ångest och storstädning

Nu väntar bara X antal timmar av städning innan Åse kommer. Det var egentligen meningen att Johans pappa m. familj skulle rulla mot Stockholm ikväll, men planeran blev inställda och dom åker imorgon istället. Jag som hade planerat både det ena och det andra inför kvällen. Det värsta som finns är när planerna spricker! Nu har jag ingen aning av vad som händer ikväll. Förmodligen blir det en kväll framför tv'n med prideveckan, eller så tar vi moppen och åker till nåt roligt ställe. Hade en liten tanke på att träffa lite vänner ikväll men eftersom dom flesta är borta så får det nog vänta, men trevligt vore det!
Nu får det vara nog med skrivande. Alla tusentals prylar på golvet väntar på att plockas bort.

Imorn lånar Åse ett stycke ponny av Britta också rider vi ut i skogen. En anna dag lånar Britta ett stycke ponny av Elin och rider ut med hennes syster. Supert :D

ff = föräldrafritt

Det behöver såklart inte betyda att man är helt själv om man är 4 i familjen. Nej, jag lyckas aldrig vara hemma helt själv - aldrig! Jag råkar ha en bror som alltid vakar över mig, vilka kompisar som kommer, OM dom kommer, när dom ska gå hem. Jag lovar att han sitter på översta trappsteget och lyssnar på allt vi prata om också. Nu betyder inte det att jag skulle göra nåt olagligt bara för att jag är hemma själv men jobbigt, mjo det är det nog ibland.

Idag väckte mamma mig alldeles för tidigt. Gick och duschade och sen vidare mot centrum. Mamma gick in på buketten och köpte en blomma till momma sen for vi hem. Eller förresten, jag hittade ett tufft ROSA hundkoppel på djuraffären i/på Lillänge. Min hund råkar vara en hane men vad spelar det för roll? Det är ju för sjuttsingen jag som ska hålla i det..
Fick tårta av momma och moffa och sen satte jag mig framför tv'n, 200 kanaler, och hann inte ens zappa igenom 20 kanaler förns jag fastnade för Grease på tv4film. Mums! Hann inte se klart hela innan vi skulle hem och laga mat.

Ikväll ska jag åka till hästn och göra han ren och fin. Vi ska nog hinna med att röra på stormagen också! Eller ska nog, vi ska! Jag tycker det är ganska roligt när Johan följer med till hästarna, man skrattar ALLTID. Det spelar ingen roll vad han ska göra så ser det alltid roligare ut i stallet.


no air, no traktor

Igår var johan världens modigaste/snällaste. Han följde med mig till Kapten först, och håll i hatten - han ledde in Svinto till den andra hagen. Såklart, så skulle Svinto fjanta sig och Johan såg minst sagt förvirrad ut. Haha! Sen åkte vi ner till rs och fodrade. Han vågade gå in till Jennifers Uvanti. Kanske inte så otroligt men han vågade inte få in till Mon Ami som är dubbelt så liten. När vi hade fodrat så skulle Stina harva ridhuset med Grålle men när vi skulle ta ut han ur garaget så startade inte fanskapet. Johan följde ju egentligen med mig för att hjälpa mig att vattna ridhuset med den tunga slangen sen, men när traktorn inte startade så blev det ingen vattning heller. Istället åkte vi hem och drack Cola och åt chips. Nyttiga vi! Imorse vaknade jag i ett annat hus. Måste säga att jag blev ganska chockad när det var fint väder ute. Drog på mig lite kläder och gick ut och satte mig på gräsmattan och gottade mig åt att grabbarna påtade i trädgården. Dom får pengar och jag får vila. Jämt ut.. Fick sällskap av en illaluktande hund, fast å andra sidan kanske det inte är meningen att dom ska lukta gott i munnen.

Jag fick mig en longerlina av mamma idag, en jättebra! Skulle egentligen rida men eftersom jag var tvungen att prova den så blev det ingen ridning. Han rörde ju iaf på stor-magen.. Han verkade tycka det var ganska kul att springa runt runt, själv blev jag yr av att titta på han. Det dröjer nog ett tag innan jag gör samma sak igen.
Åt lunch från Princess idag, mår inge bra nu. Middag fick jag i mig men om jag skulle tänka på mat nu så skulle jag förmodligen spy. Funderar på att sova på saken, har inte lagt mig tidigt en enda kväll på alla veckor jag inte jobbat. Inte bra, inte bra. Hoppas på finväder även imorgon för imorn ska det trimmas!! Bara 3 veckor kvar nu.

raggarjävel

sitter hos julia-n vid hennes miniatyra tangentbord.

skriver mer sen för nu... FILM med bästa :D

madelene totland är min tjej det!

riktigt sommarlov

NU börjar mitt sommarlov på riktigt. Jag har nu jobbat i 3 hela veckor och tjänat 3375 kr. När och hur jag får dom vet jag inte än men det visar sig om någon vecka kanske? När jag får mina pengar ska jag köpa mig en systemkamera, har alltid velat haft en liksom. Så varför inte nu när jag har pengar för en gångs skull?

Första omgången för laget är avklarad nu. Kanske ingen succé direkt.. Snarare tvärtom. Dock väldigt imponerad av dom andras insats i laget. Elin R nollade, as always. Haha! Gabriella nollade, as always. Haha! Josefine satt på en ny ponny hon aldrig ridit på, men fick ett nerslag. Även jag fick mig ett nerslag, PÅ SISTA HINDRET! Kan ni tänka en vilken känsla att nästan rida felfritt men det sista man gör innan man går ut från banan är att riva ett fucking hinder, skit också.
I den individuella klassen gick det dock över förväntan. Egentligen hela dagen men då var jag riktigt nöjd! Kaptenen har stått två veckor, egentligen 1.5. Första veckan var det tänkt att han skulle vila, och gjorde det i princip. Andra veckan skulle han absolut inte vila men då tappade han en sko, och ja.. Ni vet ju redan om ni har läst förra inlägget (om det är någon som läser vill säga ;)). Nästa omgång är i  Bräcke 9 augusti om jag inte minns fel. Då ska magen vara mindre, gärna borta, och båda ska vara riktigt föreberedda och tränade. Perfekt!

Idag har dagen bestått av en stund i solariet på morgonen. Frukost på Tehuset, panini ofcourse. Jag gick på BikBok och köpte ett par jeans för presentkortet som mina tremänningar gav mig i present. När alla var kissade och klara, Julia, så satte vi oss på nästa buss mot Ås. Och vilken tur vi hade sen, bussen gick till Birka! Vi hann med två svängar förbi Johans hus innan bussen svängde ner dit. Vi bänkade oss framför tv'n hos Madelene och kikade på Beck och käkade mellanmål (chips). Livet!

Ikväll ska mina vänner få rida på Kapten. Får se vilka som vågar och vilka som sitter kvar. Jag har faktiskt planerat att vara snäll med både dom och Kaptenen.

hopptävling

..inte varmt att rekomendera om hästen i fråga har stått i en hel veckan, förutom vissa skritt-turer (utan ryttare) på en gräsväg. När jag planerat att börja galoppera och hoppa sista dagarna (han hade ju inte vilat så länge, och dessutom var han framskrittad till tusen) så tappar hästen skon första dagen med galopp och bus. Jag kan ju säga att jag kände mig ganska stressad när hovslagaren sa att enda tiden var på onsdag. Då ringde jag på måndagen. Det betydde att jag bara skulle kunna skritta i ytterligare två dagar. Torsdagen räknades också bort pga ömma fossingar. Det är roligt hur ont man kan ha efter skoning när han inte har blivit verkad någonting. Fredag longerade jag honom på morgonen och hoppade några skutt på ridskolan på kvällen. Jag kände bara ganska lite pepp framåt kvällskvisten när allt skulle fixas. Jag visste så väl vad som skulle hända på banan, han skulle hänga sig i bettet och vara såå trött. Och gissa vad. Jag hade precis rätt om den saken. Nu ska vi satsa på att han hackamore nästa gång, han går tamejtusan bättre på det.

Själva tävlingarna i sig gick väl ganska bra. Red felfritt i LD men hade, inte så oväntat, för dålig tid för att komma bland dom främsta. Trots det var jag skitnöjd att vi överhuvudtaget tog oss igenom banan och dessutom känslan av att det kanske går nog fort. Gabbe vann den klassen så vi var nöjda, men trötta, när vi ställde in dom för att ladda om. Nästa klass var en lagklass, LC. Jag kände redan när jag satt upp att han var för trött för att sitta på framridningen och framhoppningen i en halvtimme innan klassens start. Jag travade några varv och sen tog jag framhoppningen. Då var han på som.. jag vet inte vad. Men direkt när vi kom in på banan blev det lite jobbigt i både skallen och kroppen så då gick det inte ihop något bra. Trots ännu en "energisänkning" på en gång så tog vi oss fram till sista hindret felfritt och med ganksa bra tid. Han var i näst sista hindret och DUM som jag är tittar jag bakåt, för att se om bommen låg kvar, och sista hindret kom alldeles för fort mot mig. Jag hann inte reagera utan litade på att Kaptenen skulle fixa det, men inte.. Han lyfte tyvärr inte tillräckligt på fötterna och sista bommen att hoppa över föll till marken. Dramatiskt, jag vet, men så var det. Haha! Gabbe red efter mig och red, som vanligt, felfritt ;) Sen var det Josefin och Mejram, som aldrig hoppat tillsammans någonsin förut. Hon lyckades peta ner bommen på tredje hindret men å andra sidan blev hon tvåa i första klassen. Så hon ska vara allt annat än missnöjd! Elin red klockrent och felfritt men eftersom två hade fel i grundomgången så blev det ingen omhoppning för ÅRF, den här gången.. Jag vågar nog hoppas att det kommer gå bättre nästa gång, och till omhoppning ska vi nog ta oss iaf.

Nu blir det kudden nästa

storstädning och betessläpp

Min arbetsgivare har satt det jobbigaste uppgifterna på den varmast dagen hittills. (imorn blir det varmare) Dagen började ganska slappt med en stund vid fikabordet. Ut och började skrubba väggar i sadelkammaren, det tog ett tag för att få bort allt damm som har samlats i alla kanster och vrår. När det var gjort skulle jag bara lista ut vart saker och ting skulle få sin plats. Jag tyckte jag var skitsmart med endel saker. Precis när jag hunnit klart var det lunch och samtidigt hämtade jag "lapp-maskinen". Jag satt och skrev namnlappar och "senil-lappar". Är man i ett stall, speciellt deras, så ska man veta vad en svanskappa är men sen tänkte jag att det kanske, kanske man glömmer bort på äldre dagar så  jag gjorde en lapp till den också. Nu sitter det vita lappar fulla väggarna i sadelkammaren. Fint tyckte jag, men inte chefen. Nu ska hon åka på stan senare idag och köpa genomskinliga lappar istället för vita. Så imorgon väntar en dag när jag får göra om allting. Dessutom släppte vi unghästarna på bete idag. Inget stort såklart men gräs det fick dom. Det var en aning knepigt att göra en öppning till andra hagen. Det fanns inga band utan vi fick ta en hammare och bända upp bräderna så att dom kunde gå in där. När vi kom till Tin Tin och skulle öppna hans hage blev han helt galen. Höll på att sparka H i huvudet flera gånger. Till slut fick han upp bräderna men Tin Tin vågade inte gå in där för han trodde att det fortfarande var tråd vägen. Vi gick och kikade i gamla bakstugan som användes på min morfars tid. (Jag jobbar på gården morfar och mamma växt upp på) Där inne fanns en bord från 1874, en tändsticksask med okänt datum, en tapetbok, byråer med låsta lådor. Det gjorde mig lite nyfiken, så imorgon tar jag mig ett tillhygge och går ner och låser upp lådorna och kollar på dess innehåll. Det lär ju inte vara mer intressantare än en bok kanske? Men grejen att lådorna är låsta får det att klias i fingrarna. Can´t stand it!

Ikväll väntar en grillkväll hos min mycket kära vän Linnea. Hon fyller 16 idag så vi ska fira!! Mumma.. Han inte träffats hela gänget på hur länge som helst känns det som. Avslutningen? Tror det.

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen vidare ner i köket och göra en god middag till min älskade. Casper :D:D:D

sommarlov

har inte märkt mycket av nåt sommarlov än så länge. jobb, dag ut och dag in. fick jobbet i åskott (inte så oväntat). happy me liksåm! det förmodligen jobbigaste jobben av alla skulle såklart jag få. fast å andra sidan är det saker jag vet hur man gör, och näst intill inte kan göra fel - för det är jag bra på. dessutom tycker dom jag jobbar hos att jag gjort skitmkt när jag gjort rent 3 boxar och spånat och vattnat. då tycker dom att jag ska ta lunch och sedan vila mig med en ridtur eller läsa/sortera tidningar. inte tusan tackar man nej till det men nerovsiteten för indragen lön finns ju alltid där. jag skulle nog hellre vilja jobba häcken av mig, och vet att jag får tillräckligt med pengar, än att bara sitta där och undra om dom kommer dra av pengar för dessa timmar. ja, ni förstår mig säkert!


dessutom har tiden till mina vänner blivit mindre och mindre. det är faktiskt riktigt svårt att få tiden att räcka till när man jobbar till 2. åker hem och äter middag. åker till stallet runt 6 och rider. är inte klar förns 8 och sen är det jobb dagen efter, vilket inte innebär sena (dock trevliga) kvällar.. i´m sorry girls! jag lovar att vi ska börja umgås mer när alla slutat jobba. för som tur var fick vi alla Per. 1 vilket innebär ca. 7 veckor av ledig tid för dom flesta av oss. fast matilda å andra sidan, som jobbar hos *****-proppmätt, har lite mysko arbetsschema. men tackar för det, då är det hon som får stå för utgifterna i sommar med sin saftiga lön! yes.


nu väntar sängen. imorn ger jag mig in på näst, näst sista dagen av jobbet!

RSS 2.0