sp08h - jämtlands gymnasium wargentin

Nu har är faktiskt tredje dagen avklarad. Kan man tänka sig? Redan efter tredje dagen bestämde vi i vår klass att vi måste ha en klassfest, hyfsat snart. Mattias, som förövrigt är världens skönaste kille, skulle kolla med sin pappa om deras lägenhet funkade bra. Nu har många i min klass börjat prata, andra inte. Men dom blyga pratar jättemkt med lärarna, så man hör dom ändå.

Dagen har varit stenhård (inte) så jag går och lägger mig nu.

till slut

Jag började undra om min blogg gett upp hoppet om jag skulle komma tillbaka. Det ville sig inte helt enkelt, till en början, men sen gick det som sagt.

Precis som alla andra så tycker även jag att sommalovet bara flygit förbi. Det har alltid funnits något att göra, tackar för det, och dom första 3-4 veckorna av sommarlovet så jobbade jag. Om jag hade vetat vad jag skulle göra och inte, så hade jag förmodligen tackat ja till ett annat jobb. Jag är trots allt i det stallet 2-3 dagar i veckan ändå. Det var skönt att inte göra mkt alls också, men slöseri med tiden. Resten av sommarlovet var ganska enformigt. Klev upp ganska tidigt, beroende på om jag hade morgonen i stallet eller inte, och klev jag inte upp då så klev jag upp någon timme senare för att rida ändå. Förmiddagen gick alltså åt till hästen. På eftermiddagen var jag antingen hos Johan eller med vännerna. Det är absolut inget att vara besviken över men det känns ändå som det har varit ganska enformigt..
Nu när sommarlovet är slut och det är dags med skola igen så känns det ganska bitterljuvt. Roligt med ny skola och nya kompisar men jag orkar inte!! Tanken på att alltid ha läxor att göra, och alltid ha något att planera in av skolan, gör mig illamående. Man måste se det med det ljusa ögat.

Imorgon börjar alltså min framtida plåga. Jag har alltid sett gymnasiet som någon slags milstolpe men nu känns det bara dumt och jobbigt. Jag som brukade tycka att skolan var det bästa som fanns, när jag hade 9b..


Inget kan jämföras med 9b, Ås skolan -98 till -08!
<3<3

sjukling

Kan inte påstå att jag är särskilt frisk just nu. Igår vaknade jag av att jag inte kunde andas. Det råkar vara så att jag alltid sover med stängd mun, och när näsan är täppt kan man nästan räkna ut resten. Dessutom började nysningarna väcka hela familjen. Tänkte egentligen åka till rs och styra runt min tävlingsponny på en joggingrunda men så blev det inte när jag inte ens kunde prata med mamma utan att hon skulle fråga "va?" hela tiden. DÖV!!?? Nej så det blev inte så men jag hoppas jag är relativt frisk framåt onsdag när jag har ridlektion. Det vore ju synd att inte kunna rida då när jag har tävling på lördag igen. omg!

Morgondagen är inte planerad alls och vilken jäkla tur. Om jag hade planerat något så hade det förmodligen blivit inställt. Ändå skulle det vara himla härligt att gå utanför dörren, förutom att rasta hunden. Men å andra sidan så har jag ju ingen vän nära till hands nu när madelene ligger hemma i magsjuka, och johan är i sthlm. Då kändes det lika bra att kolla på film hela dagen och sedan inte kunna sova på hela natten för man är så pigg. Det låter härligt. Men faktum är att det är dags att vända på dygnet nu när gymnasiet närmar sig med stormsteg. Det skulle nog inte vara en bra början att komma insläntrande till klassrummet kl. 2 varje dag. Nej, där gick gränsen. Nog för att vi har sovmorgon till 12 första dagen så klaga ska man absolut inte göra!

onsdag

Som planerat så klev jag upp runt halv 12 idag. Dock insåg jag att jag skulle ha väldigt bråttom ändå för jag skulle äta och gå ut med hunden innan jag kunde åka. Men kors i taket så gjorde jag det på ungefär en kvart men när jag kommer ner till ridskolan var klockan mycket. Gjorde det enklaste, och roligaste, först - rida Kapten en stund på planen. Den mannen börjar vara med på noterna nu. Det känns riktigt skönt faktiskt! Red kanske en halvtimme eller så och sen gick jag in och duschade han. Nästa häst var Up To Date. Han skulle bara skritta i skogen, vilken jädra tur så trött som jag var. När vi kom tillbaka med dom så var det bara att göra i ordning nästa häst - Polianna. Tänkte oss en lite vildare tur idag än igår, dock ingen kottkastning med Jennifer idag. Vi red ner mot järnvägen med vände precis innan så vi skulle slippa det hemska paraplyet som ligger där nere. Istället tvärvände vi på en femöring och galopperade hela backen upp. När jag hade kommit ungefär halvvägs i min vändning var mina kompanjoner redan på väg i full galopp. Polania blev liiiite stressad och galopperade en stund på stället innan hon blev som en kanonkula. Sen när jag insåg att det skulle bli mycket svårare att få stopp på hästen kröp paniken fram. Jag såg svängen lite längre fram och tänkte nästan fortsätta rakt fram, när den snälla hästen framför lyssnade på din matte och travade. Eftersom den hästen råkar vara Polanias bästa kompis så saktade hon också av, efter ett tag. Lättnade går nästan inte att beskriva. Jag som inte flygit av på.. jag vet inte hur länge såg nästan mig själv flyga rakt fram medans hästen svängde. Vi lämnade av Britta på ridskolan också forsatte jag och Sandra en bit till. Red mot hemliga ängen, som inte är så hemlig längre, och sen tillbaka. Vi hann med en galopp till innan vi var hemma. Kom hem med massa fina blommor i benskydden :)

Imorgon åker min mamma till Sundsvall. Jag skulle egentligen följt med men så var det träning imorn. Fy fan vad jag har längtat till Sundsvall alltså, också kan jag inte följa med när vi väl åker. Som tur var hann jag rafsa ihop en inhandlingslista till henne så hon vet vad jag vill ha. Blev vita ridbyxor, 2 schabrak, benskydd, handskar och ett glitterspö. Mumma!


Grattis också till STINA som har tagit körkort idag!!
  Nu vet vi vem som skjutsar oss till OK när vi behöver glass.


tisdag kväll

Käkade en äcklig middag idag. Det gjorde att jag kände mig tvungen att äta någonting riktigt gott med Madelene, typ en tårta eller nåt. Vi tog mopparna ner till OKQ8 och köpte godis och dricka, ingen tårta alltså. Madelene brukar bli illamående av den tårtan, så efter den här helgen så avstår vi den tror jag. Istället köpte jag en liten loka och en stor fanta, gott säger jag! Onyttigt säger mamma. Vi kollade på Blue Crush, tror jag. Hann med en liten stund med SATC också men sen åkte jag hem.

Imorgon ska jag kliva upp lika tidigt (?) som idag. Det innebär att jag vaknar 11, ligger kvar i sängen till halv 12 och åker iväg på moppen 12. Ska rida Kaptenen på planen imorn, det har jag nog redan skrivit med närmare eftertanke, och sen någon ridskolehäst. Nog ska jag hinna med att putsa och städa lite grejer imorn också! Det känns som att det kan behövas efter den här sommaren. Kan inte påstå att jag tagit hand om så mycket grejer, bara Kapten.

Min lilla hund.

closer

Idag bjöd dagen på hästar för hela slanten. Vaknade halv 12 och var jättepigg, klev upp och gjorde två mackor och packade in allt i bilen. Sen for jag ner till ridskolan och red my captain. Fick sällskap av Sandra (Datte) och Britta (Cass). Det var roligt. Vi sjöng lite på Kate Ryans "Ella, Ella" men mer kunde vi inte på den låten. Det roligaste med den riduren var när Datte kliade sig på rumpan mot ett träd. Eller inte mot ett trädd, ÖVER ett träd. Han backade in i trädet så att det hamnade mellan benen på han så gick han fram och tillbaka så den kliade han, smart häst! När vi hade ridit klart och var nöjda och glada så red vi tillbaka. Sandra blev nog mest nöjd som fick rida lite på kapten innan vi gick in. Stelare häst än Datte får man nog leta efter!! Herregud.

Gick in och putsade av hästen och utrsutningen också fick han gå ut i hagen igen. Efter en stund skulle Sandra (Sven) ut och rida så jag (Polania), Jennifer (Diba) och Sandra (Ottilla) följde med. Vi red Jennifers konstiga runda. Polanina blev helt cp när vi kom till en hage med föl. Sen efter det gick hon upp i rumpan på damen framför hela vägen hem. Jennifer började kasta kottar på mig, men gissa vem av oss som hade bäst pricksäkerhet? JAG. Haha! Got ya. Det enda Jenn lyckades träffa var Polanias huvud.

Imorn blir det ett så kallat hårt dressyrpass på planen med K. Hur nu det kommer gå återstår bara att se. Har inte ridit i paddock på hela sommaren, och någon dressyrform är inte att leta efter. Men motivationen är på topp så imorn gäller det. På torsdag blev det ingen IKEA för min del, lagträningen blev flyttad till torsdag så det var bara att glömma. Jag som för en gångs skull hade pengar. Åh...

hemmafester och en stulen bil

Först skriver jag lite om Kapten. Han och jag tar hand om varandra. Han var varit ltie sjuklig dom senaste dagarna, snorat och hostat. Ingen feber och så men klart man blir orolig när man har allt ansvar för kraken. Det ordnade sig lite med tiden (hostar fortfarande) så nu rider vi som vanligt igen och om en vecka är det tävling. Jag vet iaf att åtminstone jag är pepp som tusan. Förra omgången gick det inte ritkigt som planerat i lagklassen men det ska gå precis lika bra som förra gången, i individuella klassen.

Veckorna har bokstavligen flygit förbi. Vips är det v. 31 och dags att lämna tillbaka Kapten. Jag tänkte ta vara på dom här dagarna i slutet och rida massa mysiga skogsturer och träna på som bara den. Kvällsturerna är dom allra bästa! Under dom här veckorna har solen lyst ungefär 75% av den vakna tiden. Tackar för det!

Igår var inte så intressant, till en början. Vi lyckades inte hitta på någonting som passade oss i sällskapet och dom flesta av oss var hungriga. Emil och Johan lyckades tvinga iväg mig ända till Max för att äta en hamburgare och sedan gå tillbaka. När vi kom tillbaka hade folket börjat dricka och blev allt roligare. Tivolit var ingen höjdare i år så där var vi inte långvariga. Istället gick vi mot badhusparken, vilket tog oss EN TIMME! Jag gick hela tiden och retade mig på en person som inte ens är värd att nämnas. Åh vilken slampa!  Use your brain, if you have one. Madelene hade tagit en runda på campingen, det gav goda resultat på hennes humör. Hon hade träffat Tryggve, som bjöd henne på ett armband. Vi köpte lite godis och stog (läs satt) och väntade på att Blondie skulle börja. Emil fyllde år efter några minuter så vi gick till Matilda i glasskiosken och fixade, enligt oss, världens bästa födelsedagspresent - en stoooor mjukglass med strössel.  Blondie spelade en halvtimme för länge så vi började ledsna vid slutet och satte oss på en fönsterbräda och frös. Ismael, Yves, Erica, Elin m.fl. kikade förbi. Emil fixade skjuts hem medans jag och Johan satt kvar och väntade på Johans familj som skulle kolla klart på Blondie. Mina fötter gjorde ont redan efter Max och sen var jag tvungen att gå till bilen också, som stog nästan vid tågstationen. Nästan lika långt igen! Tänka sig..

Nu väntar ännu en kväll med rajraj.


RSS 2.0