100127

Det var ju inte helt fel med en mysdag såhär mitt i veckan precis. Men å andra sidan så är varje onsdag väldigt slapp. Vi har block-läsning hela dagen vilket innebär X antal promenader till lyan, några minuters seriöst plugg och sen pladder och skratt resten av tiden. Större delen av klassen är ju ganska bäst just nu och det är ju inte heller någon nackdel.

Vi smet iväg lite tidigare idag efter fikat. Det innebar att jag kunde ta 15.15 bussen för första gången på en onsdag. Kom hem i bra tid så att jag hann varva ner ett tag i soffan innan det var dags att varva upp igen för ridning. Kaptenan fick sig en springtur idag och det var inte helt fel. Det är några veckor/månader sedan jag red honom och jag kände verkligen hur jag har saknat knäppisen. Han pinnar på allt vad han orkar men ändå är det någon ilsken jävel på ryggen som ska ha han att springa fortare. Bra onsdag.

Imorgon är det torsdag och jag har inte läst en endaste sida i spanskaboken sedan jag och Julia läste igår. Dumt. Den ska vara klar och redovisad nästa vecka tror jag. Måste skynda, måste skynda. Lite jobbigt är det att jag inte förstår så mycket. What doesn't kill you makes you stronger.

Nu ska jag hoppla i säng och sova tills jag vaknar


Bästa Kaptenen!


100126

Tjoho tjohej!

Imorgon ska det tydligen bli snöoväder så jag bunkrar upp med halsduken tills imorgon. Och leggings är ju bara att glömma för jag tänker icke frysa häcken av mig. Kändes ju rätt skönt om det var helg typ nu, men måste vänta ett par dagar till. I helgen är det skoterns julafton och jag längtar snart ihjäl mig. Jag har inte kört skoter på... några veckor. Jag blir nog snart galen om ingen släpper iväg mig. Pappa åker upp redan på torsdag och gissa om jag kommer vara avundsjuk. Åker upp med broren på fredag istället men han slutar runt 5 trodde han. BARA VI INTE MISSAR STJÄRTLAPP-TÄVLINGEN SÄGER JAG BARA!!! Då har han satt sin sista potatis.

Var iväg och köpte mig en ny mobil såhär på eftermiddagen. Så ini bomben skönt att slippa den förbaskade touch-mobilen. Det går snabbt som attan att skriva när man har ett helt tangentbord att knappa på. Vi fick även fikagäster på besök ikväll. Moster, Anders och momma kom hade med sig semlor, goda semlor. Nu har jag ätit min semla för i år.

Jag känner mig faktiskt lite trött ikväll så jag borde sova innan jag blir pigg igen.


<3

100125

Misslyckad dag. Så ända in i fan ska jag tala om! Kvällen igår var ju rätt bäst. Gott fika hos momma med hela familjen (för en gångs skull) samlade. Kollade på I en annan del av Köping och skrattade åt Tobbe. Åkte hem och gjorde klart mitt manus till redovisningen jag skulle ha idag. Lägger mig för att sova och vad händer? Jag blir klarvaken och kan inte somna. Jag ligger vaken till 4, börjar få panik över att det är måndag dagen efter vilket innebär skola, blir ännu mer vaken. Klockan blir 5 och jag går ut i vardagsrummet och glor på tv, får ännu mer panik när jag inser att jag bara blir piggare av att se på tv. Går in på rummet igen och somnade i samma sekund som pappas väckarklocka ringer. Sover mellan 7 och 11 men har för lite energi i kroppen för att kliva upp. Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att jag sovit 4-5 timmar denna natt.

Ikväll hoppas jag att jag lyckas bättre. Vi åt gott fika hos momma även ikväll. Innan middagen storhandlade jag och mami och skulle sedan åka och köpa en ny mobil till mig (jag vet, fråga inte). Vi fick "hjälp" av den otrevligaste onoff-arbetaren jag någonsin stött på så vi gick över till Elgiganten istället. Mobilen skulle komma in imorgon så vi provar då istället. Känns skönt att slippa touch faktiskt. Jag kan ju alltid byta någon gång ibland om jag inte klarar mig utan min fina lilla rosa mobil.

Nu ska jag göra ett seriöst försök med lite sömn inatt men jag kan inte påstå att jag är särskilt trött, snarare tvärtom - klarvaken!

Tjing,

100124

Hoho, en månad sedan det var julafton! Tänka sig..

Dagen har varit lika händelsefattig som alla andra dagar. Vaknade halv 3 och sen har jag jobbat lite med min PowerPoint-redovisning som jag ska ha imorgon. Fick lite dåligt samvete när jag kom på att jag har haft mer än 2 veckor till det här arbetet och har i princip gjort allt idag. Vad tusan tänker jag med?

Igårkväll var jag iväg och hoppade lilla Diana en sväng i ridhuset med Bella och Bogart. Jag tyckte det gick förvånansvärt bra. Jag slarvade ett par gånger men som tur var så kom Jennifer in med Uvanti efter ett tag och hjälpte mig. Jag känner ju att jag gör fel men av någon jävla anledning så behövs det alltid någon som säger till mig vad jag ska göra?! Jag blir tokig. Jag måste verkligen börja känna sånt där själv nu. Tur jag fortfarande är kvar på en ridskola ;) Jag har även blivit lite hopprädd kände jag. Kanske inte så konstigt egentligen med tanke på att jag inte har hoppat ordentligt sedan sista tävlingen på Kapten. Så nu har jag anmält mig och Diana till nästa Tusse-träning. Jag håller tummarna att lillfia orkar ett helt pass, men det återstår att se.

Nu ska jag skutta i duschen och sedan åka ner till min lilla mormor och kika på "I en annan del av Köping".


100122

Natten till idag sov jag ungefär 1-2 timmar skulle jag tippa på. Vaknade med jordens värsta huvudvärk och tänkte verkligen inte spendera denna dag på skolan. Lite lessen över att missa psykosoc. och allt som har med Egna 5 att göra, men vad gör man? Jag håller dock tummarna för att jag inte missade så mycket av Rättskunskapen, för då kan det bli problem i kommande prov och redovisningar har det visat sig.

Ni kan ju bara gissa vart jag spenderade mig dag. Ni har rätt, i soffan eller sängen. Inte blev det utgång med saran heller. Det blir det ändring på för jag känner en stark sara-åse-elin-abstinens! Den tredje är dock i Egypten och gottar sig just i denna sekund. Satana perkele!

Drar nog iväg till stugan imorgon med grabbsen. Det är fullt hus i min stuga, men det gör ingenting för jag äger en helt egen säng så plats finns det allt. Bror har lovat bort sin egen så han får sova på soffan hähähä. Jobbigt att min skadeglädje inte direkt är nödvändig eftersom han tydligen gillar vår soffa. Han har tydligen sovit i den de senaste 2 gångerna han har varit där.

Nu - bedtime!


100121

Jag tog mig en fin sväng på Oden på Jennifers lektion ikväll. Slutade halv 5 idag så jag hade tur som slapp rida ute i mörkret. Det är så roligt att rida honom just nu. Nästan allt gå bra, och gör det inte det så gör han ändå så gott han kan. Finhesten!

Nu ska jag knyta mig




Är fruktansvärt less på det mesta nu. Kan inte fatta att folk har så jävla lite fritid så dom måste analysera precis allt, och ändå inte ha rätt. Jag förstår inte hur det kan bli så stor grej av precis allt som händer i denna stad. Har haft givande samtal fram och tillbaka ikväll som har slutat med slutsatsen: Östersund är en sjuk stad. Det finns som inget annat alternativ.


Räknar dagarna till nästa helg nu. Vill bara köra lite skoter så blir allt bra igen sen! Hoppas han lever min fina lilla skoter som står så kall utanför stugan. Hoppas han fick täcke på sig bara!!



Vill helst inte göra nånting alls, ska jag göra nåt ska det vara nånting najs
Jag vill bara leva på en grön kvist, bara leva mitt liv med en skön tvist

100120

"Resten av kvällen har jag och mi muchachito Camilo smidit planer inför sista helgen i augusti, eller mer känt som Skoterns julafton." - HAHA. hm, jag var nog inte så pigg när jag skrev det inlägget. Det är såklart sista helgen i januari jag menar, alltså om ungefär 1.5 vecka.

Jag får göra den förbaskade redovisningen på måndag eftersom det bestämde sig för att gå upp i rök igår. Det betydde att jag har slutat ca. 12 två dagar i rad nu.

Nu ska jag äta apelsin och ladda inför ridlektion ikväll. Oden!! Jihaa.

100119

Det måste vara någon som driver med mig i denna sekund. Mitt arbete som jag bokstavligen har slitit med hela kvällen (vittnen finns) ÄR BORTA! Jag sparade filen i exakt samma filnamn som innan och någonstans i mina dokument. Den finns liksom ingenstans. Jag fick iofs väldigt bråttom när filmen började ikväll men jag har tyvärr ingen annan att skylla på eftersom närmsta man satt i den andra soffan så oskyldigt.

Nu skiter jag i det här och sover några timmar innan jag måste börja planera mitt tyck-synd-om-mig-tal till min lärare. Fan jag och Andreas som skulle "ta tag i skolan" nu. Pff! Det gick ju... bra.


Buenas noches förfan,

100116 (17)

Kvällen spenderades med skönfolk i kärringbacken. Jag hade oturen att få ta hand om en frusen hund hela kvällen som bara ville sitta längst upp med svansen mellan benen och skaka eller springa runt som en galning så att jag inte hinner med. Det blev alltså inte så mycket pulka för min del, men det kanske är lika bra med tanke på följderna som brukar uppstå när jag åker på en pulka. När alla ansågs sig ha frusit tillräckligt till is så drog vi och handlade godis på raggarn och sedan vidare mot byn. Vi tog oss ett sista stopp på parkeringen i Birka där det, i vanligt ordning, ska sladdas ett par varv innan vi kan åka hem. Dagen till ära frågade min bror om inte jag ville testa sladda. Hm, låt mig tänka... NEJ TACK! Väl hemma fick jag parkera i soffan och kika lite på Rocky och sedan en väldigt ofräsch skräckfilm på 5an. Jag tippar på ungefär 2 timmars sömn i natt...

Resten av kvällen har jag och mi muchachito Camilo smidit planer inför sista helgen i augusti, eller mer känt som Skoterns julafton. Det ska köras en jävla massa skoter och bastas som aldrig förr!! Skönliv

Nu ska jag invänta John Blund och sedan sova ett par timmar innan jag ska åka och rida imorgon. Det blir nog tidig ridning som det ser ut, om jag ska få skjuts av bror innan han drar till stugan.

Jag vill göra en sista lite halvarg hälsning till mina kära klasstjejer som inte tog tummen ur röven och begav sig till Ås. Nu när det var FF och allt. Dålig stil... Men puss för att ni är bäst!!


Tjingeling,


100115

Gillar inte det faktum att alla från ås flyr till sara i stan ikväll (som vanligt) och lämnar mig hemma med min hund. Jag föreslog för min storebror att vi kunde vara här "Nej vi ska vara hos sara" fick jag till svar. Det är ganska uppenbart att han inte vill umgås med mig mer än nödvändigt ;) haha. Får blir en Let's Dance kväll med det förbaskade hundskrället. Och ingen basket heller. Vart är denna värld påväg? Jag hoppas att Camilo drar hem förstapriset på 3 lax ikväll på fifa-turneringen så att jag har någonting att glädjas åt!!

Nej nu var det dags för hunden att få sig en promenad tror jag. Mätt i magen är han iaf. Bra Elin! Mycket bra hundvakt

hundvakt till min egen hund

Det verkar som att jag får vara hemma med min hund i helgen. Han skulle egentligen följa med till stugan men nu har jag bestämt mig för att han får stanna hemma och mysa med mig. Då blir det nog en hemmahelg helt enkelt!!

Jag håller tummarna att jag iaf kan gå på basket imorgon!

later hater,

100114

Jag ger upp, jag orkar inte, jag vill hem, jag vill ha en bulle...

Jully sitter och pluggar för fullt och är jättesmart. Vad gör jag? Jag sitter på facebook och läser bloggar. Fick ett nytt arbete i måndags där vi ska diskutera könsroller på en PowerPoint. Det har gått 2 dagar och jag har inte ens kommit på ett ämne. Jag tror det är dags att seriöst ta tag i det här nu och göra det riktigt bra. Eller så måste jag ta en fika i lyan.. Tough choice!

Var ner på BikBok och bytte min mjukisdress som mamma köpte igår. Jag fick en jättefin grå med "90210-tryck". Jag ville dock ha en större och i marinblått. Så det vara bara att ta på sig alla kläder som fanns i skåpet och bege sig ner. Näsan kändes som en ända stor istapp och jag var förfrusen redan vid övergångsstället över Rådhusgatan. Nu är det nödvändigt med en kaffe i lyan. Gäller bara att få med min min vän Julia som är inne i sitt arbete.


, later

100113

Igårkväll när jag kom hem från Jullys basketmatch så hann jag inte mer än att ta fram mattehäftet och räkna ut lite procenter så börjar det göra sjukligt ont i magen. Det påminde lite om min troliga blindtarmsinflammation som enligt läkarna "gick tillbaka" för några månader (år?) sedan. Jag blev livrädd och trodde att min sista stund i detta liv var kommen. Jag var beredd på att skriva avskedsbrev och testamente. Nej, kanske inte men när det bara blev värre och värre så trodde jag att det var biltur till akuten i alla fall. Jag lyckades till slut somna och vaknade 2-3 ggr under natten. Då vågade jag inte känna efter men med tanke på att jag lyckades somna så tänkte jag att det inte var någon fara.

Jag har knappt vågat röra en fena idag. Jag sa till mamma att sjukanmäla mig och sen har jag varit ute med vovvis 2 ggr. Det är vad jag har gjort. Annars har jag legat i sängen och haft ångest över matten som inte blev av igår. Jag skulle även gjort det ikväll men vad händer? Jo jag hittar en jättebra film på en hemsida som jag var tvungen att titta på. Man skulle ju kunna påstå att det var nödvändigt eftersom det var den filmen jag missade slutet på idag. Jag förstog dock inte mycket eftersom det är Camilos sida och vad är då oddsen att allt är dubbat till spanska? Haha. Bättre än ingenting.

Nu är jag i princip klar med matten men väntar med att skicka in den till imorgonbitti. Mamma ska kika igenom den och sen ska den skickas iväg. Jag tror nämligen att jag har gjort dom mesta fel man kan göra, men det får gå som det går.


God natt och på återseende,

100111 (12)

Jag verkar leva efter mottot "ju senare desto bättre". Det verkar inte bättre. Jag ska ha en matteuppgift (a veryvery big one) inlämnad i morgon. Hade jag ens börjat på den idag? Svar NEJ. Det var så dags att börja nu ikväll när jag endast har lite drygt 24 timmar på mig. Nu kom jag på att jag har en spanskaprov som är ogjort OCH en ny uppgift vi fick idag. Dom som ännu inte har fått något nytt kan ju skratta sig lyckliga. Tänker nog svära lite för SPIT innan jag går och lägger mig.

Ikväll tjolahoppade jag lite på Diana. Jag hade förberett mig för dressyr men fick en glad överraskning när jag T sa "det är hoppning, det vet du va". Det var bara att spänna fast säkerhetsbältet och be en sista bön till guden där uppe. Så kändes det åtminstone. Hon var jättepigg till en början och plöjde fram likt en traktor. Dom sista gångerna gick det lite bättre men hon blev så trött så helt plöstligt var "vattnet" under ett hinder farligt. Samma hinder som vi hade hoppat 2-3 gånger innan, från samma håll och på exakt samma sätt. Haha! Jag är i alla fall nöjd med lektionen och det var nog hon också. Hon var hungrig som en varg när vi kom tillbaka.

Nu ska jag finslipa lite på min spanska innan jag ska inta sovläge. 00.30 känns ju ändå lite för tidigt för att sova. Eller???


På återseende,

100109

Tusan så skumt det känns att börja datumet med 10. Tänkte bara om någon ville veta eller så

Dagen har varit så fruktansvärt lång, för lång! Jag vaknade tidigt för en gångs skull men somnade om och sov till 15. Sen har jag suttit i sängen och kollat på tv hela dagen fram till middagen. Därefter låg jag i badet i 3 timmar och sen tog jag en promenad med vovvis. Fab life.

Igår kollade jag på I en annan del av Köping långt in på natten. Dom är så fruktansvärt roliga allihopa men ingen slår ju Tobbe. Vilken stjärna. Imorgon börjar det sändas på tv igen och då kommer jag definitivt sitta bänkad minst en timme innan för att inte missa en sekund.

Morgondagen till ära ska jag kliva upp riktigt tidigt. Jag hann som aldrig vänta på dygnet riktigt men hey, bättre sent är aldrig. Oden ska springa på en tur, antingen ute eller i ridhuset. Det har vi inte kommit överens om än. Vi får ta oss ett snack om det imorgon. Jag ska rida honom nu 3-4 dagar i veckan, både ute och inne. Ska bli både intressant och himla kul!!

Nu - Beck!

100106

Jag lyckades ju virra bort att det faktiskt inte var meningen att det förra inlägget skulle ha exakt samma titel som denna. Klockan hade passerat 00.00 och då blir det ju som det blir. Inte så mycket att göra åt nu tänker jag

Dagens mest intressanta var min lilla promenad från sängen till vardagsrummet där jag bänkade mig framför brorens Xbox. Jag har spelat GH hela förmiddagen och på eftermiddagen badade jag och fikade. Fyfan så ointressant mitt lov har varit om man bortser från skoteråkningen. På fredag blir det ändring för då ska det mötas upp klasstjejer inne i stan för en fika. Förmodligen - 30 grader då också, men det kan inte hjälpas. Jag och Jully har redan planerat att skämma ut oss med täckbyxor. Men äh, kläder efter väder har jag hört.

Morgondagen ska planeras in i minsta detalj för att inte bli lika händelsefattig som den här. Det är uteslutet att ta en mysig vinterpromenad eftersom man fryser fast i marken så fort man sätter fötterna utanför dörren. Det är knarrsnö ute. Det har jag älskat sedan jag var liten. Det är ju synd att farbror Celsius ska sätta stopp för mina vinterpromenader.

Nu såhär på kvällskvisten fick jag lite smått ångest över att jag fyller 18 om mindre än ett halvår. Jag som alltid har tänkt att ta körkortet precis när jag fyller 18, max en vecka efteråt. Med tanke på att jag endast kört bil i min sommarstuga, fram och tillbaka på en skogsväg, så bådar det inte så gott. Jag tvivlar på att mina körkunskaper blir kompletta på ett halvår. Jag måste måste måste fixa synundersökning snarast och sätta igång med skiten...




Oh happy days

100106

Jag firade in det nya året i min stuga i Åkersjön. De flesta vet hur man kör en skoter så jag behöver ju inte berätta i detalj vad jag har gjort de här dagarna. Det tycks dock vara svårt för Elin Pelin att hålla sig utan skador en hel skoterhelg.

Den här gången blev det en stukad handled, ett mycket blått knä och en stor och blå näsa. Knät ändrade färg när jag körde rakt ner i ett hål och knäade skotern någonstans där det var hårt. Jag kan inte beskriva den smärta som jag uthärdade men att det gick väldigt fort och sedan tog tvärtstopp, det kan jag berätta. Min näsa kom i kläm när jag körde pappas skoter hela sista dagen och bestämde mig för att prova ett hopp som grabbarna byggde. Det jag inte tänkte på precis i den sekunden var att pappas skoter är rejält mycket kraftfullare och kvickare än min egen. Jag klämde i princip full gas och flög iväg som en liten vante hängandes i styret. Landade lite halvsnett och skallade styret med alla kraft jag förmådde. Någonstans där tog min näsa den värsta smällen och ungefär där började det göra så ont så att jag var tvungen att skrika. Jag tordes knappt ta av mig hjälmen och känna efter om näsan satt på sin ursprungliga plats. Känslan var att den var intryckt så långt att jag bara hade ett avlångt hål kvar.

Madelene gjorde en ganska snygg vurpa med Eddys RR. Hon skulle köra på "breställ", som vi säger i Jämtland, på isen men sedan tog skotern fäste och välte. Hon fick styret någonstans i magen men det enda hon verkade bry sig om just då var om Es skoter hade klarat sig. Hon fick rejält ont iaf men sen vet jag ej hur det slutade för henne då min skoter bestämde sig för att inte starta. Startsnöret var utdraget till max och ville inte åka in igen. Efter det ville den inte starta alls. Det var bara att bogsera hem fanskapet och köra hem den på släpvagn. Skrotax!!

Slänger in lite snygga bilder sen när jag orkar leta reda på sladden till kameran. Kan vara så att den ligger kvar på bordet i stugan men med lite tur så har den bara hamnat under någon klädhög på mitt rum.


På återseende,

RSS 2.0