måndag

skoterdag.
min familj (+johan, om han räknas) drog till åkersjön med skotrarna på släp. vi lastade av i dal, ett stenkast från åkersjön, där min moster har stuga och mna föräldrar stannade kvar där och solade medans jag, bror och johan for mot åkersjön. när vi kom fram fick vi vänta på emil och ted. när vi äntligen tar oss iväg från emils stuga så går drivaxeln på teds skoter av och vi får vänta på att hans familj ska komma och bogsera hem honom. vi åker mot bakvattnet för att möta jocke, när vi kommer fram till han får vi  vänta på han också! när vi äntligen hade tagit oss förbi stadiet att vänta hade vissa av oss blivit hungrig. vi tog våra räcerskotrar och for upp till ansätten och tänkte ta oss en stut. jo tjena, lättare sagt än gjort. när vi kom dit var det fullt med folk och vi tog oss nätt och jämt innanför dörren. emil vägrade äta där så då drog vi till drivan där det stog en bord och väntade så snällt på dom hungriga från ås. vi käkade och jag hann precis svälja sista tuggan innan jag satt på skotern igen. från att få vänta i år och dar till att få skynda sig, konstigt kändes det! vi tog oss upp till ett kalhygge någonstanns mellan liften och önrun (?). där fick jag så snällt kliva av älsklings-skotern och "låna" ut den till johan. jag måste ändå få tycka lite synd om mig själv. innan vi stannade så körde han runt med mig bakom honom. då sa jag åt honom att hoppa utför en driva. då menade inte jag att han skulle gasa fullt och FLYGA över drivan, nej jag tänkte mig mer ett litet skutt. som tur var landade vi ganska mjukt med jag skallade johan i ryggen så jag fick ont i pannan (inte så farligt) och tryckte ihop ryggen nåt så jävulskt. jag ska införskaffa ett ryggskydd, kan behövas till nästa vinter (y)

när jag kom hem fullkomligt däckade jag på soffan. mamma fick till slut ur mig vad jag ville ha till middag. jag gissade att jag svarade pizza, en stund senare stog den en pizza framför mig på bordet! talk about home-delivery.

nu är allt nästan fixat till tävlingen 5 april. den enda som saknas är att anmäla mig. anmälsningdagen har gått ut men imorn ska TB skicka licensnr. till kaptenen och sen ska jag in och anmäla mig! dom vita ridbyxorna är inte rena och kavajen är inte betald. fast med närmare eftertanke kanske jag rider i klubbjackan, vi kör på lokalt. tänker bara rida en klass, LD, för att se hur han sköter sig på tävlingsplats. det vore ju för dumt att skämma ut sig i två klasser på samma dag ;)

tjingeling!

tisdag

idag är ingen uppdaterar-dag precis.
jag blev förbannad när jag kollade hur bdb såg ut efter gårdagens makeover, och det förstörde min eftermiddag.

ikväll ska jag rida, eller ja.. iaf åka dit! har inget sug alls att rida unghäst, vill bara rida kapten numera. jag trodde aldrig att jag skulle börja tycka om att rida köttbullar men efter att mallow var dum och han var snäll, så var det ett enkelt val. jag kan inte sluta tänka på hur superbra det gick i fredags och jag längtar tills tävlingarna börjar! som tusan..

dagen var konstig. och med konstig menar jag inte att den var olik sig mot alla andra, utan att den var konstig. jag vaknade med huvudvärk, vilket aldrig har hänt förut. när jag får ont i huvudet så brukar jag sova, men att det kunde bli tvärtom hade jag ingen aning om. ja.. dagen fortsatte vara konstig helt enkelt. tråkigheter och massa annat men det ordnar nog sig!




ojojoj, jag blev helt chockad. jag hade mina föraningar men att det skulle gå så långt hade jag ingen aning om. det som verkade så bra, och det som flöt på alldeles utmärkt, slutade (?) i katastrof. jag har min uppfattning och jag vet vem jag tror mest på, och det kan inte ändras. jag önskar bara att sånt här var förbjudet, att det bara hände på andra sidan jordklotet, så långt ifrån oss som möjligt. men faktum är att saker och ting finns närmare än vad man tror!  jag tänker på dig..

söndag

imorgon väntar skolan och jag har inga läxor, glad elin.

i fredags hopptränade jag och kapten. när vi red fram kändes det stelt och ovant men efter ett tag släppte det, sen gick det bara bättre och bättre. vi hoppade fram några studs på kortsidan och det kändes helt åt skogen. efter några rundor hittade jag min sits och började rida och då gick han som en klocka. sen red vi en bana med längning och en liten typ kombination. när det var gjort ett par ggr gav vi oss in på det svåra, bana på serpentinbågar. (lägger in bild längre ner) första rundan blev helt perfekt, inte så stora hinder men det räckte gott och väl. när alla hade tagit sig igenom det utan att dö höjde hon upp nästan alla till 1m. jag trodde det skulle gå åt skogen så vikten låg till att klamra sig fast. efter lilla komb. släppte det och jag började rida också. banan gick superbra och vi hoppade även det läskiga joker-hindret som avslutning. efter en stund tog vi rundan en gång till och då gick det snäppet bättre även den gången! två spontana aplåder från läktaren, men den första hörde jag inte. var helt upptagen med att få stopp på odågan ;)  jag är hel-nöjd och jag längtar tills nästa träning, om inte annat till tävlingarna!

lovet blir nog lugnt. ser inte ut som att det blir nåt åkersjön det här lovet heller, tråkigt men det finns så mkt annat som måste hinnas med. ska t.ex sporta hur mkt som helst. hoppas också att det blir någon träning för TB under lovet. sist gick det ju skitbra och vi får hoppas att vi presterar lika bra nästa gång.

idag var jag ute på andra svängen med moppen för i år. det är så härligt att se att det snart är sommar, om det inte tvärvänder och det kommer snö igen såklart. jag hoppas på det bästa.image5

torsdag

idag är en lessen dag, jag tappade min lap-top i golvet så när jag startade den sen så bara tjöt det om den! jag var på vippen till att ringa, med gråten i halsen, till min far men til slut slutade den äntligen pipa!

jag stannade hemma från skolan idag, det blir bara värre och värre. red igårkväll och då kändes det bra men så snart jag klev av hästen så började illamåendet igen. det verkar som att jag måste ha något att göra hela tiden för att jag ska glömma bort det. om det ska fortsätta såhär så tänker jag avskeda min mage!

dagen har i stort sett bestått av att sitta vid datorn och ta korta promenader med min hund. att gå är inte min grej, och det blir det nog aldrig heller som det ser ut. flera ggr har jag gett mig ut på långpromenad, för att sedan vända när jag kommit halvvägs till min slutdestination. det får bli ändring på den saken! om det så krävs att jag ska köpa en springband så go ahead, jag ska gå mina promenader.

kapten är slutmätt som c-ponny så nu är det bara att åka ungefär. fast vilka papper som saknas vet jag inte (om det gör det vill säga). jag ska iaf åka ner till min mormor och hennes skrivare och skriva ut en licens. det tar tydligen uppåt en månad att få hem kortet i brevlådan, men om man har en skrivare så kan man få ett kvitto på en gång. första lagtävlan är i juli, tror jag, så innan det ska vi nog ta oss ut på nån individuell..


tack och bock


onsdag

kanske dags för ännu en tråkig uppdatering av min dag? det tycker iaf jag.

eftersom jag och linus kom överenns om redan igår kväll att det inte var sovmorron idag så var det bara att kliva upp sju, duscha och sen gå till skolan i världens snöoväder. hade jag haft en mopedbil hade jag lätt kunnat sladda in på skolgården med tak över huvudet och skratta åt alla som var tvungen att gå till skolan. synd bara att det är önskedrömmar och något som förmodligen inte kommer gå i uppfyllelse. det började segt med handledartid, och göran verkade vara morgontrött för orden kom inte snabbt ur munnen på honom och han var bara allmänt seg. dagens uppdrag på handledartiden var iaf att beställa kakor, som klassen ska sälja, til vår klassresa som vi ska ha i maj. vi bestämde oss för att beställa 280 kakburkar, det skulle bli ungefär 14 burkar /pers. men någonting gick fel när göran beställde så när han kollade på beställningsordern såg han att han beställt 280 burkar av varje sort , det betydde att vi skulle vara tvungen att sälja  ca. 62 burkar var. det ordnade sig under dagen men förstår ni hur mkt pengar vi skulle fått om vi hade skitit i det och tagit så iaf ?! då hade vi kunnat bo på hotell istället för nåt jävla vandrarhem där sängarna förmodligen har varit med om för mkt. musiken var rolig för vi spelade ukulele. jag flirtar med min musik-lärare och tänker köpa en rosa-glittrig sådan och ta med mig på musiken. han är väldigt dålig på att säga om vi gör rätt eller fel, men mig gör det inget för jag kan inte iaf.

efter musiken skulle vi egentligen ha svenska men ås skola är, tack och lov, slarviga med vikarier så vi fick håltimme istället. hela niobe kände för att jävlas och det gjorde vi. först packade vi in massa byråer i hissen och körde upp till entré-våningen. eller det kanske var innan musiken.. skit samma iaf! sen hade vi sjung-stund för allmänheten i korridoren. det blev tråkigt efter ett tag så då sjöng vi utanför lärar-rummet istället. om jag inte minns fel så slängde dom snöbollar på deras fönster också. jag blev så trött av allt sjungande och springande så jag satte mig med madelene och linnea och vilade mig en stund. sen var det SO och jag och madelene gör ett arbete om Egypten och Kongo. vi jobbade lite med det och sen var det elevens val (EV). jag började med spanska-inlämningen om Francisco Franco som ska vara inlämnad v. 14. hann inte skriva så mkt för tuula (fuck her) stängde ner servern såatt det inte gick att logga in. jag och madelene ritade roliga gubbar som skulle föreställa endel personer på vår skola och dom blev minst sagt lyckade! jag är nöjd med dom.

ikväll ska jag rida kapten, hoppning på schemat. jag ska ta med mig min sadel och mina skydd till han så ska vi visa hur fina vi kan vara!!

jag vet inte om jag håller på att bli sjuk men någonting händer. idag på lunchen kändes det som jag skulle spy vilken sekund som helst och nu känns det också så. jag tror inte att det är magsjuka för jag har ätit massa, och det brukar vara omöjligt när jag håller på att bli magsjuk. för mkt kan jag inte heller påstå att jag ätit! aja, bättre lycka nästa gång! eller hur är det nu man säger?

tisdag

idag tog jag mig en promenad till skolan kvart i 8, men inte vilken promenad som helst. idag var det dags för min skola att åka till duved på friluftsdag! jag packade in mig i vår hyrda dubbeldäckare och åkte iväg. ett minus för dagen var bara att jag blev förkyld igår och det sitter kvar idag. även fast snoret rann (fräscha elin) och jag var på hyffsat dåligt humör så kändes det ändå helt underbart att åka FRÅN skolan med klassen. när vi kom fram fick vi börja med att gå upp för en skitlång backe som ledde till skiRENTAL där jag skulle hämta mina skidor som jag skulle hyra i år. min mamma och jag har inte orkat köpa nya så jag hyrde helt enkelt. jag, madelene och matilda tog oss en tur i backen och sen var det lunch. (okej, kanske inte efter första åket) efter vi hade käkat åkte vi till tegefjäll med linnea, linnea, marina och moa. där åkte vi ett åk och sen tog vi liften hem. jag, matilda och madelene har ett nytt sätt att åka bygellift. nu går det itne att åka en ensam, nu åker vi alla tre på en och samma lift. men eftersom lift-gubbarna ofta är sur så får en åka ensam tills vi kommer till ett platt ställe och sen hoppar den på. idag var inte jag ensam, och tackar för det. idag var det matilda eller madelene som fick vara ensam (låter tragiskt). nog om vår intresannt och alldeles bästa dag. jag måste ändå få tycka synd om mig själv. jag har inte åkt skidor på ett år (:o) och det resulterar i onda knän och onda fötter. jag kunde ju inte hålla mig bara till backarna heller, trots första dagen, utan var (såklart) tvungen att hoppa och studsa runt istället. nu är det nog!

jag längtar iaf tills theresa fixar papper på kapten, för sen ska vi ut och tävla han och jag! underbart.


måndag 2

eftersom mer än hälften av alla bloggare/bilddagbokare verkar ha dött så har jag haft en mkt tråkig och ohändelserik afton i ås. jag har kollat på typ 20 avsnitt av andra avenyn och kikat lite på nån snubbe som hjälper folk med hundar. jag skulle personligen råna en bank och fixa den snubben till sverige så han kunde göra hund av råttan jag har hemma. nu är jag less på fanskapet!

iaf, det enda roliga och händelserika med denna kväll var den goda kopp te'et jag fick av min mamma, och telefonsamtalet med johan. han och emil satt i deras rum i åkersjön och då hörde jag plötsligt:
- du är full i skit! (det kom från emil)
jag antar att det var riktat till johan eftersom det bara var han som var i samma rum. jaa, vissa har väldigt trevliga och omtänksamma vänner. men egentligen blev jag inte så förvånad över att emil slängde ur sig nåt sånt, han har en förmåga att kunna slänga ur sig ganska mkt, dock  inte i taskigt syfte utan mer ett sätt att få uppmärksamhet - precis som denna gång. jag började såklart asgarva och det slutade med att alla tre lyckades få varandra att skratta eller nåt, för till slut skrattade vi alla tre. två på ena sidan av luren också jag, på andra sidan, flera mil ifrån dom. tänk vad elektronik kan ställa till med underverk!

nu ska jag lägga mig och läsa lite ur 'i taket lyser stjärnorna', en mkt bra bok som jag håller på att läsa ut nu. jag tog nämligen madelenes råd att inte börja läsa den förns jag hade mkt tid över, det har jag nu - och mer därtill! boken är underbar.

måndag

idag är inte vilken måndag som helst för, som dom flesta nog vet, så är det lov i mellersta norrland just nu! tackar för det vettja. idag vaknade jag tidigt, sent om det skulle varit skola, men trots allt var jag glad. gick ut och solade i det fina vädret, tog en promenad med hunden och sen tog jag buss 159 in till stan. gick en stund med madelene och malin totland innan åse perman tog sig i kragen och kom in. sen följde dom med mig när jag gick och tog en panini på te-huset och sedan köpte jag en väska och sedan åkte jag hem. sedan är mitt ord!

min p-vän befinner sig i åkersjön tillsammans med emil thorell och hans familj. min familj åkte upp utan mig i helgen, dock på min begäran. jag stannade hemma pga mina träningar lördag & söndag. jag hoppade kapten och det var tamejfan den fetaste men piggaste ponnyn jag någonsin hoppat 90 cm med. det var helt underbart och jag ville aldrig sluta rida. i lördags följde jag med åse och ettan på en tur i skogen med mallow. vi skrittade lilla rundan men tur var det väl att vi inte red längre än så för när vi kom hem var det nästan nästan mörskt ute.

i fredags hade jag, madelene, åse, matilda och julia en myskväll ensamma i mitt hus. vi kikade på läskig film och 'se upp för dårarna' och sen sov åse och johan hos mig. på lördagen red jag som sagt och på söndagen också.
lördags kväll var läskig för så sov jag själv i mitt mörka hus ända tills pappa kom hem runt 4 snåret. tack och lov! då kunde jag sova min skönhetssömn i lugn och ro..

nu på lovet ska jag även hinna med en hoppträning till, ett grönt kort-kurs och en blåbärshoppning. mkt hästar på lovet men vem tusan säger nej till det? (vavavava?) 




johan franzon - the one and only.

RSS 2.0