halloj hej tjillevippen! jag har i princip...

halloj hej tjillevippen! jag har i princip nyss klivit upp, vilken härlig sovmorgon. nej, skämt åsido, jag har åtminstone varit vaken sedan strax efter 2 hehe. jag skyller på att jag laddar batterierna inför morgondagen och nyårsfirande!! nu ska jag äta upp min frukost och dricka upp mitt kaffe. pussss


Dag 30 - last day


Dag 30
– Om mig

Puh, sista dagen. Om mig. Vad finns det att säga om mig? Jag heter Elin Engberg (tror ingen har missat det), jag bor med min familj i ett rött radhus i Ås. Jag har en hund som heter Casper och damråttor som är för många att ge namn till. Jag älskar att köra skoter och gör det ganska ofta. Jag tycker dessutom om hästar och att rida såklart. Jag har ridit sedan jag kunde gå, men började på ridskolan när jag var 11-12 kanske. Sedan dess har jag lyckats med både det ena och det andra. Antalet gånger jag har ramlat av en häst går inte att räkna, bland annat för att jag alltid har tyckt om att rida lite galnare hästar. Jag hade världens bästa foderponny ett tag, Curry hette han, som ägdes av Ronja Ahlberg. Han var 3 eller 4 år när jag började rida honom och tillsammans hade vi så jäkla roligt. Han var verkligen en perfekt häst på alla sätt och vis! När han flyttade så började jag rida lite mer på ridskolans hästar utöver mina lektioner och så småningom började jag tävla ridskolans häst Kapten. Vi tävlade i 2 år tillsammans och lyckades placera oss i LB.

Jag går sista året på Wargentinskolan i Östersund. Just nu vill jag kräkas eller dunka någon huvud hårt i väggen varenda gång jag hör ordet flexuppgift, men som tur var har jag bara ett halvt år kvar med dom tankarna. Jag tar snart studenten och jag har ångest över både det ena och det andra inför det. Vår älskade klass har inte ens fixat ett flak ännu, utan lever tydligen på hoppet om att "någon" ska trolla fram ett på studentdagen.

Jag får alltid höra att jag är lite galen. Troligen har det att göra med att jag alltid söker adrenalinkickar. Jag bangar sällan för något utan utsätter mig snarare oftast för mindre bra saker. Jag är absolut inte ensam om detta då många i min omgivning är precis likadana, på gott och ont. Jag älskar som sagt att köra skoter och ibland undrar jag och jag älskar det lite för mycket för mitt eget bästa. Tidigare i år bröt jag nyckelbenet och därefter har jag varit lite smårädd för obalansen som i vissa fall uppstår när man kör skoter, men det ordnade upp sig lite under jul när jag lånade faders maskin igen (samma maskin som jag bröt nyckelbenet på, hehe). Förhoppningsvis återgår jag till min "vanliga" körning så snart säsongen börjar på riktigt. Can't wait!

Annars då... Jag har varit 18 sedan maj och har fortfarande inte lyckats åstadkomma ett jävla körkort. Just nu är det prio 1 på min lista, även fast jag egentligen inte har någon. Min ångest över det här förbaskade körkortet blir bara större och större, och i takt med det går det bara långsammare och långsammare att ta tag i det. Typiskt.

Nu vet ni en liten del av mig, men om ni kikar tillbaka i arkivet så kommer ni upptäcka mer. Höhö, säkert skitintressant.


hörs hej.

Dag 29


Dag 29 – Film

Jag älskar skräckfilm! Fast ofta när jag kollar på skräckfilm så missar jag hälften av den eftersom jag sitter med en stor kudde framför ansiktet. Skräckfilm är bara bra när man har någon att titta med, aldrig själv! Det har hänt ett antal gånger att jag har varit alldeles för rädd för att fortsätta titta, som till exempel hos Hanna när jag tvingade henne att stänga av filmen och tända lamporna för att jag inte klara av det. Och där förstörde jag vår "mysiga" filmkväll... Jag var innan helt övertygad om att jag var tuffast och vågade se mest! Tjabba grabben. Livrädd och hjärtklappning är ord som passar bra in i detta sammanhang. Men tycker man om det så rekommenderar jag filmen Rec i en mörk liten lägenhet. Dö inte. 

Jag älskar också kärleksfilmer eller filmer som man gråter till. Senaste jag lyckades med något sådant var igårnatt. Jag kunde inte sova och tänkte att om jag sätter på en film som jag gråter floder till så borde jag bli trött, och kanske lite uttorkad. Jag satsade på ett säkert kort och valde filmen Flicka. Den filmen har jag sett säkert 83749 ggr, och många gånger har jag tvingat Johan att se den med mig. Han avskydde nog den filmen så mycket så att han ville spy till slut. Igår smsade jag med det glädjande beskedet att jag återigen kollade på Flicka. Till svar fick jag :"skit seg film om hästar va?" VA??! Så vacker och fin så man bara vill gråta, och det kan jag lova att man gör också.

Jag avskyr aktion och oftast komedier (om humorn inte passar mig). Lite ironiskt att det var just sådana filmer som Johan hämnades med att jag var tvungen att se förut, eftersom det är filmer han gillar. Haha!  



Dag 30 – Om mig

Dag 28


Dag 28 – Det här saknar jag

Jag kan inte låta bli att sakna tiden på Ås skola med niobe. Första åren bråkade vi, bråkade vi och åter bråkade vi... men med åren lärde vi oss att uppskatta varandra och började så småningom att komma mer och mer överens. Mycket handlade om, utan att man vill inse det, att vi tjejer var lite elaka och bitchiga mot stora delar av klassen. Det var nog vi som växte upp och tänkte lite mer verklighetstroget de senare åren. I nian åkte vi på klassresa till Göteborg och bodde på ett mysigt och förvånansvärt fräsht vandrarhem. Vi hade otroligt tur med vädret vilket resulterade i att vi umgicks mycket ute på gräsmattan med lekar, gräskrig och mys. Ett plus var ju också att vi fick återse vår kära gamla klasskamrat Niklas som tidigare år förgyllt vår tillvaro med mycket positivt. Ja, jag skulle kunna fortsätta hur långt som helst med hur mycket jag saknar ås-klassen... Vi var bäst!!
(Jag saknar också att ha sisådär 500 meter till skolan. Att kunna gå till skolan 5 min innan man började)










Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 27


Dag 27 – Min favoritplats

Min favoritplats för tillfället ligger ca 7 mil härifrån. Skoterparadis, plats dit mina vänner åker, plats där vi har vår stuga, osv. Syftar såklart på Åkersjön!!! Älskade, fina, vackra och bästaste Åkersjön. Får en liten tår i högra ögat när jag tänker på tiden jag kommer missa i Åkersjön när jag väl har flyttat mitt lass till Umeå efter sommaren. Det här blir med andra ord den sista vintern då jag kan åka upp mer eller mindre varenda helg och åka skoter, om jag nu stannar i Umeå.








Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 26


Dag 26 – Mina rädslor

x Att bli lämnad ensam, helt själv, någonstans där det finns spöken
x Döden
x Att någon i min närhet ska bli skadad eller sjuk
x Att jag ska bli skadad eller sjuk
x Ormar, stora spindlar och andra äckliga och onödiga djur
x Att någon av mina vänner ska skjuta fingrarna av sig med raketer på nyårsafton
x Att jag inte hinner bestämma mig för vilken balklänning jag ska beställa innan balerna



Lutar åt att det blir den här sortens modell åtminstone, färg har jag inte bestämt än. Det finns ju som en del att välja på om man säger så. Blir knivigt det här...


 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig


Dag 25


Jag vill egentligen bara strypa den som kom på den här listan, men jag ger fasen inte upp efter 24 dagar. Även fast det har tagit mig 2 veckor att fortsätta på Dag 25 så måste jag. Jag har inte slösat tid för att skriva inlägg om 24 speciella saker för att sedan ge upp när det är 6 dagar kvar...

Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..

Den här är otroligt enkel. Jag är inte lika mogen och smart som min vän Julia, som skulle spara mycket av pengarna, jag skulle handla upp ALLT på en gång. Utan tvekan så skulle jag först och främst gå till närmaste bilaffär och köpa mig en fet bil, därefter gå på Oktan och köpa en Lynx, och sedan kanske fortsätta min lilla shoppingtur med en resa någonstans - typ New York eller Californien. Mums!


(gammal bild som fanns på datan, men ja tack!)


D-R-Ö-M-M-E-N




Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

jullovet har redan satt sina spår. jag är ...

jullovet har redan satt sina spår. jag är till och med för lat för att orka starta datan och blogga därifrån. därför blir det inga styckesindelningar eller någon rubrik. sånt är livet! jag hade i alla fall en supermysig jul med den perfekta julkänslan. för första gången någonsin har jag inte firat min jul i ås utan den här gången firade vi som sagt i vår stuga i Åkersjön. det blev fullt hus och vi fick improvisera lite med sittplatser vid middagen osv, men det gick. jag är jättenöjd med mina julklappar och lite extra nöjd blir jag också när jag får prova ut mina ridstövlar och sedan ta dom under armen och gå hem. tjoho! igår tog jag den stora premiärturen(!!!) på skoter efter olyckan, och dessutom på monsterskotern som jag körde just precis då. jag måste erkänna att jag var lite halvrädd i början och vågade inte riktigt hänga på pappa i alla backar och svängar. det tog ett tag innan jag dessutom vågade mig på ett hopp igen men både jag och far insåg att det var viktigt för att jag ska våga igen. på hemvägen från mosters stuga så vågade jag mig på ett litet skutt och det gick ju galant. känslan av att fortfarande befinna sig på skotern efter hoppet, och inte kvidandes på marken, är ju fortfarande obeskrivlig. nu kör vi!!! hej hopp. nu ska jag ta en tupplur, alternativt träffa julia om hon är hemma ur snökaoset nu.


här ligger det någon som vaknar sina julkl...

img_0735 (MMS)

här ligger det någon som vaknar sina julklappar med sitt liv. det var ett stooort misstag att slå in dom rakt framför ögonen på honom. har en känsla av att han snart kastar sig över påsen och river upp allihopa. snart drar jag iväg till stugan och firar jul med familjen, mormor, morbror, moster + familj och kusiner. det blir fullt hus så det förklarar varför hela vår hall är fylld till bredden med matkassar. hörde att vi tydligen skulle ha med oss två bilar och en släpvagn för att få plats med allt. HYSTERI! tjarå.


tadaaa! såhär ser det ut efter en vurpa i ...

img_0767 (MMS)

tadaaa! såhär ser det ut efter en vurpa i en stentrapp. är lite fundersam över hur det kommer sig att det är två streck nästan mitt i blåmärket...


2010-12-19


åå vad skönt det var att sova en natt i stugan. man mår så jäkla mycket bättre där, och det passade sig verkligen efter fredagen med flickorna. herrejösses! hur ska studenten sluta om det slutade såhär en vanlig utekväll?? hahaha. nu lämnar vi det där.

ikväll har jag bakat och pysslat inför jul med mamsen. jag har pimpat ett pepparkakshus och klätt julgranen ALLDELES själv. det där med pimpningen av pepparkakhuset tog dock knäcken på mina tummar. nu går det bara att böja om jag gör det i slowmotion, men det gör inget för det blev ju hemskt fint ändå. vi pausade med en fika hos momma och därefter följde jag och bror med matte, julia och marius till dvärsätt en sväng. nu är det dags för lite finslipning på uppgifter som ska in imorn! tjoho. mmsar in bild på mitt arma lår snart.


dessutom har jag BOKAT BILJETTER TILL RIHANNA!!! helt galet kommer det bli. jag och julia ska se henne i globen den 1 november nästa år. det är 100 år dit men rätt vad det är så är det dags. CAN'T WAIT!!! :D

puss

edit: det är ju såklart på vänster sida ja...

edit: det är ju såklart på vänster sida jag ska sova. vänster-höger. vänster-höger. jag lär mig fortfarande...


hej vänner! jag befinner mig i stugan på r...

hej vänner! jag befinner mig i stugan på rehab efter gårdagen. herregud alltså, det behövs verkligen. vi gjorde sällskap med hannas kompisar på frösön, käkade chips och myste lite. sedan drog vi vidare till några kompisar till dom och där drog jag en fet vurpa i stentrappan. (bildbevis KANSKE kommer)!! vidare till o'learys och därefter åkte jag hem med en bil som strejkade i lugnvik. men hem tog jag mig på nåt vis i alla fall. imorse klev jag upp 7.30 (fortfarande full) och drog iväg till ridskolan. där har jag spenderat hela dagen och dessutom hunnit med en liten ridtur på min ridlärares pållehezt. han var snäll! direkt när jag kom hem så visade det sig att la familia var påväg till åkersjön och jag är ju inte den som är den, så jag hakade på. ikväll har jag mått illa, sovit till och från, kollat på grinchen och ätit juleskum. nu är det dags för sömn, på höger sida. ska aldrig mer gå i en blöt trappa med sveriges halaste skor. jag överdriver inte när jag påstår att blåmärket täcker halva mitt lår. mammas min var obeskrivlig.. puss och godnatt!


det blev bio ikväll med bästa tim. vi koll...

img_3657 (MMS)

det blev bio ikväll med bästa tim. vi kollade på paranormal activity 2 och det är anledningen till att jag inte sover nu... kissnödig men för rädd för att gå på toa. hehe


2010-12-15


idag har varit en mysig dag, rakt igenom. fick en sköön sovmorgon till 12 och då gick jag och käkade lunch med jennan. det var inte så gott, men trevligt sällskap fick jag i alla fall! Sen satte jag mig datasalen och gjorde klart min powerpoint och väntade på att klockan skulle gå. Halv 2 hade jag redovisning och det gick nog... bra. Efter skolan åkte jag hem och inväntade papsen. När han kom hem skjutsade han mig till ridskolan och där var det full rulle.

Ikväll var det dags för årets motsvarighet till tidigare års julshow. Det fanns varken tid eller engagemang till en julshow, men det här blev nästan samma sak. Först var det ett luciatåg med söta barn som sjöng. Därefter var det presentation av samtliga ridskolehästar, och där fick jag och stackars lilla sjuka Max visa upp oss. Sedan var det dragning av "bästa försäljare" och "bästa grupp" angående korvförsäljningen. Efter det gjorde Viktor en vacker riduppvisning, och sedan var det lottdragning med kanon-priser. Sjukt imponerad! The grand final var ju såklart på slutet när Sandra körde in med Månfuxen i ridhuset och Linnea kastade godis till alla barn. Vackert, mycket vackert.




puss.

Dag 24


Dag 24 – Det här får mig att gråta

Förutom när någon i min närhet går bort, eller andra sjukt sorgsna saker, så börjar jag storböla till exempelvis Extreme Home Makeover, Svenska Hjältar Galan, Fadderprogram, osv. Jag gråter också till låtar som har en fin och betydelsefull text, och låtar som påminner om vissa saker. Jag gråter också till ett speciellt youtube-klipp om en kille som har varken armar eller ben men inspirerar unga människor via föreläsning. Han är så klok och fin! Man vill ju bara gråta, och då gör man tydligen det.

Jag gråter också när jag skrattar väldigt mycket, som dom flesta andra. Det händer mer eller mindre varje vecka om man går i samma klass som mina tokar. Pusss! <3


Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 23


Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Mina vänner och min familj får mig att må bättre. Dessutom älskar jag när man kan sätta sig på ett fik någonstans (helst pause) och bara slappa, alternativt gå ut på krogen och ta en öl i ett bra sällskap. Någonting som jag också mår bättre av är shopping, och helst i stora mängder. Därför mår jag superduperheltokej nu såhär i juletider när man handlar julklappar för en förmögenhet, samtidigt som man lever i ständig ångest ända tills pengarna rullar in på kontot igen.

Det som utan tvekan får mig att må bäst är helt klart hästarna eller skotran.




Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 22


Dag 22 – Det här upprör mig

Någonting som upprör mig, och något som för tillfället har varit aktuellt ett tag, är mig själv. Jag sumpar flexuppgifter och får sitta kvällen innan och slita som ett djur. Tror att jag är klar, men när jag läser uppgiften noga den här gången så inser jag att jag har missuppfattat hela uppgiften totalt. Och det händer ungefär 9 fall av 10. Jag tränar väldigt sällan, även fast jag lovade mig själv en vältränad kropp till Beach 2011 och framförallt STUDENTEN. Nu är det nog!

Något mer som upprör mig är kylan. Vinter i all ära, men måste det va så kallt så att man fryser ballen av sig?! Vem kom på den dumma idén? Och vad är vi för idioter som går med på det?? Nä, nu sätter jag ner foten, nu får det vara nog med trams.


Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

2010-12-12


borde boka biljett till rihanna med matte och julia. borde träna in min redovisning jag har på tisdag. borde göra klart arbetet vi har i pedagogiskt ledarskap, som vi har haft hur lång tid som helst med. borde beställa skoterkläder om jag ska ha några när det är dags för premiärturen. borde börja vända på dygnet istället för att somna vid 3 varenda natt (äh, det är snart lov). borde egentligen satsa på att göra allt det här ikväll MEEEEEN drog till marius och kikade på film istället :ppPPpPPPpPpp. kult!

idag vaknade jag, följde med mamma ner till momma och fikade lussebullar till frulle. himmelskt gott! sen åkte jag och mami vidare till jysk och alla sånna gosaffärer. satsade på att ligga steget före hela tiden, men det slutade bara med att jag tappade bort mamma hela tiden. borde sätta koppel på henne snart!

hörs hej.

Dag 21


Dag 21 – Ett annat ögonblick

Jag förstår inte riktigt vad det är meningen att jag ska skriva här, men jag chansar på att det är meningen att jag ska skriva om ett ögonblick.

Äh, va tusan, jag skriver om en rolig grej som har varit ett samtalsämne i min familj ett tag nu. Det var på julafton för några år sedan när min bror fick en skoter. Han hade tjatat på mamma i evigheter om att få en Arctic Cat F7!! Det närmade sig julafton och Patrik fortsatte "påminna" mamma om vad han helst av allt ville ha i julklapp - ja... en F7:a. Jag kan tänka mig att han blev ganska besviken ju mer dagen gick, och ju mindre chansen blev att han skulle få en i julklapp. På kvällen när vi öppnade julklappar så fick vi alla julklappar framför oss som tomten delade ut. Det han inte visste (och det jag knappt visste) var att dom hade gömt nyckeln i en smyckeslåda. Han väntade såklart med att öppna den sist eftersom han förmodligen trodde att det var ett fult halsband eller något. Blicken när han såg vad som fanns i lådan var helt obeskrivlig. Haha!! Har nog aldrig sett en så förvirrad kille med så stora ögon någon gång i hela mitt liv. Det roligaste var att han kollade ner i den där lådan i säkert 10 långa sekunder innan han tittade upp och började ge ifrån sig konstiga ljud som knappt gick att tyda. Därefter var det bara att plocka ihop grejerna och åka till garaget där den fina orangea skotern stog så vackert på släpvagnen.

Lyckans ost........

Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 20


Dag 20 – Den här månaden

Den här månaden har varit kall, blöt och snöig. Den har också gått alldeles för fort. Om lite mindre är 2 veckor är det julafton och jag har bara inhandlat en endaste liten julklapp, av typ 78634872 st. Samma visa varje år. Den här månaden har också varit konstig. Jag kan inte riktigt förklara men det känns som att huvudet har stannat hemma när kroppen har varit ute på rabalder. Jag ska köpa spännband till nästa månad så jag får med mig skallen framöver.

Förhoppningsvis blir resten av månaden mysig och julig. Det här måste nog vara min favoritmånad på hela året. Dels för att det är juligt och fint överallt, alla är på myshumör och det går att köra premiärturen med skoter. Hade gjort det nästa helg när la familia ska mot Åkersjön, men en annan har ju tagit på sig jobb på lördag. Kosing!!


Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 19


Dag 19 – Detta ångrar jag

Just nu, kanske för att madelene precis har tagit körkort, så ångrar jag absolut att jag inte började med körkortet i tid. Jag ångrar att jag inte har skickat in papprena som behövs. Jag ångrar att jag tillät mig själv att slarva bort syntest-pappret (som jag nu måste gå dit och göra om). Jag ångrar att jag inte har övningskört en meter. Jag ångrar att jag inte har insett det här tidigare. Men nu jäklar ska jag också ha ett körkort!!!




Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

2010-12-09


den här dagen ska jag komma ihåg. jösses vilken bra dag jag har haft för mig själv hemma! började dagen med en promenad i vinterkylan. när jag kom in kastade jag på mig träningskläder och tränade en timme, och därefter la jag mig i badet, peelade hela kroppen och gjorde inpackning i håret. när jag kom ner käkade jag frukost och satte mig framför tv'n med en kopp te. här fastnade jag däremot och ska nu börja på min flexuppgift. jag ska välja ut 4 personer, 2 historiska personer och 2 religiösa (?) personer, till en middag. det kan bli intressant det här. det som är lite jobbigt är att det finns så otroligt många att välja på! dessutom måste jag bestämma mig idag..

over and out, har inte tid med sånt här trams.

2010-12-08


idag har vi varit lediga eftersom det är öppet hus på skolan. eftersom att SPIT inte kommer finnas nästa år så behövde inte vi vara där och prata om flexdagarna heller, skönt! lite tråkigt bara att vår linje inte kommer finnas kvar. men då slog det mig, varför kunde vi då inte få använda den ursprungliga planen för vårt skolfoto? det hade ju ändå inte spelat någon roll hur mycket våra lärare hade kämpat för att våra fördelar (flex) skulle hållas på en seriös nivå om det ändå kommer tas bort.

så, jag har spenderat min dag mestadels i sängen faktiskt. har haft ont i skallen större delen av dagen men trotsade värken och följde med mamma och mormor på handlingsfärd. först handlade vi mat och godsaker på maxi och sen tog vi en liten mini-shopping på lillänge. både jag och mor inhandlade oss ett par boots. tycker faktiskt om mina, så mycket så att jag övervägde att dom skulle få vara sängpolare inatt. jag hatar att ha på mig skor (typ som vanliga boots) som blir så breda och stora runt vristen, och därför var dom här så bra. jag hade fixat en bild men eftersom blogg.se är det sämsta som finns just nu så orkade den inte ladda upp min ynka lilla bild.

(jag vill gråta. min nagel gick av, trots att jag hade både skinnhandskar och fickor som jag stoppade händerna i, och nu gör det jätteont. jag ska nog besöka akutavdelningen imorgon (skämt), alternativt medicinskåpet hemma he-he-he.

godnatt.

Dag 18


Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Mina födelsedagar brukar se ungefär likadana ut så jag kan inte direkt peka ut någon som har varit bättre än någon annan. Så länge min underbara släkt kommer, tårtan är god och presenterna bra så är jag nöjd! Det enda som kan höja pluspoängen ytterligare än om vädret är najz. Då är det en bra dag!

Jag kan däremot berätta om min värsta födelsedag. Kanske lite oväntat, eftersom det vanligtvis brukar vara den bästa för många andra, så var den värsta födelsedagen min 18-årsdag. Mina vänner drog ut mig på rabalder dagen innan och såg till att jag knappt kunde stå upp när det var dags för hemfärd. I ärlighetens namn så kommer jag inte ens ihåg hur jag tog mig hem. Det enda jag vet efter det är att när jag vaknade på självaste födelsedagen så mådde jag så dåligt att jag sov bort halva dagen. Jag gick sedan runt med huvudvärk och illamående hela dagen och kunde inte njuta av varken tårtan eller alla gäster som sjöng. Tack vänner! Haha. Fast å andra sidan så hade jag ju haft en superkväll innan...


Presenter


En mindre smickrande bild som är tagen någonstans nedanför Boda-borg-huset, tror jag.

Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 17


Dag 17 – Mitt favoritminne

Den här dagen var lite knivigare. Jag har så många fina minnen.. Ååå!

Ett fint minne är i alla fall när jag fick min alldeles egna hund. Tyvärr var det inte en sådan där typiskt dag, som på film, när man åker iväg och hämtar sin lilla valp och tar med sig den hem. Nej, jag fick min hund när han var ungefär 1,5 år gammal och dessutom helt rubbad psykiskt. Han var omplacerad mer än 2 ggr, och var dessutom skygg och rädd. Det tog några månader innan man ens kunde hålla i hans huvud. Han var dessutom hos oss på "prov" i 2 veckor så att vi inte köpte honom och omplacerade honom igen. Han lyckades, trots att han både bet pappa och morrade åt alla familjemedlemmar, stanna kvar hos oss. Det var ett fint minne.

Ett annat fint minne var när vi köpte vår fina fina stuga i Åkersjön. Jag, mamma och pappa var i Åkersjön för 879873 gången för att återigen kolla på stuga, som så många gånger förut. Vi hade nästan gett upp hoppet om att hitta en fin stuga som passade oss. Vi blev visad hela stugan och avslutade sedan med att vi skulle ge besked dagen efter. Men redan på vägen hem ringde vi till försäljaren och sa att vi skulle ha den. Varenda gång vi åker förbi Landöbua så tänker jag på det, för det var där vi stannade och ringde.

Som ni märker så har jag inget direkt favoritminne, men väldigt många andra fina minnen.



Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 16


Dag 16
– Min dag

Jag började min dag väldigt tidigt för min smak. Råkade somna om, fast bara i 10 min. Fick skynda mig lite extra men kom till skolan i tid. Jag startade dagen med ett tal om terrorism. Kanonkul! Därefter väntade någon timmes hål, som vi dödade genom att sitta i fiket (som var stängt). Fanns inga bullar att köpa... Därefter fick vi en genomgång om veckans flexuppgift och sedan gick vi på donkis och käkade lunch. Engelskan var så ointressant, så den lämnar vi.

Efter skolan så åkte jag och bästa madelene på upptäcksfärd med bussen. Vi åkte via Kännåsen och Dille. Inte för att vi aldrig gjort det förut, utan för att det kändes som att det skulle få fortare än att döda tid på busstorget i en kvart. Dumt val. Tråkig väg och när eleverna från Dille dessutom klev på bussen luktade det allt annat än gott hela vägen hem till Ås.

Ikväll har jag och åse skitpåse spenderat kvällen i sporthallen. Herrarnas basket såklart, vad annars?! Dom vann med ungefär 20-30 poäng skulle jag gissa. Kommer inte riktigt ihåg siffrorna. Kändes lite som att självaste filip ferm är en del av basketkvällarna, men han befinner sig i Umeå och är nyopererad. Fick rapport om att det hade gått fint och att han gick på drugz, så då kunde jag koncentrera mig lite mer på matchen. Sjukt nojjig för operationer!!

Det var min helintressanta dag. Imorgon är jag ledig, så nu har jag helg. Gött!


Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 15


Dag 15 – Mina drömmar

Å herregud. Jag har så otroligt många olika drömmar, av alla dess slag. Förutom världsfred och att alla i min omgivning ska må bra så finns det såklart andra drömmar. Det är allt från professionell hoppryttare, till hollywoodfru, till advokat, till programledare och skotercrossförare. Jag kan ju inte påstå att jag är på god väg till någon av dessa drömmar, men jag har helt enkelt inte hunnit med livet. Det känns som jag nyss började rida, och nyss tog min skoterlicens och fick min första skoter. Hade jag kanske varit med lite från början så hade jag nog varit en bit på väg. Det gäller helt enkelt att inse att tiden går fort.

Just nu är min dröm att tiden ska gå fort till studenten och att det blir den bästa tiden i mitt liv hittills. Har svårt att tänka mig motsatsen men min störtsköna klass och mina bästa brudar. Min dröm just nu är dessutom att det ska stå en fin och blank skoter i min stuga på julafton. Lever fortfarande på hoppet att jag också ska få en skoter i julklapp, eftersom min käre broder fick det för något år sedan. Det får gärna vara en Lynx den här gången. Känner på något konstigt sätt att den är "rätt" för mig. Fast rosa ska det såklart vara..




Dag 16 – Min dag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

Dag 14


Dag 14 – Mina vänner

Mina vänner är dom absolut bästa vännerna man kan ha. Jag har egentligen ingen vän som jag inte tycker om, för då skulle det såklart inte vara en vän (lät som något Vanita från Bartenderskolan skulle säga). Just därför är alla mina vänner bra. Sedan finns det massor med "bekanta" som jag gärna klarar mig utan, och just därför kallar jag dom inte för en vän. Jag har redan skrivit och berättat om mina närmsta vänner så det behöver jag kanske inte upprepa. Glasklart! Jag älskar er.


Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min dag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

2010-12-07


halloj i stugorna. nu har det varit klent med uppdatering, av både en och två orsaker. den största orsaken är nog att jag helt enkelt inte har haft datorn på sedan 4 dagar tillbaka. efter fredagen hade jag sådan ångest över att jag inte lämnade in uppgiften i tid så sedan dess har jag gömt datan under sängen och inte vågat ta fram den. nu har jag däremot gjort både manus till talet och dessutom framfört det, så nu kan jag återgå till "det normala" igen. nu är det nya flexuppgifter och en uppgift i pedagogiskt ledarskap som ska bli klart, sedan kan jag ta jullov.

jag tror att det kommer en "Dag" om min dag som jag ska skriva idag, så det behöver jag kanske inte dra en gång till. bra dag, det kan jag iaf skriva!


pössss

brrrrr, it's cold in here


jag älskar vintern! även fast det känns som att röven ska frysa fast om man råkar sätta sig någonstans så älskar jag allt som har med vintern att göra, förutom kylan då! idag har jag haft en mysig dag på stadens gator med madelene. vi har handlat lite julklappar på mindre än en timme och resten av tiden spenderade vi på pause. det var längesen jag skrattade så mycket med mat i munnen. hon är ju för fantastisk madelene! det var dessutom ett tag sen vi umgicks och det kändes att det var på tiden. mer sånt <3.

ikväll samlades vi ett gäng hos marius och kikade film. vi började med kung fu panda som gick på tv'n och fortsatte sen med eva&adam och pistvakt. skratten ekade i hela rummet och magen gjorde ont emellanåt. man måste ju bara älska det! imorgon drar vi på julmarknad. jag, julia och tim än så länge. förhoppningsvis hänger det på fler. tim har lovat allt från rushkana (stavning?), grottkrypning, trähästridning och smuggelslädar. lär bli en intressant dag, precis som när man var 5 år och älskade jamtli. får ju inte glömma att vi lär spendera mest tid utanför jamtlihuset eftersom hela grejen handlar om att gå på julmarknad. kan tänka mig att det blir någon kolbulle och en och annan karamell imorgon. gott!

godnatt.

jag får liksom ingen ordning på mitt liv


den här dagen har varit käpprätt åt helvet kan man nog påstå utan att ljuga. det började med att jag sov, inte alls så länge faktiskt. sen satte jag mig framför datan i full fokus och tänkte skriva ett tal på 4-5 min. jag började, skrev en mening, och där var det tvärstopp... jag har suttit och glott på dom där ynka meningarna som jag skrev igår i mer än 3.5 timme. det slutade med att jag, för någon minut sen, skickade ett "cry-me-a-river-mejl" till min lärare och förklarade min situation. det är med sorg i hjärtat jag förklarar mig besegrad av terrorismen!

istället drar jag och badar inför en utekväll. orkar inte gissa vad som kommer hända och ske ikväll när mitt liv är på bristningsgränsen och humöret i botten. hoppas att bästa tjejerna kan råda bot på det, och det tror jag dom kan. men först en förfest med grabbarna och madelene, sen vidare till maria i stan, sen olles! yeah dude.


det finns ett bra ord som kan beskriva min känsla just nu - HORLIV.

skitliv


oooooookej... nu har jag nog överträffat mig själv. det här måste vara rekord. jag har nog aldrig i hela mitt 18 åriga liv suttit upp till klockan 02:30 för att plugga! till saken hör också att jag har en hel dag på mig imorgon till just det här, men väljer att plåga mig själv med att göra det nu istället. dessutom påminde johan mig om pedagogiskt ledarskap-uppgiften som ska vara inlämnad snart. det var nog därför jag fick panik. jag har satt ett mål att jag ska plugga till minst 05:00. då kommer jag förmodligen vara klar, även om jag kommer sova bort hela dagen imorgon istället då. ibland undrar jag hur jag tänker, men så får det bli idag...

har haft ett mycket trevligt (och mindre trevligt) samtal med min mycket kära vän åse ikväll. det är lustigt hur man kan ha en sådan bra kontakt även fast man väldigt sällan "hörs". vi har känt varandra väldigt länge och har ibland varit ifrån varandra en lång tid, men när vi väl pratar igen så känns det som det var igår. klyshigt, men sant. hon är en riktig vän den där åse. tur att hon förmodligen gör mig och madelene sällskap på krogen imorn. blir ju kalaskul!

håller även tummarna för att madelene klarar uppskrivningen imorn!! tjoho



back to Hamas and the terrorism.................. punkt-vm

Dag 13


Dag 13 – Den här veckan

Lätt dag. Den här veckan har jag:

1. Förmodligen haft parasitäckelsjukan
2. Missat mycket i skolan
3. Inte träffat tjejerna på evigheter
4. Kladdat choklad i min säng
5. Rockat fett i soffan, istället för på larrys
6. Grinat för att SPIT inte vann flaket (hur ska detta sluta?)
7. Förbrukat nästan en hel försvarets läppgrejs, i brist på annat
8. Inte haft annat än mjukiskläder
9. Låtit min hund sova i min säng
10. Retat min mamma tills hon nästan ville låsa in mig. Det är farligt när jag blir rastlös och övertrött.


och allt detta pga denna äckliga vidriga snuskiga förbannade varelsen


Dag 14 – Mina vänner
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min dag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig


one time


idag mina vänner var första dagen jag klev ur sängen och gick utanför dörren efter denna förbaskade parasit. ajje! jag följde med mamma, momma och morbror till krokom och fick mig en tröja (som jag ska byta imorn, till en annan färg), fikade hos momma, beställde hem 2 ringar, åt middag hos momma, fikade igen. mitt nöje resten av kvällen har varit att kika på studentkryssning. MÅSTE. ÅKA!!



morgondagen ska ägnas till skolarbete, åter igen. dumma spit. sen väntar en utekväll med madelene som följs av en julklappsdag på stan med henne på lördag. myys!

Dag 12



Dag 12 – I min handväska

Det händer väldigt ofta att jag får med mig alldeles för mycket grejer i mina väskor. Men jag antar att någonting som alltid finns med är försvarets, bankkort, busskort, legitimation, hårnålar, nycklar, iphonelurar och tuggummi osv. Däremot är det väldigt sällan jag har "handväska". För det mesta har jag väskor där det får plats skolböcker, eftersom jag oftast använder väska pga det.


ruuuuumpaaa

Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Mina vänner
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min dag
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Om jag vann en miljon skulle jag..
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Film
Dag 30 – Om mig

ÅSE PERMAN


avslutar min kväll genom att gratulera en mycket fin och värdefull vän för mig, nämligen världens bästa åse perman. vi har känt varandra i några år och jag har så otroligt fina minnen med denna flicka. det är helt otroligt! hon har alltid funnits där för mig, oavsett vad det handlar om. hon är en sådan person som man kallar "en ängel utan vingar". JAG ÄLSKAR DIG!!




hittade precis den här bilden på min dator när jag letade passande bilder. bilden var döpt till "jag älskar dig" och det är åse som har gjort den till mig. finare bästvän?!

<3<3


RSS 2.0