ÅRF 090829

Idag har jag och Kapten tävlat på hemmplan för en gångs skull.
Fy tusan vilken cool ponny jag rider. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - han är grym!!
Redan igårkväll började jag fundera över varför jag fortsätter att rida LD, LD, LD hela tiden. Eller ja, det var egentligen Josefine som tyckte jag skulle göra ett klassbyte. Jag har inte funderat över det innan men nu kan jag ju tacka henne för den. Haha! Imorse gjorde jag alltså ett klassbyte från att rida LD, LC till att rida LC, LB. Jag har bara startat LB en gång förut och det var på den 30 grader varma Härnösand-tävlingen. När det dessutom var på hemmaplan så var det inget att fundera på om jag tänker efter. Dagen började jättebra. Jag värmde till LC och han var taggad som tusan. På framhoppningen hoppade kan lika bra som på träning och det fortsatte inne på banan. Jag red dubbelnolla på LC men tiden räckte inte riktigt till. Det var en ganska lång paus mellan klasserna så Kaptenan fick hoppa in i spiltan igen och jag trodde jag skulle hinna äta. Gick banan och ställde mig i matkön. Hann inte stå där många minuter innan jag kom på att det var dags att skynda lite. Jag hoppade upp i sista sekund men hann hoppa fram ganska mycket innan det var min tur. Väl inne på banan så var han faktiskt lite segare än klassen innan och jag förväntade mig en halvdan ritt. Han kvicknade till så fort vi fick startsignal och ritten ledde till en seger i vår andra LB någonsin. Himla nöjd tjej!

Det jag tyckte var bäst när det gäller min ridning var att jag faktiskt andades idag. Jag brukar alltid få världens hjärtklappning innan jag kommer in på banan och glömmer helt bort allt viktigt - vägar, tempo, galopp osv. Idag tänkte jag på det mesta och kunde till och med sakta in farten lite emellanåt för att spara energi. Jag har aldrig tänkt så tidigare. Det han varit 100 knyck från start till mål. Detta kanske var ett tecken på att jag borde börja rida som idag.


Lilla Kapten <3


Åse Perman



Åsis har ont i sin tumme. Resultatet av för mycket ryckande i häststackarns hår.

Vi kikar på Hey Baberiba och myser i hennes fluffiga säng. Låter det inte romantiskt?!
Jag älskar den här tjejen!

090824 [På språng]

Sitter i Åses säng, i hennes alldeles nyrenoverade rum! Jättefint är det faktiskt.

Idag gick jag och Påse på stan och kikade runt, lunchade på Via Grande osv. Kl 16 hade jag körkortskurs på Anderzons. Kursen tog drygt 3 timmar och jag var less efter 5 minuter. Jag klarade mig bra ända tills efter fikat. Jag råkade beställa kaffe till fikad och jag blir helt flippad när jag dricker kaffe. Bättre fylla? Jag satt på nålar och bokstavligen bet mig själv i handen för att lyckas hålla käften. Jag kunde seriöst slänga iväg skämt på varenda grej hon snackade om. När kursen äntligen var klar och hon slutade snacka så skjutsade mamma mig till ridskolan. Jag kikade på Påse när hon red och sen åkte vi hem till mig. Dj Bengt skjutsade oss till Donkis så vi fick lite mat i huvudet. Vi satt och kikade på en grabb som fick vansinniga utbrott på Youtube. Nu kikar vi på Viva La Vam marathon och jag garvar så magen snart ramlar genom kroppen!!

Imorgon har vi planerat att ha en lugn och mysig dag. Kliva upp hyffsat tidigt, ta en promenad och fira sista dagen på årets sommarlov. Hoppas på fint väder så att vi kan njuta av vår fina promenad. Gud vet hur långt vi kan gå.

puss,

090822, Matfors

Jag inleder med att skriva att vädret var det värsta tänkbara! Det regnade, och regnade, och regnade ända tills att kläder var genomblöta och ändå fortsatte det att regna. Ja, ni fattar galoppen. Det regnade hela tiden!

Angående hästen och mig så har jag inte mycket att tillägga alls. Han kändes sådär på framridningen, lite bättre på framhoppningen och helt klart bäst på tävlingsbanan! Inte en enda gång den här säsongen har det känts så jäkla bra när man kommer in på banan. Han kikade på det mesta som vanligt men backade inte av lika mycket alls. När jag började hoppa så var han seg till en början men fick upp farten ganska bra till slut. Jag kände dessutom att han verkligen tog i när han hoppade. Jag har nog aldrig blivit skjuten ur sadeln så mycket som idag, men lika glad är jag för det eftersom det endast är positivt tycker jag. Hellre det än att han bara kravlar sig över på ett halvfult sätt! Att vi fick en rivning gör absolut ingentinf eftersom det övriga kändes super. Det bidrog ju såklart till att laget inte tog sig vidare till omhoppning men jag var ändå jätteglad när vi lämnade Matfors. Så härligt!

Imorgon firar jag denna tunga och blöta tävlingsdag med en jour på ridskolan. Lovely!


090820

Igårnatt satt jag uppe ända tills halv 5. Jag kunde verkligen inte sova och dessutom hade jag ganska roligt på msn.

När jag vaknade imorse ville jag verkligen inte kliva upp. Då var klockan ca 10. Jag försökte intala mig själv att det verkligen är nödvändigt att kliva upp då om jag ska lyckas vända på dygnet nån gång. Inte gick det heller, nejdå. Istället vaknade jag 12.45 och skulle vara på ridskolan senast 13.00. Jag hade nämligen en känsla av att Kapten skulle vara väldigt skitig, och det var han minsann. Mjölksyra i armen innan jag ens hade börjat rida! Träningen gick hyffsat idag, trots att vi hade allt som vi brukar. Nu när han har lärt sig hantera bettet så börjas det igen... Idag var det dock jag som inte gjorde som jag skulle. Förhoppningsvis lär jag mig rida riktigt nån jäkla gång!

Nu ska jag slänga på mig lite kläder och bege mig ner till Ingelas stall. Kvällen spenderas på Frösö hästgård och kikar på massa fina hästar. Jag tänkte filma lite eftersom filmkameran knappt är använd.

090819

Ikväll har jag ridit. Dressyr för ovanlighetens skull. Eller det är egentligen inte ovanligt att jag rider dressyrpass men just nu känns det som det eftersom jag har tränat och tävlat hoppning. Imorgon är det ytterligare en hoppträning, ska bli roligt! På fredag har jag en "paus" innan det är dags för tävling på lördag igen. Denna gången åker vi till Matfors. Jag, Sandra, Kapten och Åse. Ännu nästa helg är det dags för hemmtävling. Var över ett år sedan jag tävlade hemma så det ska bli spännande att se hur han gör när han är hemma. Vore ju underbart om det är lika som när vi tränar :D Mycket energi och en jätteglad ponny!

När jag kom hem satt jag i soffan en stund och var lite social med mamsen och papsen. Det är ju trots allt dom som måste betala träningar och låna ut bilar nu under 3 helgers tävlingar så lite tid kan jag ju ägna dom. Haha.

Såg ett ganska äckligt program på tv3 ikväll. Det handlade om tjockisar kort och gott. Inte små tjockisar heller utan enorma tjockisar. När dom väl hade gjort den där operationen i magsäcken, och lyckats bli smalare, så hade dom ju fortfarande vansinnigt mycket överskottshud kvar. Jag kan inte förstå hur man kan utsätta sig själv för att bli så där stor. Det finns säkert en anledning till att människor väljer att se ut så där (jag anser att man väljer sånt) men jag har ännu inte riktigt förstått hur det kan gå så långt. En del av dom kan ju inte ens kliva ur sängen och ändå bara fortsätter dom att äta. Jag är helt lost!

090817

Idag klev jag upp hyffsat tidigt för att vara jag. Redan 12.00 var jag uppe! Har pysslat lite hemma och suttit lite vid datan, bara tagit det lugnt. Vovvis har varit min vän exakt hela dagen och det är nog rekord. Har nog inte skällt på han en endaste gång. Kanske för att Jully har fått mig på så bra humör :) Efter jag hade matat huvudet lite så åkte jag och mami in till stan en sväng. Jag behövde mascara och underkläder. Kom hem med en ynka mascara. I hate this! Sen hade vi mys-fika hos mormor och morfar med mammas syskon osv. Paj med färska skogshallon. Mums!

Nu ska jag bänka mig framför Thomas Järvheden på tv. Mitt mobila internet vill inte fungera så sen ska jag förmodligen bara sova. Imorgon ska jag träffa världens bästa Järnsyster på stan, and hopefully you!!

Håller tummarna för Jully ikväll! HAHAHA
<3<3

puss,

090816

Det regnar idag. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till imorse när jag såg att det regnade. Jag som skulle åka moppe ner till stallet och hjälpa Sandra med stallet. Skickade ett lesset sms och berättade om mitt problem. Tydligen så hade det kommit dit en liten tjej och hjälpt henne. När jag insåg att det inte skulle sluta regna i vilket fall som helst så packade jag på mig regnkläder och tog rosa räcermoppen ner till stallet. Vi satt på kontoret och ringde runt till folk och försökte få ihop ett lag till helgen. Fixade och trixade ett tag ute i stallet och sen for jag hem.

När jag kom hem satte jag på min lurviga älskling en pyjamas också la vi oss i soffan och myste. Ikväll ska vi äta massa gott och kika på film, vovvis och jag. Min lilla glädjespridare!

Morgondagen spenderas förmodligen hemma. Mamma och pappa jobbar vilket betyder att jag har vovvis ensam hela dagen. Han är så himlans frusen av sig så han är inge rolig att ha med sig ut heller. Det blir en hemmadag med lite pyssel istället.


puss,


Ånge Ridklubb 090815

Idag kan jag inte klaga över att jag klev upp sent för idag klev jag tamejtusan upp 05.15 (ok, en kvart för sent är beräknat). Jag var som en zombie när jag skulle äta frukost och leta upp kläder. Två mackor och lite o'boy tog mih en halvtimme att äta!! Klockan 06.00 stog Monica och Linnéa utanför mig precis som det skulle vara. Vi åkte ner till ridskolan och började direkt att borsta på ponnysarna. Därefter skulle vi fixa lite med hästarna på ridskolan, släppa ut och flytta runt. När allt var klart kom Bella och hämtade Mon Ami och vi åkte direkt efter dom. Hämtade upp Sandra i Odensala och sen var vi hyffsat stressade, eller iaf jag. Vi åkte ganska precis 2 timmar innan första start och jag startade som totalt 4a i hela tävlingen. Vi lyckades komma fram bra i tid, trots att Sandra var tvungen att köpa snus på ICA innan. Jag red fram på en gång och han kändes så jäkla trött. Berodde förmodligen på resan dit och sen direkt ut och prestera! Vi tog oss igenom banan galant och fick en blå-gul rosett. Synd bara att det var en clearround (alla som rider felfritt får rosett) för annars hade jag vunnit med den bästa tiden också. Det är alltid så knepiga bedömningar bara för att jag råkar vara "bäst" någon gång.  Det skiljde hela 2 sekunder från mig och den som hade näst bäst tid.

Nästa klass var lagklassen och där var jag först ut av Ås-ryttarna. Lagklassen får i bedöming A:1 tror jag och det innebär att alla ekipage rider en grundomgång först och sen när alla är klara så tar man ut de bästa lagen, och dom får rida en omhoppning. I grundomgången kändes han ganska på och var hyffsat pigg, vilket gjorde att vi red felfritt och gjorde vår del av lagarbetet. Mon Ami och Bella vägrade ut sig. Linnéa red felfritt och Elin red felfritt. Det gjorde att vi kom till en omhoppning och Kapten var rejält trött alltså. Vi tog oss hyffsat bra runt 1an och 2an men muren var plötsligt farlig som tusan. Där fick vi en vägran (hör och häpna) och därmed drog vi också på oss tidsfel. Resten av banan gick i princip bara ut på att driva som tusan för han gick inte fram ett dugg. Vi tog oss över de två sista hindrena med nöd och näppe. Jag fick totalt 7 fel varav 3 tidsfel, Linnéa fick en rivning, 4 fel, Bella och Mon Ami vägrade ut sig och Elin red felfritt (som vanligt, haha). Det är tur vi har Elin!!

Följande två helger kommer jag också vara ute och tävla. Nästa helg är sista omgången innan final, i Matfors. Ännu nästa helg är hemmatävling. Funderar fortfarande på om jag verkligen ska vara med på den. Tre helger i rad känns ju faktiskt rätt jobbigt. Jag hade aldrig tävlat om det var borta sista helgen också men är det hemma så kan jag iaf överväga.
Har inte lagt in söta bilden på Kapten med Selmas täcke. Det gör jag när jag orkar helt enkelt.

Inför tävling

Nu är jag äntligen hemma efter en kväll i stallet. Jag har smörjt och putsat precis ALLA grejer nu så det enda som fattas är dom vita ridbyxorna och kavajen, men dom var ju hemma dom. Kapten fick sog en välbehövlig dusch dessutom, inte en dag försent. Vi har ju som vana att duscha dom innan tävling nu. Lukten av såpa gör att man blir lite extra taggad! Sen så är det mycket trevligare att komma med en ren häst på tävling.

Imorgon börjar dagen vansinnigt tidigt. Kliva upp 05.00. Kasta i sig lite frukost, byta om och fixa det sista hemma. 06.00 kommer Monica och Linnéa och hämtar mig hemma. Då styr vi kosan mot ridskolan och väl där så ska vi släppa ut hästar och fixa det sista innan avfärd. Det brukar alltid bli ganska stressigt så vi satsar på att vara där tidigt. Hellre det än att behöva stressa för att man är sen. Senast 07.00 ska vi lämna ridskolan och sen åka bil i 1.5 - 2 timmar. Selma ville att Kapten skulle ha hennes täcke imorgon så Kapten kommer att vara snorgrön.

Nu ska jag slänga mig i duschen och försöka få bort såpa-lukten!

fjortonde augusti

Japp, jag har legat i soffan hela dagen. Sjuk kul. Jag tänkte att jag skulle hämta frukost i köket men.... Jag orkade inte. Idag får jag vara lat för ikväll ska  jag spendera kvällen i stallet och stressa över morgondagen. Har ingen anledning till att göra det men jag gör det i alla fall. Det blir alltid stress innan tävling tyvärr.

Han som säljer stugan har inte hört av sig idag vilket förmodligen betyder att ingen fler har lagt bud än. Hoppas hoppas!! Nu ska jag bege mig mot ridskolan.

Update om eventuellt stugköp

Pappa sitter som nålar hemma. Det verkar som att vi har det högsta budet på stugan just nu. Säljaren har dessutom tagit bort annonsen så förhoppningsvis så är vi en fjällstuga rikare inom kort! När jag skrev inlägget innan så visste jag ingenting, inte ens att vi överhuvudtaget hade lagt ett bud. Sen ringde min mosters sambo och frågade om säljaren hade ringt. Ringt? Vadå ringt? Vi ska väl ringa han om vi är intresserade? Jorå, pappa har ringt och lagt bud. Jaha :D Gubben skulle avsluta budgivningen så snart som möjligt för han var nöjd med priset som pappa la. Det återstår bara att se hur mycket dom andra bjuder. Jag håller tummarna hårt!!!!

trettonde augusti

Nu ska jag prova göra ett inlägg om dagen, och inte hästar!

Imorse väckte mamsen mig klockan 9. Jag klev upp som en zombie och visste inte alls vad jag höll på mig. Jag tog på ridkläder av en ren vana sen i sommar. Nej rida skulle vi inte, BYTA OM! Jag fick till slut på mig neutrala kläder och satte mig i soffan i vardagsrummet. Där satt jag ända tills pappa hämtade oss vid dörren. Vi åkte upp till Åkersjön och kikade på en stuga. Det var både för- och nackdelar men allt som allt så gillade jag den. Två hus bort till Matildas stuga och egen liten stuga på gården. Det är ju toppen! Vet inte hur mina föräldrar tyckte men resan hem var väldigt positiv och mamma gillade såklart att stugan var röd. Varje gång jag åker upp till Åkersjön så blir jag så sugen på vinter så jag blir helt nipprig. Allt ser så annorlunda ut på sommaren men om man tänker vitt så brukar man minnas hur det såg ut. Fy tusan vad längtar! Hoppas den här vintern blir lika rolig som förra vintern. Att jag var ensam tjej gjorde absolut ingenting för jag hade så sjukt roligt i alla fall! Grabbarna var så snälla. Höhö!

Jag har världens fränaste bild på min dator, och det är inte många som har den ska jag säga er!
puss

Hästinlägg!

Tänkte börja med att svara Jossan: Filmen var superbra!! Exakt min humor och att jag dessutom är väldigt skadeglad gjorde filmen ännu bättre :)

Träning stog på schemat idag igen fast idag var det hoppning. Jag vet inte vart jag ska börja. JAG KAN STANNA, JAG KAN REGLERA GALOPPEN, JAG KAN FAKTISKT SVÄNGA!!! Helt underbart vad bra det har blivit med det där bettet. Det är säkert mycket annat som vi har hittat knappar på under sommaren men jag tror bettet spelar väldigt stor roll just för oss. Jag kan inte vänta till helgen. Gud så roligt det ska bli! Jag har nog ärligt talat aldrig varit såhär taggad inför en tävling, det har nog mest varit av nyfikenhet som jag tävlat förut. För att se hur långt vi kan komma och dessutom få bevis på vår träning. Det var ju först bara sagt att jag skulle tävla med ponnylaget men sedan blev det mer och mer och jag älskar det! Nu är det av ren glädje som jag tävlar, för att jag helt enkelt tycker att det är väldigt roligt. Förut var det svårt som tusan att fokusera och koncentrera sig. Det var så himla mycket runt omkring - andra hästar, andra ryttare, resor hit och dit osv. Nu vet jag exakt hur jag ska rida på framridningen, framhoppningen och inne på banan innan start. Inga konstigheter!

Imorgon ska jag spendera kvällen i stallet. Det ska fixas och donas och det är det roligaste som finns. Antar att det blir en dusch på ponnyn och sen får han nog stå inne på natten. Dom bor ju egentligen ute på nätterna men det vore synd att hämta en lerbulle till ponny på tävlingsmorgonen. Lädret ska skina och grejerna ska vara nerpackade.

Nu ska jag, apropå så himla mycket tävlingssnack, slänga in mina vita ridbyxor i tvättmaskinen!

tolfte augusti två

Jag har ingenting att säga innan jag måste skriva vilken underbar ponny jag rider! Ojojoj vad han jobbade idag min lilla kämpe. Det kändes skitbra och ingen känsla kan slå den jag fick ikväll. Iofs red jag på annat bett men allt var så mycket enklare. Grejen med han är att man måste få han att korsa i benen för att det ska kunna hända mer på andra ställen också. Ikväll körde IA en övning där vi red skänkelvinkning längs långsidorna och extrema hörnpaseringar (passar oss perfekt). I slutet red vi på en volt och jobbade galoppen och för första gången har han böjt lite på nacken och släppt i handen samtidigt. Annars brukar det bli nåt halvdant där han bara kör ner huvudet och lägger massa tyngd i handen. Nej alltså, vilken kväll. Jag är sjukt peppad inför helgen nu och ska verkligen köra på bettet jag hade ikväll. Imorn är det dessutom hoppträning och det vore ju underbart om han kunde fungera lika bra imorgon också. En sak till. I sommar har jag skippat sporrar totalt. Inte vid ett enda tillfälle har jag använt sporrar och OJ vad det märktes. Jag behövde inte använda dom många gånger alls efter jag bara visat honom att dom var där och att dom gör ont om han sover (haha). Jag är helt exalterad över hur bra det gick ikväll, bäst av alla gånger jag ridit dressyr på honom NÅGONSIN. Imorn har jag dessutom min egna sadel och då blir det ju super!

Jag har totalt fastnat för en låt med Sarah Connor - Living to Love you. Känner igen den och det måste nog vara en av alla sånger som har sjungits på avslutningar och liknande.


Bild från 2008 (Josefine - Mejram, Elin - Melton, Bella - MonAmi, Jag - Kapten)


tolfte augusti

Vaknade sent idag också, tyvärr. Igår var vi på bio och det var sjukt kul. Först åkte vi till Max för Malte var hungrig i magen. Han slängde i sig käket och sen for vi till Multi och spelade biljard och fick elchocksbehandling. Haha! När vi blev less så for vi till Willys och handlade och det tog tid för grabbarna att välja godis så då blev jag less. När vi tog oss därifrån så for vi runt en sväng innan vi satte oss på bion och väntade på filmen. Filmen var helt underbart rolig! Åh vad vi skrattade. Och Patrik har ju alltid (o)turen att sitta brevid en mystisk gubbe. Fast den här gången var det en trevlig och snäppet roligare gubbe som satt brevid med sina kompisar. Filmen gjorde i alla fall så att man uppskattar sin smarthet och kompetens!! Efter filmen så åkte vi rill raggarn' och käkade korv och pratade med grabbar. Till slut kom jag hem och som vanligt slocknade jag nästan på en gång.

Dagen har inte varit händelserik alls. Funderar starkt på att ta min en promenad, endast i brist på annat. Ikväll är det ridlekion, det glömmer vi inte. Och i helgen är det tävling, det glömmer vi definitivt inte.

Bio

Nu ska jag göra mig iordning. Om ungefär 20 minuter så drar jag och grabbarna in till stan och kikar på "Sommaren med Göran". Det kommer att bli mycket skratt!! Can't wait.

elfte augusti

Kvällen hos Åse var väldigt trevlig, men uppdateringen var väldigt... sen! När jag kom dit så gick vi på ICA och hyrde film, köpte godis och annat gott. Vi hyrde KENNY STARFIGHTER! Sen gick vi hem till henne och pratade lite i hennes säng (eller ska jag kanske säga vår säng, eftersom vi snart är gifta) och kikade i hennes bok SEX OCH KÄRLEK. Intressant.. Sen kikade vi på filmen och efter det ville vi ta en promenad. Vi gick mot stan och tänkte gå till Max på en gång. Dock fastnade vi på raggarn' där min bror och Marius var. Vi blev inte så långvariga utan vi begav oss ganska snabbt mot stan. Vi gick till Max som planerat men när vi kom dit så var vi inte så hungriga längre. Istället gick vi ännu längre och sen tillbaka till min bror igen. Där stog vi ett bra jävla tag innan vi bestämde oss för att åka till utkikstornet och gå ner till backen och kika lite på stan. Problemet var bara att när vi tog oss till utkikstornet och skulle vidare mot backen så var vi tvungen att gå igenom en skog UTAN lampor. Det blev inte bättre att deras "skämt" om spöken osv. Vi stog och kollade ett tag och sen fick vi skjuts hem av broren. Vi slocknade ganska omgående och sov till 11 dagen därpå.

Igår var jag en sväng in till stan med bror, Marius, Emil och Madelene. Vi handlade lite godis och sen for vi hem till Emilio och kikade på en skräckis. Kvällen blev ganska tidig och jag somnade med kläderna på.

I helgen har jag tävling, i Ånge. Jag längtar faktiskt men är lite nervös att han inte ska orka bära runt på magen i 2 klasser. Har inte hoppat någonting alls under sommaren, förutom hoppstigen i skogen. Sandra och Linnea hoppade honom i ridhuset och då blev han dyngsvettig. Jag håller tummarna!


nionde augusti

Kom precis hem från stugan. Har varit grymt trött hela helgen. Kan ju bero på att jag har klivit upp 7-8 varenda morgon för att dom bygger tak ovanför mig när jag sover. Det är inte lätt när det är svårt.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka till åse-påse och mysa med film. Just loooove her! Vi är tillsammans btw, hon och jag. Vi ska gifta oss i maj det här året.

Brum Brum

Det är alltså ingen bil jag menar den här gången, utan en gräsklippare. Jag och mamma hade ingenting att göra så vi tog en promenad och tänkte hälsa på min moster men där var det ingen hemma. Då var vi redan dyngtrötta så vi tog bilen ner till mormor och morfar. När jag satt ute där så blev jag jättesugen på godis och när jag nämnde det så var mamma också det. Vi tog en tur till Coop och handlade godis och fika. När vi kom tillbaka så fikade vi och sen ville jag klippa gräs. Vill jag klippa gräs så klipper jag gräs. Detta resulterade dock i att jag blev dyngsvettig och helt svart om fötterna. När allt äntligen var klart så kunde jag knappt gå, så jobbigt var det. Dessutom fick jag ett gigantiskt skavsår på insidan av tummen. Duktigt!

Nu har jag precis tagit ett fotbad och ska nog fortsätta in i duschen.

Jag har bestämt mig för att inte använda datan ikväll utan ska istället sova. När jag "bara" ska kolla facebook innan jag ska sova så slutar det alltid med att jag sitter fastlimmad framför skärmen till framåt 03.00. Nu är det nog med det för imorn ska jag bannemej upp tidigare än 12. Nu har jag fått nog av att sova bort hela dagen, speciellt nu när finvädret har hittat hit. Yummie!

I feel so damn strong right now
åse.p' <3 älskar dig bästa

sjätte augusti

Dagen började inte så jävla bra alltså. Som jag skrev igår så skulle jag kliva upp halv 9 och gå en promenad med mamma, Åsa och Anders. Det blev inte riktigt så. Klockan ringde, jag vaknade och kände mig ganska pigg. Då kom jag på vilken bra dröm jag hade så jag började tänka på den. Det resulterade i att jag somnade om jag drömde om samma sak igen. Jag snoozade bara så jag vaknade 10 min senare men drömmen blev bara roligare och roligare så det slutade med att jag stängde av alarmet helt och hållet. Istället klev jag upp 12.30. Då tog jag med min vovve ut i finvädret och tog en promenad ner till mormor och morfar. På deras gräsmatta har jag legat hela dagen och väntat på att vi ska åka till stugan någon gång. Det verkar inte bli av idag utan imorgon och det betyder att jag hade kunnat träna med Kapten. Jävla surt alltså...

Nu ska låta maten sjunka ner lite och sen ska jag ta tag i städningen av mitt rum tänkte jag. Det vore ju underbart att komma hem från stugan och rummet är helt nystädat och fräsht.

pusss

femte augusti

Jag har varit vaken så länge så jag egentligen borde skriva sjätte augusti men det gjorde jag inte helt enkelt. VAA??!

Dagen och kvällen har varit otroligt lugn. Jag bestämde mig igår att jag skulle kliva upp innan 12 men så blev inte riktigt fallet. Jag vaknade halv 12 precis som planerat men det skedde en liten olycka, jag somnade om. Sov till ungefär 2 sen fick det vara nog. Åkte ner till Kapten och red med Sandra och Linnéa. Vi tog oss en räcertur på ängen och det slutade med att Linnéa hamnade på marken. Ängen tog liksom slut så fort och då hade dom svårt att bestämma åt vilket håll dom skulle. Dom gjorde det lätt för sig och tog varsitt håll. Vi red tillbaka med en något omskakat liten tjej och red inget mer. Istället gick vi upp till ridskolan och kikade in den nya kompisen som har kommit till oss. En bekant sedan förut men nu i annat stall.

När jag hade ridit så åkte jag hem och duschade och följde sedan med mamma på stan en sväng. Vi åkte upp till stugan imorn så hon inhandlade nya springskor och strumpor. Hon letade som en galning efter springbyxor (eller springa-fort-byxor som hon säger) men vi hittade inga. Vi tog oss en sväng till Lillänge och kikade in en sväng på apoteket. Min bror är sjuk och mamma blir alltid smittad. Det går ju inte om vi ska ha vår motionshelg i stugan så hon inhandlade diverse tabeltter. Det enda intressanta som hände ikväll var att papsen kom hem med mc'flurry till mig och mamma. Mums!

Nu ska kudden bli ihjälklämd och imorn ska jag upp tidigt. Tro mig, det ska jag verkligen! (HALV NIO!!????)

fjärde augusti

Jag tror tamejtusan att jag håller på att bli galen! Jag kan inte komma på senast jag verkligen var pigg?! Under yran var jag som ett vrak, bortsett från vissa sekunder. Det känns som att jag lever i en 80-årings kropp för det finns liksom ingen energi kvar. Viljan till att motionera och ha ett sundare liv är också putsväck. Snart börjar skolan och då funkar det bara inte om jag är så här trött. Jag kommer gå på reserven hela tiden och till slut tar väl den också slut skulle jag tro. Jag kommer gå runt och bokstavligen sova på allt som går att luta sig mot. Hur trevligt kommer mina kompisar ha? Det är som att gå ut med min hund. 2 steg fram, tvärstopp!, 2 steg fram, tvärstopp! ELLER full fart framåt.

Var ner en stund ikväll och gosade lite på ponnyn som snart ska tillbaka. VILL INTE! Sommaren har varit helt underbar och han har varit helt underbar. Han har inte klivit på mig, bara bitit mig ett fåtal gånger, bara sprungit över mig en gång, inte sprängt hage, inte slitit sig, bara slängt av mig någon enstaka gång - ja, underbar för att vara honom. Han trivdes bra tillsammans med Mexx och Olle i hagen och det gick ingen nöd på honom när vi skulle ut heller. Han tyckte det mesta var roligt och det andra, mindre roliga, gick väl an det med fast med lite mindre entusiasm. Han har som vanligt fått en tjock mage som så småningom blir lite mindre. Men jag tror att utan mage - ingen Kapten. Min underbaring.

Nu ska jag kika på Paradise Hotel och sen sova. Imorgon ska jag upp tidigare än 12. Vi börjar lite lätt bara.

Bilder

Nu lägger jag in lite bilder från Emils födelsedag, resten finns på Facebook.

Emil
Emil


Jonas och Marius


Marius och Emil


Champagne!!


Surprise från hans syskon - Limo in till stan


Tog sån jäklans lång tid att ladda upp bilder så Marius, Mattias och Johan får avsluta bilderna.

fjärde augusti

Har vaknat till och från hela morgonen och övervägt om jag ska kliva upp eller somna om, det slutade med att jag somnade i alla fall. Mamma frågade om jag skulle följa med till sommarstugan idag men det hann jag inte svara på innan dom hade åkt, berodde nog mest på att jag somnade om. Jag klev upp för nån timme sen och gjorde frulle och sedan la jag mig i sängen igen. Det är nog ingen hit det här med att vara vaken till 3-4 på nätterna. Ordning!

Nu ska jag tamejtusan leta fram en kabel så att jag får in några bilder från den förbannade kameran någon gång. Bilderna från Emils födelsedag ska upp på fejjan och resten ska tas bort av olika anledningar, mest för att jag helt enkelt inte har någon användning för dom.

KABEL VAR DET JA!


tredje augusti

Klev upp imorse och gjorde mig iordning. Sen åkte jag in på stan med bror, Marius, Emil och Madelene. Först åkte vi in på stan en sväng och gick på stadium och en guldsmed. När vi var nöjda på stan så åkte vi mot motorhuset. Jag gick runt och kollade efter snygga kläder och Emil skulle ha en beställning på en hjälm. Det blev ingenting där så vi for vidare till Lillänge och jag gick med grabbsen på BRL och spelade musik. Hittade asfräna högtalare som såg ut som stenar och stubbar, skitfränt att ha i trädgården! Sen åkte vi på coop och då blev vi hungriga så vi gick vidare till Mc'Donalds en snabbis. Käkade maten där och sen for vi hem.

Ikväll har jag ingenting planerat förutom att umgås med Ås-folket som vi så fint heter. Mys!

andra augusti

Idag klev jag ju upp lagomt så jag hann slappa innan det blev dags för middagen. Utrustade mig med räddaren i nöden när man har dålig hårdag - kepsen, solbrillor och hunden. Sen tog jag en promenad runt Ås. Jag kom hem och satte mig vid datan en stund och sen var det vips dags för middag. Tacos stog på schemat, så tacos blev det. Efter middagen satt jag ytterligare en stund vid datan innan jag började storleta efter min saknade kamerasladd så jag kan åstadkomma lite bilder från yran och Emils födelsedag. Hittade ingen sladd så jag tog en powernap. När jag var ganska pigg igen så gick jag mot Emil där han, Madelene, Patrik och Marius var och käkade pizza. Ganska direkt när jag kom dit så skulle dom sova, tajming. Det slutade med att jag åkte med bror hem och satte mig här igen. Intressant dag? Nej.

Imorgon ska jag åka med dom in till stan klockan 12?! Det är som att säga att jag ska kliva upp 05.00 en skoldag. Dags att vända på dygnet nu.


Yran Dag 3

Dag 3. Jag och mamma började med att fixa present till Emil inne i stan. Kom hem alldeles för sent och fick stressa i mig maten, och duscha, och sminka mig, och slå in paket osvosv. Till Jonas skulle jag i alla fall, så dit kom jag så småningom. Väl där skrev vi på kortet från oss "grabbar" och sen gick vi mot Emil. Där satt dom ute på altanen och chillade. Emil, syskon, föräldrar, svärföräldrar, mormor osv. När han fick sina presenter så öppnade han dom. Av oss fick han ett verktygsset som hette Ladies Kit och var lila. Asballt! Av Marius fick han en skitstor whiskyflaska med kondomer i. Det var säkert 1000-2000 kondomer i den. Vi käkade tårta och lyssnade på musik ett tag tills vi förflyttade oss till framsidan. Där fick Emil skjuta champagnekorkar och hälla upp champagne. Efter ett tag så kom surprisen från Emils syskon - limousinen! Vi tog massor av kort på Emil framför limon och sen kort på alla oss framför också. Vi hoppade i till slut och for iväg. Vi dunkade så hög musik så att det kändes som hela börstkorgen skulle sprängas. Vi åkte en tur runt stan och sen släppte hon av oss vid 11ns. Vi drev runt ett tag på området och jag hade fortfarande ont i magen sen jag stressåt middagen så jag var inte pepp alls. Vädret var inte det bästa och humöret hade kunnat varit bättre. Jag gick med Mattis och Marius på Petter men inte gjorde det saken bättre. Slagsmål i publiken och hjärndöda fjortisar gjorde mig så irriterad så att jag inte kunde vara kvar. Telefonnätet var dessutom blockerat hela kvällen så efter det var det helt omöjligt att få tag på folk. Vi gick och satte oss i trappan mittemot stora scenen och väntade på presidenttalet. Där satt vi, och till slut började det. Man såg skitbra därifrån, det enda minuset var väl att man inte såg skärmen men det gjorde inte så mycket. Det blir alltid sån bra stämning när Evert har pratat så då väntade vi in Lady Gaga. Hennes show var helt jävla underbar! Jag tror aldrig jag har varit på en spelning med mycket show. Hon showade och sprang runt hur mycket som helst, helt klart sevärt! Efter Lady Gaga var det svinmycket folk överallt och så bestämde sig Madelene och C/O för att åka hem. Vi gick i alla fall ner och beställe pizza och sen var jag, Johan, Mattias och Jonas kvar en stund innan mamsen kom och hämtade oss. Jag kom väl hem vid 3- halv 4 skulle jag tro men jag somnade inte förns framåt 6. Idag klev jag upp 15.00. Fyy!

Det blev i alla fall inga bilder på limoun, dels för att min kamera är hos Madelene och dels för att jag har tappat bort sladden. Typiskt! Men det kommer, det kommer.

Madelene
Emma
Anna
Emil
Mattias
Marius
Johan
Simon
Jonas
+ många fler.

Yran 2009

Dag 1. Första dagen hade ju kunnat varit bättre. Började med att jag kom hem 7 på morgonen från ***** och då sov jag. Klev upp vid 14 och stack ner och red på lill-knubbisen. Tänkte att jag skulle rida ner till sjön men vid ridskolan så mötte jag Sandra och Linnéa så då red jag med dom. När jag kom hem duschade jag och käkade middag och sen var jag klart hemma. Tog 18.30 bussen in till stan och sen gick jag till Frösön. Satt en stund hos Ewe och spelade Wii och ölspel. Strax efter 20 började vi gå mot stan, när Johnossi redan hade börjat spela. Det tog nästan en hel timme för oss att ta oss in till stan, eller så tappade jag bara bort tiden lite (Haha). Resten av kvällen var en jävla skithög av olika slag. Nya tag!

Dag 2. JÄVLAR I MIN LÅDA VILKEN KVÄLL!! Efter att jag ätit med bror så stack jag ner till Madelene, gjorde mig i ordning och sen åkte vi ner till "dansbanan" i Lugnvik och förfestade med ås-folk. Riktigt mys med härligt väder! Jag tog mig en promenad mot stan lite tidigare än alla andra i hopp om att kanske hinna se Veronica Maggio. När jag var ungefär vid campingen slutade hon spela, jävla kvinna. Resten av kvällen var helt jävla fantastisk. Bara positivt kan jag lova. Visst var det tillfällen med lite halvt ångest men det sprang bort. Träffade gamla vänner som man inte sett på ett tag, åkte karuseller, gick lustiga huset, käka sockervadd osv. Idag (1 augusti) så fyller Emil år så vi sjöng för han allt vad vi kunde och folk runtomkring hängde på. Så jävla skönt folk det finns alltså! Och vilken start på födelsedagen sen.. Fast ingenting toppar det som händer ikväll. Fy tusan vad pepp jag är! (Så svårt att hålla den hemligheten alltså). Nu ska jag sova i någon timme och sen skynda mig ner och rida Kapten en sväng innan kvällens bravader sätter igång. Jag kan ju lova att det blir spektakulärt!!

Dag 3. Tredje dagen sammanfattar jag imorgon, eller helt enkelt när jag kan.. (Haha)

RSS 2.0