tvungen att göra ett grupp-arbete tillsammans med någon annan än dom i sitt "gäng", då hade det vart en lättnad att byta skola och lämnas niobe. men nu, när alla är sams och glada mot varandra, så känns det helt värdelöst att börja i gymnasiet. jag har helst önskat att alla i niobe hade valt samma linje och kommit in i samma klass. alla behövs verkligen för att det ska bli riktigt bra, varje person är viktig i sig.

i torsdags var det bara att kliva upp 5 på morgonen, när klockan så snällt ringde, och åka till tåget. jag möttes av en hel grupp med halv-öppna ögon. så fort vi fick komma in på tåget vände humöret till alldeles utmärkt och alla blev pigga och glada. när vi hade kommit till bräcke började jag känna att vi snart var framme. otur! när jag kollade ut fick jag se jämtkrogen-skylten och jag ville nästan gråta. jag hade längtat efter den här helgen hur länge som helst men då tänkte jag ju såklart inte på att vi skulle åka tåg 9 timmar sammanlagt. dessutom blev det inte roligare av att en person i min klass blev rejält åksjuk och började spy, dock på toaletten som tur var. men tanken på spya får mig själv att må illa i allra högsta grad. när vi kom fram till sthlm insåg jag att det bara var drygt 3 timmars tågtid kvar att åka. då tänkte jag ju såklart inte på att det fanns andra i tåget som såklart skulle börja spy, förmodligen utanför toaletten. hela vår vagn luktade spya och jag trodde själv att jag skulle behöva springa på toan ett tag, men det gick över som tur var. jag menar, vem blir inte mer illamående av att sitta på en tågtoallet där allting gungar i otakt - och dessutom redan må illa? haha.

första kvällen packade vi in oss i våra rum och klockan var väl drygt 7 innan vi gick till en restaurang och käkade kebab. jag och matilda tog en rundtur runt vandrarhemmet, som såg ut som ett gammalt koncentrationsläger, och kollade på allt som fanns att kolla på. sen lite senare, när alla hade blivit lite mindre mätta, var det dags för att grilla machmallows såklart. vem åker på klassresa utan att grilla mashmallows? när det började bli sådär halvdåligt väder, då menar jag att det börjar skymma men är fortfarande 25 grader varmt och solen skiner lite mindre starkt, då var det dags at gå ner i källaren och leka lekar. senare på kvällen börjar en annan person i min klass att spy, dock inte av att åka tåg förmodligen. alla blev super-skrajja att vi skulle bli sjuka och inte kunna gå på liseberg så det blev en hyffsat tidig kväll.

nästa morgon klev vi upp ganska tidigt och käkade frukost, världens godaste dessutom. efter det tog vi spårvagnen till universeum och kollade runt lite där. spelade bl a in en vädersändning och körde lastbil. när vi var klara där och hugriga gick vi till en liten del av "stan" och käkade MAAAT. och när jag skriven en liten stad menas det typ östersund-storlek. jag lärde mig iaf att hitta till centralstationen, tack och lov. när vi hade ätit skulle vi ju till liseberg såklart :) fy fan vad vi gjorde bort oss. första karusellen vi åkte var släng-gungan och efter det var  det omöjligt att åka på en halvtimme. vi mådde så jävla illa men efter ett tag gick det över och vi for runt som några galningar och åkte massa olika karuseller. lite senare, runt 10, när liseberg stängde åkte vi hem igen och la oss och sov. vi hade ju planerat att vara uppe ganska länge men efter duschen blev jag näst intill stendöd. sen hade vi ju faktiskt ett bra argument för att sova, SHOPPINGEN dagen efter!

den här morgonen klev vi upp ännu tidigare och skulle åka in på stan. (mina fingrar har somnat så det här blir kort) irrade runt på stan i några timmar och fick besök av niklas. sen åkte vi hem och fixade oss lite och sen åkte vi till liseberg igen. åkte massa karuseller och sen kållerado och balder med klassen. 11 åkte vi hem och sov, även denna kväll var alla stendöda.

sista morgonen skulle vi klivit upp halv 9 men då ringde klockan för lite så vi tog oss inte upp. vi försov oss i en kvart och missade lite frukost så vi fick sitta där med fotbollsspelare och käkade. resten av dagen bestog av tågåkande hela dagen! jag mådde illa och när vi lämnade sthlm var det 27 grader varmt. när vi anlände till östersund var det nästan minusgrader kändes det som. jag åker gärna tillbaka till göteborg med min klass.

nu är johan här så nu ska vi göra läxor och sen sova och mysa :) jag kollade på andra avenyn, håller med jennifer. serien är jävligt mysko men det är någonting med den som gör det omöjlig att sluta följa!! jag blir galen...

tjingeling!

tisdag

skrev ganska mkt på skolan, men sen när jag kommer hem och kikar i arkivet finns bara första raden med! lycka.

satt i alla fall på skolan just då och skulle jobba med NO men det fanns roligare saker att göra. googla på snygga killar och killarna ville att vi skulle googla på snygga tjejer utan kläder, för att få oss avstängda. jag tror det bara var linnea som var så dum så hon gjorde det ;) haha. vi åker iaf OM 2 DAGAR!!! helt ofattbart. som vi har längtat efter det här..

niobe och X2000 kommer spåra ur rent ut sagt, haha.

ikväll hinns det inte med mkt. ska rida pialottan lite innan jag åker och sen packa det mesta. tvätta kläder står dock högst upp på listan just nu. imorn ska jag på stan med mamsen och fixa allting innan vi åker, 06.08 på torsdag morgon. så det mesta ska packas ikväll så jag kan duscha och sova direkt när jag kommer hem från träningen imorn som sagt.

vet inte om jag hinner skriva så mkt mer innan vi åke men det återstår att se, annars vill jag passa på att säga goooodbye nu istället.

NIOBE NIOBE NIOBE NIOBE NIOBE NIOBE NIOBE NIBOE NIBOE NIOBE NIOBE NIOBE NIOBE NIOBE NIOBE

forts. måndag

jag blir inte riktigt klok på mig själv! jag har gnällt minst halva lovet pga det dåliga vädret, och nu när det är bra väder så sitter jag inne. måste ta mig i kragen och packa ner det värsta till göteborg, det ska börjas i tid. måste tvätta massa kläder och för att veta vilka måste jag packa ner det andra. jag antar att jag kommer ha störst väska i hela klassen, ovanligt nog. jag brukar inte vara den som packar med mig halva garderoben för en tripp över helgen men den här gången känns det verkligen nödvändigt :) dessutom kan det behövas lite ombyte efter flumride, kållerado osv.

nej, nu ska jag faktiskt ta min hund i koppel och gå ut en sväng. sen blir det plugg och packning hela kvällen faktiskt. hinner inte med annat för att lämna in 2 uppgifter på två dagar.

stop playing games.

måndag

sitter på skolan, vi är 3 st i klassrummet varav en står och ritar på tavlan.
har precis pratat klart om göteborg så nu är vi pepp pepp pepp!! vi har till och med planerat vad vi ska göra på tåget, det här kommer bli en succé som vanligt.

ful du är idag då!

3 dagar kvar, bästa klass!

söndag, sista timmarna på lovet

lovet har överhuvudtaget inte varit intressant att skriva om. ridit endel, tränat inför och efter tävling. träffat endel kompisar, andra är utomlands eller på annan ort. varit hemma 99% av mitt lov, så rolig är jag helt enkelt.

valborg blev ingen storsuccé som väntat. åkte i en bil med emils mamma in till stan med 4 andra, trångt och härligt. kom i till stan och träffade madelene, älskade madelene. gick runt ett tag och kollade på folk, folk som fick hälla ut sin sprit bland allt folk. folk som hade skönsång för hela östersund - joakim nilsson och sebastian andersson m.fl.  "bajen, bärs och rakade brudar" var det enda som hördes på ca. en mils avstånd. när vi skakat av oss dom fylleskadorna tog vi bussen hem, fortarande lika roliga jag. åkte hem till johans familj, som förövrigt hade större majbrasa än självaste östersund, och kollade när dom sköt raketer och vattnade gräsmattan. riktigt så som det låter var det ju inte, det var ju för att förhindra brand såklart!

tävlingen gick ju inte helt oväntat bra :) vad kan gå fel med en köttbulle i koppel och ett bra humör liksom?
första klassen, LD, gick inte helt bra trodde jag men  var ju tvungen att ändra mig när jag fick veta att jag faktiskt ramlade ner alldeles utanför placering i den klassen. på framhoppningen var både han och jag helt okoncentrerad, det var inte så lätt att hålla reda på alla *piiiiiip*-ungar (citat: jane mårtensson) som red som några galningar. inne på banan backade han va och kikade på allting han INTE skulle kolla på men vi tog oss runt felfritt iaf. tiden var ju som sagt inte den bästa..
i andra klassen kändes han mjukare på framhoppningen och det var mindre hästar som gjorde att det var lättare att ta sig fram. efter lite "peppning" så var han som en kanon, precis som jag vill ha han! red in på banan, sandra fick till och med problem att leda in honom haha, allt kändes hur bra som helst. fick startsignal och red mot första hindret, han backar av och jag blir förbannad och trycker in sporren lite diskret. vad händer? ponnyn FLYGER bokstavligen fram mot andra hindret och mitt hopp kom tillbaka :) det var i stort sett bara att styra, förutom på det böjda spåret förstås där jag också tänkte rida lite. hann inte riktigt med och vi rev det sista hindret ut från det böjda spåret. jag fortsatte rida med ett leende inombords, tror inte att det räckte ända ut så att folk kunde se hur glad jag var. från att vara hur seg som helst i första klassen, till att vara som en  kanon. just  nu vet jag inte hur jag vill att han ska vara - seg med felfri eller kanon men rivning. fast å andra sidan kanske det krävs lite av piloten också..

idag hoppade jag och mallow för jane. dagens nyckelord var "framåt"! hon hade ställt upp en bana som till en början såg ganska skrämande ut. efter lite framhoppning blev den en aning gulligare. skuttade runt lite och tränade mest på mig själv och mina hjälper. sen satte hon ihop allt till en bana på ca. 1m som vi hoppade två ggr. första rundan var inte helt perfekt, då på lite lägre höjd. hon hoppade lite grophopp osv. sen höjde hon upp och då gick hon som en klocka, kombinationen blev lite misslyckad men det var även det pilotens fel! jag börjar undra om jag ska våga ge mig på en LB med henne på hemmatävlingen, om jag ska tävla henne då!

håll i er nu!
4 dagar kvar, bästa klass!

RSS 2.0