lov med stort L

På sin plats att uppdatera lite kanske? Lovet har ju faktiskt precis börjat nu. Nu är det jag och Kerstin som tar hand om Melton som sagt och hittills har det gått alldeles utmärkt. Red i skogen fredag/lördag och sen på söndagen red vi med på hoppträningen. Måste även tillägga att, även fast det gick lite sisådär, så var jag supernöjd för att det var första gången jag hoppade henne. Idag fick hon vila och jag befarar att det även blir så imorn då jag spenderar hela min dag i ridhuset med Tusse Ekman. Ska rida ett pass på förmiddagen, sen äta lunch med Bella, rida ett till pass efter lunch och sedan upp till Meltony. Hon har varit som en stjärna hela veckan och har inte ställt till med mycket alls. Det var bara lite svårt att skritta och trava sakta i skogen men det bryr jag mig inte om. Som tusse säger, det är faktiskt tillåtet att ha lite roligt och busa till det ibland. Fick även veta min present från Elin idag - en privatlektion för Ingela. Hann inte bestämma med henne idag, eftersom jag knappt haft tid med någonting idag. Dagen började lite för sent, fortsatte ner till ridhuset, kikade när Bella hoppade sin lilla bebis, satte kvar på storhästgruppen, åkte hem, käkade middag och slängde ihop muffins, bytte om, åkte ner till rs igen, klädde på kraken och red en clinic, vidare till melton där jag mockade och gjorde käk. Nu är jag äntligen hemma och ska förhoppningsvis få lite sömn i mitt nyinflyttade rum. Inatt var ju inte den bästa direkt.

Imorn ska Melton få lite massage, jag har ju inte riktigt glömt hur man gör. Trots att det var över ett år sedan jag gick massagekursen. Hoppas hon står stilla och tycker det är skönt. Annars vore det ju lite pinsamt..

God natt!


kvällsrapport

Har precis kommit hem från en utomordentlig kväll med Elins och hennes ponny. Det började med att jag var på väg till stallet när jag fick ett sms från Elin att deras bil inte startar. Jag gick in i stallet iaf och småpratade lite med Frida och Karin innan Elin kom. Då visade hon mig vart allting fanns, vad Melton skulle ha för mat osv. Sen gjorde vi iordning henne för en ridtur. Eller ja, en skrittur till ridskolan där jag red på planen. Det börjar redan kännas bättre från början och det är SÅ stor skillnad på att rida Melton och att rida Kapten. Övningen Elin gjorde med mig idag gick väl ungefär... SUPERBRA och vi jobbade på att reglera tempot och rytmen i galoppen. Jag hade svårt att rida öppnor, så det tränade vi också på. På slutet så tog det ett tag innan jag och Melton förstog varandra med att gå i lång och låg form. Men till slut så gick ju även det, och då fortsatte vi med att reglera tempot i traven också.

Grejen med att rida Melton är att hon är så himla känslig, men samtidigt inte. Jag som är van att rida en ponny där det antingen står näst intill still, eller 190 km/h får det ganska jobbigt med att hitta min ridning så bra så att det passar Melton. Första gången jag red henne så red jag på tränsbett och hon är jättestark så då fick det ungefär jättedåligt. Nu har jag ridit på kandar ett par ggr och då går det att få mer kontakt med henne, och jag kan fokusera på andra saker än att bara ha ont i armarna ;) haha.

Imorgon åker Elin med flyget mot Alanya kl. 10.00 så då står jag och vinkar mot Frösön och Åre/Östersund airport. Jag hoppas såklart att hon kommer hem med en liten klick solbränna till mig också. Det vore ju alldeles underbart!
Imorgon ska jag och Melton rida lite i skogen är det tänkt. Det blir så mysigt så!

Godnatt!

AA

Bara för att visa min uppskattning av lovet så ska jag, dagen till ära, lägga upp en bild i mitt inlägg.


ponnyhoppning div.2 2008, ÅRF



Nu känns det som att sängen behöver användas, även AA-avsnitten som bara väntar på mig. Men innan jag i lugn och ro kan anvjuta de två underbara sakerna så måste jag göra något mindre roligt.. Gå ut med hunden! Det blåser, det är kallt, jag har precis blivit varm, jag är trött, han är pigg och vill gå långt. Listan är lång.
Jag behöver ett lov....

lov v.44

Ja, det sägs så iaf. Idag böjade jag faktiskt 8.15 och startade med en samhälls/engelska lektion. Jag redovisade halva min bok och pratade så jag fick ont i halsen. Jag hade iaf önskat att det var så.. Jag och Sofia jobbade lite på arbetet om presidentvalet 2008 och jag blir inte mycket klokare egentligen. Det enda jag har förstått är att Barack Obama tydligen är mycket yngre än John McCain. Tydligen så är båda för dödsstraff, men Obama till viss del, såsom mord på barn. Sen var en fråga vilken president jag skulle röstat på om jag var amerikansk medborgare och fick rösta. Ja, vad svarar man på det liksom? Jag röstar på Obama för att han är ung? Jag vet inte..

Ikväll ska jag infinna med i lundin's stall halv 7 för att kika vart Elin har alla sina saker. Jag ska ta hand om hennes ponny på lovet för att hon åker till Alanya imorgon. Avundsjuk är jag ju såklart, men jag är hemma och väntar på snön så länge.

Igår testade jag och Captain ett nytt bett. Inte helt svängbart där heller men mycket bättre än det förra. Tänkte rida med remontnosgrimma på tusse-clinicen. Jag har ingen lust med att hänga i ett hinderstöd i brist på kontroll med fullsatt läktare. Nej tack! På tisdag rider jag för tusse på Kapten och resten av veckan rider jag Melton.

Nu måste jag nog slita mig från bloggarna och ta tag i presidentvalet.

walking on sunshine

Vaknade imorse och var tröttare än vanligt. Började dagen med en filtallrik, det har aldrig hänt förut. Fönade håret och gick till bussen. Vi fick gå sakta idag för lille Johan hade ont i sina ben idag. Eller idag, det har han haft hela veckan. När vi satt på bussen så somnade jag nästan, sjukt jobbigt! Första lektionen på skolan var engelska och där skulle vi göra läxförhör -  SAY WHAT?! Det hade iaf inte jag någon aning om.. Gjorde bra ifrån mig iaf, trots några tjuvkikningar i boken. Sen gick vi till biblan och lånade en bok på engelska. Jag valde en tunn bok med stor text om en flicka som har anorexia. Dom heter Francesca men började kalla sig själv för Kessa när hon fick anorexia. Ja, hon gör väl det vanliga. Äter och sen går på toa och spyr. Jag älskar mat! Skulle inte kunna leva utan mat. Fuck anorexia LiIkzZååM.

Ikväll blir en lugn kväll men så lite som INGA läxor. Dom väntar en, eller kanske två, veckor till i mitt skåp. För det är ju trots allt då dom ska lämnas in. Jag ska sova ikväll och bara vila ut tillräckligt för att vara jättepigg imorgon. Kanske borde skriva lite på samhällsanalysen men den får nog också vänta tills i helgen. Jag hoppas på en tur i pappas nya bil innan jag somnar dock. Det vore ju underbart.

Nu måste jag återgå till mitt flitiga skrivande om välfärden. Jippie!

På lördag har jag ock Johan varit tillsammans i två år! Kan inte förstå att det har gått så snabbt. Känns som vi har varit tillsammans i max 1 år. Men tiden går fort när man har roligt :) Jag kommer aldrig glömma kvällarna framför filmer osv. Kvällarna/dagarna i åkersjön med familjen. Stockholm på sommaren, Stockholm på vintern. Min bästa bästa Frasse-Nasse.

med stormsteg

Måndag, härliga måndag. Så skulle jag vilja känna varje gång det blev måndag. Men nu är det inte riktigt så, och det är ju tråkigt. Imorse när jag vaknade hade jag sån god lust att bara dänga till någon, och Johan råkade ju vara den som var närmast. Turen var på hans sida idag så han slapp smisk iaf.. Dagen räddades av en Subway-macka med Johan, Mattias och Madelene. Det är tur att ås-folket finns ibland. Började med svenska, sedan samhälle. Jag som trodde jag hade kommit jättemycket efter när jag varit borta i två dagar, men icke. Tjuvkikade lite på grannens dator och såg att han/hon hade hunnit ungefär lika mycket som jag, på en kvart i mitt fall. Antingen är jag väldigt duktig eller så är den personen... ehh.. kass!

Nu ska jag nog ta mig en sväng till ridskolan. Hörde rykten om löshoppning på en av lektionerna och ibland är det ju det roligaste man kan titta på. Så nog ska vi väl kunna ta någon timme ledigt från boken och kika på det!

Det filmades även på min skola idag, eller närmare bestämt i min datasal idag. Självaste Tordan kom in och talade om för oss lyckliga etta-kladdare att vi skulle vara statister i en film om samhällslinjerna. Pamela och en kille från trean skulle bli intervjuade samtidigt som vi skulle låtsas jobba. Men här låtsas vi ingenting, jag skrev på min samhällsuppgift jag. Nk-provet närmar sig med stormsteg och jag önskar att jag för en gångs skull kunde säga att jag kunde det här. Inte den här gången heller kunde jag säga det. Det blir nog bara till att stoppa näsan i boken och bli fast där hela kvällen. Jag blir förmodligen inget smartare för det, men man kan ju låtsas iaf. Mamma blir nog stolt om hon ser skymten av en bok vid köksbordet. Neu har samma prov som vi, fast en dag senare. Så nu ska jag bestämma date med Madelene också ska vi rålugga.

En sak jag inte förstår. Varför i helvete spelas någon jävla hip-hop musik när det är någon som loggar in på msn?! Jag hatar musiken och jag hatar folk som loggar in. Då hängs min dator. SLUTA LOGGA IN PÅ MSN!

oldies

Jag klev upp imorse när klockan ringde och allt var i princip som vanligt. Duschade och gjorde mig iordning och satte mig på bussen mot skolan. Då kände jag hur lite energi jag hade. När jag kom till skolan väntade ett svenska-prov som tog mig ungefär en timme att skriva. När det var klarrt var klockan runt 9 och då gick vi till lyan och tog en fika. 9.20 fick jag ett sms av Johan där det stog att det gick en buss 9.30. Det var bara att springa ner till skåpet och hämta jackan och springa. Önskar att jag hade stannat kvar, har så mycket jag missar. Så mycket jag måste ta igen i helgen. Hoppas att det inte finns så mycket annat att göra, så jag verkligen har tid. På lördag väntar en myskväll med tjejerna iaf. Det blir super! Så lite som vi  har träffats på sistone, vi behöver det här tjejer. <3

Ljudet på min dator har kajkat ihop. Nu kan jag inte kika på film, eller jag kan se en halvtimme typ sen börjar det burra och tjuta hejvilt. Min vovvi ligger och sover och det glädjer mig. Igår kissade han innne och jag orkar inte kolla han hela tiden. Bara det inte blir som back in the days när han rastade inne och lekte ute. Han tycker det är lite kallt att gå ut nu så han skyndar sig samtidigt som han inte får nånting gjort. Ikväll ska vi mysa framför tv'n med johan, vovvi och jag.
Imorn åker han med mamma och pappa till stugan och jag blir utan vovvi en hel helg. Tycker inte om!
Haha! Fan vad trött jag är..

Tips på gamla låtar är alltid välkommet!

Godnatt!


RSS 2.0