tjugonioende juni

Har inte uppdaterat på ett tag nu pga att vädret är helt underbart. Det betyder att man egentligen INTE sitter inne. Idag har varit ett undantag eftersom jag har sovit till kl. 15. Helt idiotiskt men jag fodrade imorse på ridskolan och sen orkade jag inte vara vaken när jag kom hem.

Ikväll tog jag årets första dopp och det var så jävla härligt! Brukar mest bada för att det hör till men nu badade jag verkligen för att det var så jäkla varmt i vattnet. Tror det var några år sedan vattnet var så här varmt i storsjön. Skönt!

Nu väntar jag på att mina kompisar ska komma hem igen. Dom skulle till stan och handla kattmat och sen skulle dom komma tillbaka igen. Då ska vi förmodligen spela fotboll eller åka ner till hamnen igen.

tjugosjätte juni

Idag har jag en enda sak inplanerad och det är att jag ska hämta mobilen om typ en halvtimme. Fick ett sms imorse som jag vaknade av. Brukar inte vara den gladaste när jag blir väckt alldeles för tidigt men den här gången gjorde det inte så mycket. Väntade mig faktiskt att det skulle vara Johan som smsade och skrev att han och Petter var tillbaka. De var nämligen ute på sjön igår. De rodde hela vägen från Johan till stan, gick och käkade på Max, fyllde på mobilen och rodde hem igen. Senast jag hörde från dom var klockan halv 3 och då var dom halvvägs tillbaka. Tokstållar!

Nu ska jag och min kompanjon ta en promenad och sen ska vi åka

tjugofemte juni

Kunde inte låta bli att fälla en liten tår när jag läste på Aftonbladets hemsida att Michael Jackson är död. Ni får säga vad ni vill (har fått en del kommentarer på sistone, MORR) men jag var tvungen att skriva det här OCKSÅ.

R.I.P King Of Pop

Dagen började med en hoppträningn i detta äckligt varma väder. När den var klar så var det nog kanske så att jag var svettigare än hästen, och han var ändå svettigast. Gick ner med dom till betet igen och spolade av dom med slangen innan vi släppte ut dom. Jag var svimfärdig redan innan jag satte mig i bilen och till råga på allt så var det ännu varmare inne i bilen. Mamma skjutsade mig raka vägen hem till duschen. När jag kom ut var sallad beställt från Palles så det var bara att sätta sig ner och vänta. Efter middagen tog vi oss en sväng till moster m. familj som är i full gång med att flytta till Ås. Nu kan jag nog med stor säkerhet säga att 90% av de närmaste släktingarna bor i Ås. Det är inte illa det. Sen låg jag och mamma och kikade på teve ända tills ögonlocken blev alldeles för tunga. Nu har dom bantat ett par kilo så nu kan jag vara uppe några minuter till.

Imorgon ska jag bara ta det lugnt. Sola, bada kanske, hämta ut mobilen osv.

tjugotredje juni

Jaha, då har bror min köpt en mobil innan mig. Trots att jag hittade "min" innan honom. Nu har det visat sig att mobilen jag vill ha bara säljs hos Tre. Hur störigt var inte det då? Så nu har jag bestämt mig. Istället för att köpa en mobil hos fitt-tre så ska jag köpa en likadan som min bror har, fast vit. När jag läste lite om mobilerna så visade det sig dessutom att brorens mobil funkar bättre än "min" mobil. Det får bli en sån. W508i vit. Han får komma till mig när mamma slutat.

Nu ska jag, broren och Mirius åka in på stan. Mums! Kanske en liten mc'donalds, kanske.

tjugoandra juni

Dagen har bestått av otroligt lite energikrävande arbete. Klev upp runt 12 och åkte ner och skulle rida Kaptenen med Linnea och Mexx. Blev dock inte så långt eftersom det blev sånt jävla väder i Blås-Ås. Vi gav oss ut precis när ovädret började och kom hem precis när det slutade. Härligt! Efter att vara dyngsur och trött så gick jag och la mig. Vaknade till middagen och orkade inte ens äta. Måste göra någonting vettigt idag i alla fall så ikväll tar jag och pallrar mig ner till RS och kollar när våra talanger tränar för KG. Sandra och Jenn rider de två sista passen så det blir en sen kväll.

Idag skulle det vara, som lovat, bra väder. Men icke! När tusan ska Tone börja tala sanning angående vädret i Jämtland?! I Sthlm har det stämt ganska bra. 20 grader och sol nästan varenda dag. Toppen för dom liksom!

Nu ska vovven få en kiss och sen ska jag dra mig neråt.

nittonde juni

Glad midsommar!

Idag är det fredag, men ingen vanlig fredag såklart. Idag är det midsommarafton och familjen har varit och handlat på förmiddagen. Imorse när jag och mamma klev upp så fanns det ingen frukost så vi var tvungen att skynda iväg och handla. Det tog lite tid så vi käkade frukost kvart i 3 idag. Det var skönt!

Vi firar midsommar hos mormor och morfar. Vi hade planerat att vara ute i partytältet och mysa men det blev ändrat pga det här jävla vädret. i Jämtland ger vi fan i om vi svär i bloggen eller inte. Kissie kan ju fortsätta låtsas att hon är snygg och cool, men det e je som bestäm.

Tjingeling!

artonde juni

Dagen började för tidigt. Jag åkte ner till ridskolan där Kurre och Roger redan stog redo att börja sko hästarna. Ingela kom samtidigt så vi hjälptes åt att plocka in alla hästarna i stallet så dom kunde börja sko. När alla var inne och Halåsen-gänget hade kommit så började vi göra iordning våra hästar. Jag skulle ha Svinto så jag gjorde iordning honom och sen gick alla ut på ridbanan. Vi red iväg strax innan 9 tror jag. När vi kom till E14 så stog polisen redan där och väntade för att de skulle stanna trafiken. De stannade alla bilarna och lät oss rida över och sen fortsatte vi in i skogen. Jag hade inte en aning om vart vi var någonstanns förns vi kom fram till Kännåsen. Vi red på vägen hela vägen från Kännåsen fram till Önsjön. Där kom vi in på en jättefin skogsväg och sen var vi tvungen att rida grusvägen fram till Halåsen. När vi kom fram till Wasells så skulle Kurre och Roger komma och ta av skorna på dom hästarna också så vi fick vänta ett tag. När alla hästar var utan skor så släppte vi dom. Jag har nog aldrig sett så glada hästar nån gång! De trivdes jättebra i hagen och det blir nog svårt att få hem dom sen. Vi klämde ihop oss i Theresas och Ingelas bilar och åkte tillbaka till ridskolan. Allt detta tog ungefär 3.5 timmar.

Klockan 6 ska jag vara nere på ridskolan igen för då ska Kapten och Mexx få gå ner till sitt bete i Sem. Det ser ut som det blir regn ikväll men det gör nog inte så mycket. Dom kommer bli mätt i magen så dom är nog ganska nöjd ändå. 

Nu ska jag trycka i mig lite mat och vila en stund. En powernap låter alldeles utmärkt! 

sjuttonde juni

Fy tusan vilken seg morgon. Eller morgonen gick ju å andra sidan ganska fort men jag var rätt seg. Jag går och lägger mig runt 2-3 på nätterna och kliver sedan upp 2 på dagen. Idag var en sån dag och direkt när jag klev upp gick jag och badade. Snart ska jag äta middag och sen ner och rida lektion, för tredje kvällen i rad. Fast innan jag gör nåt annat så ska min vovve få sig ett bad också. Skönt tycker han!

Imorn ska vi rida upp ridskolehästarna till Halåsen på bete. Jag tror inte jag har fattat än att jag faktiskt ska rida ett antal kilometer på en symaskin (Svinto). Sen när vi kommer tillbaka, om vi kommer tillbaka, så ska Kaptenen få flytta också. I år blir det inget Dille utan i år blir det lite närmare hemma, nämligen Sem. Det blir ju kanoners! Vad rolig vi ska ha, jag och köttbullen. Blir intressant om jag får han att bada eller om han snarare lägger sig ner självmant.

femtonde juni

Jag har legat i min säng hela dagen. Vaknade i natt och trodde att min blindtarmsinflammation var tillbaka. Jag var nästan helt säker och var nästan påväg att väcka mamma, men sen blev det bättre. Imorse gjorde det fortfarande ont och jag hade nästan kramper. Jag blev som sagt kvar i sängen utan att göra det minsta lilla - typ ta en tablett.

Nu ska jag pallra mig iväg till RS. T smsade och skrev att jag fick rida 20 så då gör jag det. Känns ganska hemsk att spendera hela första riktiga sommarlovsdagen hemma.

Nu blev det lite bråttom.

fjortonde juni

Gårdagen spenderades på Tanne ridskola där Sandra och Josefine (+ många fler såklart) tävlade. Tävlingen hölls ute på gräsbanan. Majoriteten av dom som stog och kollade kan nog känna igen sig när jag säger att i varje sväng spände man kroppen lite extra. Halt var det!

Sandra var duktig och körde Fille alldeles själv, från Ås - till Tanne - och tillbaka. På ditvägen som hoppade han jämfota där bak men på hemvägen fick han åka brett och då gick det galant.

Resultat då.
I första klassen, 1m, red Josefine alldels utmärkt och blev fjärde placerad. Sandra fick några missar men laddade om till andra klassen. Andra klassen, 1.10, red Sandra skitbra och blev sjätte placerad. Josefine red också jättebra men hade snäppet dåligare tid än Sandra. Tror hon hamnade precis utanför placering. Alltså, en bra dag!

Nu ska jag ringa ett samtal, följt av en frukost. Ikväll är det träning i regnet. Härliga sommarlovstider!

elfte juni

Dagen har inte alls varit jobbig. Började 13.00 så jag tänkte planera in att rida Melton på förmiddagen när ridhuset ändå är ledigt (så jäkla less på vädret nu). Det råkade dock bli så att jag stängde av väckarklockan och glömde bort att när man har gjort det så är nästa steg att kliva upp. Isället låg jag kvar ett "litet" tag till och vips så var klockan halv 12. Bara att kliva upp och åka in med mamma.

Mamma bakade kakor imorse som jag kunde ha med mig på klassfikat idag, det var gott. Vi fikade och gick igenom nån enkät som dom hade gjort sen så slutade vi. Jag lämnade tillbaka min mattebok och sen skyndade jag vidare till bussen. Åkte hem och blev dyngsur på kuppen också.

Eftersom det inte blev nån ridning på förmiddagen så ska jag rida ikväll istället, klockan 18.00 närmare bestämt. Jag ska ta och rida igen en lektion som jag har missat. Efter lektionen ska jag skynda vidare hem och duscha och så. Ikväll ska jag och tjejerna i klassen kika film hos Hanna och sen sova där. Imornbitti ska vi göra oss iordning hos henne och sen iväg på skolan och fira sista dagen med klassen innan sommarlovet. Fy tusan vad skönt det känns att säga att det är sommarlov imorn, IMORN! Tänk vad himla länge man längtar efter sommarlovet. Hela vintern, våren och hösten.

Nej nu ska jag slå in paket till min lilla kusin som fyller år idag. Sen är det dags att bege sig ner till Melton och rida.


I GARAGET

Just nu sitter jag faktiskt i min pappas garage i Odenskog och tittar när min bror mekar med sin folkracebil. Min vovve försökte sitta brevid mig i en bilstol, som förvisso står på marken, men den välte och sen vill han inte gå i närheten av den mer. Stackarn, han som bara skulle hålla sällskap. När pappa kommer ska jag tvinga iväg han till Mc'Donalds så jag får lite krubb i magen.

Jag har ingen viktig anledningn alls att vara här, förutom att jag inte hade mycket att göra hemma. Hellre är jag här (även fast det bankas och skruvas) än att sitta hemma helst själv och lyssna på mina egna tankar.

Imorgon blir en kort dag. Spanska 10.10 och sen är det slut 11.30. Inte alls ansträngande, men ändå orkar jag nästan inte åka in för att ha EN lektion. Jag är ändå världens nöjdaste tjej eftersom jag slipper nk'n imorn, som annars skulle hållit på mellan 2 och halv 5. Nöjd tjej!

Pappa har köpt en ny liten röd bil. Jättegullig men samtidigt så jävla ful. Han får aldrig nog...

nionde juni - del 2

Japp. Nu var denna jobbiga dag avslutad och jag kan sjunka ner i soffan med gott samvete. Jag har INGA som helst restuppgifter, vilket betyder att jag är klar med ALLT! Det känns så jävla underbart. Egentligen borde jag vara ute och fira, men det hinns det med. Nu ska jag göra lite te och sen kika på tv. Var på stan och shoppade nya jeans-shorts så nu kan sommaren komma. Nu med en gång helst.

Imorn har en en lektion, en lektion. Vad tycker Soledad att vi ska göra på den lektionen? Jo, hon vill att vi ska gå ut i gräset och spela volleyboll. Jag undrar om hon vet att vädret kommer vara dåligt imorn.. Ibland verkar det nästan som om det fattas en del får i hagen, stackarn.


nionde juni

Nu jäklart är katta' ur bjorska ska jag tala om. Nu har jag avslutat mitt sista NK-prov någonsin och inleder dagen  men ca 5 timmars hål (4 h 50 min) för att vara mer exakt. Jag och Jully har bestämt en heldag på stan för att slippa åka hem innan idrotten, som vi förövrigt kommer vara själv på eftersom resten av klassen är lediga hela dagen.

Ikväll ska jag fira min läx-fria vecka (och 10 veckor framåt) men en hemmakväll. Möjligtvis skulle det kunna bli en promenad kanske.

åttonde juni

Första dagen på sista veckan, det går bra nu.

Idag var skolan peac of cake. Vi började med en frågesport som handlade om allt vi gjort under hela ettan imorn svenskan. Skulle bara vilja tala om att MITT lag vann! Efter det svarade vi på en sketen enkät och sen var det lunch. Efter lunch hade vi ca 15 minuter matte och sen håltimme fram till nk'n, som jag inte heller behövde gå på. Jag och Jully gick till biblan och sen åkte jag och mamma och köpte nya skor. Mums!

sjunde juni

Dom flesta, dom som i alla fall läser min blogg, vet förmodligen redan vad som hände i fredags. Det enda jag behöver säga är: jag var där, jag såg det, jag mår dåligt. Bilderna sitter liksom fast i huvudet och har absolut ingen lust att försvinna verkar det som. Det kändes som att allt hände inom loppet av några minuter, fast det visade sig att jag egentligen varit där i nån timme. Jag gjorde vad jag kunde, ringde samtal och berättade för människor vad som hänt. Lovade hästens ägare att sitta och klappa på hennes döda häst, jag gjorde det. Jag fattar bara inte att jag gjorde det. Tydligen så hinner inte hjärnan med ibland och man gör saker av bara farten. Det var nog det som hände. Så här i efterhand skulle jag nog aldrig kunnda tänka mig att stå bara några cm från en nerblodad häst, eller sitta och klappa på en annan i diket. Jag bara önskar att det fanns en knapp som gjorde att alla hemska bilder raderades. Bilen, hästarna, Therese medvetslös osv.

Jag fick ett samtal av Ingela idag, och sms av Theresa. Dom underbara människorna tänker verkligen på andra, i alla lägen. Både jag och Ingela var på olycksplatsen men vi hade aldrig tid att prata med varandra efteråt och jag ville verkligen bara hem.

Jag håller tummarna för Therese uppe i Umeå och skänker också en tanke till de stackars ägarna till hästarna som var tvungen att avlivas. Sånt här borde verkligen aldrig hända, men tyvärr så är det den hårda sanningen.

fjärde juni

Nu ska jag fika med klassen och sedan gå ner på stan och handla lite nya sommarkläder. Fast iofs handlade upp hälften av mina pengar så lite lugnt får det nog gå. Sen åker jag hem till madelene som ska ha grillkväll ikväll. Jag ska grilla HAMBRUGARE!!

Igår var vi hos madelene. Jag och Emil gick hem runt 11. Avslutade kvällen med lite grova sms två personer emellan. Det konstaterades också att jag var coolare än Emil och att han även höll med om det. Det är fan värt att skriva på bloggen alltså! Ett minne för livet nästan. HAHA

Nu, fika!

tredje juni

Här planeras det för fullt inför studenten. Inköpslistor, dekoration, buffé, stolar&bord osv. Listan är otroligt lång! Nu är det knappt två dagar kvar och just nu haglar det ute och dessutom är det någon form av storm. Haglet överröstar ljudet på tv'n så jag gjorde en lite paus från Tyra Bank Show.

Ikväll blev det ingen ridning. Igår när jag skulle springa ifrån vattenballonger så sträckte jag en lårmuskel, och det var inte lite heller. Ja vadå, en sträckning tänker ni nu. Men tro mig, det är smärta ända in i benmärgen. Det kanske kom tid i otid eftersom det ändå är tusen saker som ska göras till helgen. Jag blir även riktigt förbannad om jag inte kan ha min klänning på fredag! Jag som hade planerat så bra. En klänning som passade på dop och student. Nu när jag äntligen fick till en (dyr) klänning som jag kunde ha till båda så kommer jag ändå frysa ihjäl om jag bara ska ha den på mig. Täckbyxor, fjällräven och skoterskor kanske funkar att ha under? Det vore ju underbart.

Nu ska jag höja ljudet på tv'n och fortsätta kika på TBS, ELLER plugga till nk-provet nästa vecka..

RSS 2.0