söndag

imorn är första dagen på lovet och det känns helt underbart! blev ingen träning idag, theresa skulle inte komma så jag och kapten ska hoppa på onsdag istället. dessutom kanske jag ska rida han nån fler dag, skogen kanske?

dagen har bestått av en sväng till stallet och sen hem och duscha. vidare ner till mormor och åt äppelkaka och drack saft. hem igen, hjälpte mamma och städa och sen har jag suttit och scannat in typ 40 bilder på klass 9b - från 3an kanske? haha roligare!

lovet kommer bestå av ridningen, tävling, johan och förhoppningsvis en rolig valborg i staden. det blir däremot en lugn valborg med tanke på tävling nästa dag :) haha.

Afroman - Because I Got High.   hahaha låten, leksand-anders & madelene. det blir inte bättre än så!

nu ska åse komma hem och vara med mig. nog för att det tar typ 1½ vecka till innan hon kommer hem, iaf. jag  måste ändå medge att jag är jävligt avundsjuk att hon solar i sjävlaste Kroatien just nu, utan mig dessutom, men hon förtjänar det mer än någon annan! ÄLSKLING KOM HEM.

11 dagar kvar, bästa klass!

tjingeling!

torsdag

snart är det fredag, och efter det väntar ett förhoppningsvis slappt lov. däremot kan jag tänka mig att det kan bli ett jobbit lov också, jag klarar faktiskt inte av att bara slappna av en hel vecka. jag kommer ha för mkt i skolan för att kunna tänka så. på måndag har jag hemstudiedag och då ska jag tydligen jobba so hela dagen och skolan har abbonnemang på sidorna jag tar info ifrån så jag lär ju kunna jobba mkt utifrån mina papper, säkert!

det blev iaf ingen ridning idag, tråkigt som tusan. när det är sånt här fint väder kan man inte tänka på annat än galopper på sommarängar med ponny och allt som hör till sommaren. sen när telefonen ringer och personen i andra änden är skitstressad osv så känns det ganska bra att bara ta det lugnt hemma i en timme.

imorn ska svenskan och engelskan vara klar, och gissa vad, jag är klar med båda :) fan också. imorn ska jag redovisa en bok, linas kvällsbok på engelska. damn it! plugg ikväll iaf..

14 dagar kvar, bästa klass!

tjingeling!

forts. tisdag

dagen fortsatte DÅLIGT. hade no efter so'n och det var tamejfan den värsta lektionen på länge. den ena läraren, den yngre versionen av en fransyska, ville ha förklarat vad vi gör på lektionerna. jag stog där och förklarade på engelska och tyckte själv att det gick jävligt bra, men tydligen så var jag jätteröd i ansiktet så hälften av min klass början asgarva och då blev jag ännu rödare. fick höra kommentarer som: "vilken färg är brandbilen?" osv. :) jag tykcte det gick ovanligt bra att prata engelska iaf..

dessutom stog den enda, äldre versionen, och pratade med min lärare om att jag inte har jobbat på hela dagen sen i morse. för det först: vad fan har kärringen med det att göra?! för det andra, DET HAR JAG SOM FAN GJORT!! för att förklara mig så satt jag och jobbade stenhårt på spanskan med matilda, julia och amanda (där hon inte var VAR MED). på so'n gjorde jag mitt arbete på datorn och skrev ut material till hemstudiedagen (tydligen så jobbar man inte om man sitter på datan i fitt-frankrike). och sist men inte minst så frågade hon martijn varför jag stog och ritade på tavlan. en något irriterad martijn sa: "ja antligen väntar hon på hjälp från mig, men eftersom jag måste prata med dig så kan jag inte hjälpa henne?!" tack martijn, du räddade min dag med den kommentaren.

nu ska jag iaf göra något roligare! jag ska åka till min älskade Pia och rida en underbar ritt i skogen tänkte jag. nu när snön/slasket är borta kommer man kanske kunna rida lite på planen också. hoppas!


16 dagar kvar, bästa klass!


tjingeling!

tisdag

sitter i klassrummet med madelene, hannes och två fransmän. jag förstår absolut ingenting av vad dom säger och just nu är jag jävligt frustrerad. hannes berättade att dom blev sura när vi tog fram radion och satte på musik, dom ville tydligen jobba. dessutom måste dom kalla sin lärare för 'madame' när dom ska tilltala henne. dom blev ganska förvånade när zak gungade på stolen och när marina kastade pappers-flygplan. dom kommer aldrig klara en hel vecka med oss ;) haha.

idag är det soligt i ås och jättevarmt, eller ja - inte alls som sommaren men nästan. när jag slutar ska jag gå hem och knapra värktabletter. min idrottslärare tvingade mig att gå 3 km med jordens träningsvärk. jag ogillar honom! fast det funkade ändå och franmännen ville ta kort på julia men dom vågade inte. "julia, would you take a photo with me?" haha.

nu är det nog!

tjingeling

forts. måndag

det blir inte mallow den 1 maj, vi kör på kapten då också :)
men nu ska vi rida en LC också. kul!
ska slänga i mig mat sen ska jag vänta på att jag och brudarna
ska moppa in till stan.

måndag

sitter på skolan, ska egentligen jobba SO. jag tycker inte om det, så jag gör det inte!

igår hopp-tränade jag och mallow. det blir hon den 1 maj och laget i sommar! det gick inte helt bra från början, jag har glömt bort dom mesta knepen om den hästen. jag är ju van att rida köttbulle och nu när jag skulle hoppa en nervös, virrig ponny blev det lite knepigt. till slut gick det ganska bra och vi fick ett par bra språng till slut :)
efter det red jag och gabbe ut på ettan och lina. jag har aldrig ridit en så stor häst i hela mitt liv som ettan, herregud! det var superkul och det tyckte nog hon också. haha. gabbe är jag tveksam om, lina fick damp på bosses, hihi.

nu tycker jag att det ska bli sommar. då ska jag och gabbe ha mallow och mon ami på ridskolan :)
det kommer bi bäst!


17 dagar kvar, bästa klass!

fredag

slutade skolan för ungefär en timme sen. hann inte mer än att komma hem så får jag beskedet om att min hund behöver rastas. jag hade sett fram emot en stund vid andra avenyn på en gång - men inte hade det kommit in nya avsnitt där inte. det verkar som att dagen kommer sluta bra om det fortsätter såhär! imorse vaknade jag ALLDELES för sent, kom till skolan i tid iaf tack vare min räcermoppe.

dagen har väl flytigt på bra, precis som det ska vara. fick iaf reda på vilken bög det var som tagit linnea o's mobil. så nära att det hade smällt som det var idag, har det aldrig varit. liten var han också! shit.. soc är verkligen nåt att skryta om grabben. HAHA

börjar nedräkningen nu:
20 dagar kvar.


forts. torsdag

ingen ridning idag, tråkigt. istället tog jag min räcer-moppe och for till älsklingen. nu ska vi snart gå och lägga oss och jag har ångest över mina ogjorda spanska-glosor tills imorn, damn it!


i got nothing to say. bollen är hos dig nu..

torsdag

jag har egentligen bara en sak att säga idag: ås skola kan ta sig någonstanns!

det började bra. jag tog moppen till skolan, det var fint väder, jag var glad osv. allt var egentligen som det borde vara varje dag. när jag kommer till skolan är det engelska, jag gör klart min fördjupning och lämnar in den i lektionens slut. vad kan gå fel nu liksom? idrott, ingen motgång förutom att jag insåg att cheerleading inte är något för mig. jag håller med matildas mamma om den saken :) haha.

men nu, gott folk, börjar det dåliga. kommer in i omklädningsrummet och madelene berättar att viktors mobil har blivit "stulen" ur hans jackficka. jag rotar igenom min ryggsäck men hittar inte min! WTF, kollar lite till och där var den. går ut, viktor går igenom allas jackfickor utan framgång. det tråkiga är att det bara var nior där under lektionen, och jag har ju mina föraningar om vem/vilka det kan vara faktiskt. går till skolan och äter god lunch, merianne är inte sur, går vidare till syslöjden - nu med min mobil och plånboken i byxfickorna. syr jättemkt på min klänning till avslutningen och fikar gott fika med världens bästa klass! när vi slutar och går upp i korridoren kollar linnea i sin jackficka efter mobilen, och vart var den?! BORTA. viktor blir asförbannad och kollar allas fickor i korridoren. inte en enda person som har linneas mobil. linnea går till rektorn och kollar med henne och jag åker hem. jag säger bara en sak: ås skola kan ta sig någonstanns!

jag längtar iaf tills 9b åker till göteborg, vissa tänker ju inte följa med men det kommer bi super iaf! vi tänker inte låta någonting stoppa oss nu!!! niobe niobe niobe niobe niobe.. nanananana


några rader var det ja..

nu har jag precis kommit hem. fick stressa endel till stallet, trodde jag skulle hinna servera ikväll men icke.. när jag kom dit borstade jag av henne det värsta, jag ogillar svarta hästar och sol - det går bara inte ihop. då syns det verkligen hur mkt man har fuskat med damm-borsten! fick på henne sadeln, trots 9420375237 volter i boxen, sen var det dags att gå ut. det har börjat tina på taken och hästen är INTE miljötränad speciellt mkt måste jag erkänna. det bara droppade och hon flög i luften flera ggr, tur att man gymade lite idag ;) haha.
efter en lång väntan kom mamma hem från turen med hunden så hon kunde följa med. anledningen til att vi inte har med hunden är att han har väldigt lätt för att vara lite väl närgången med hästar och kryper gärna under magen på dom. skrittade uppför bäck-backen och ner igen men det räckte för att få lillan svettig! på vägen tillbaka tänkte jag ge mig på en bit i trav men hästen tvärstannar och strirrar in i skogen. hjälp, björn! jag blev livrädd men till slut skrittade hon iaf men några avbrott för att kika lite. till slut kom det utskuttande 3 små rådjur ur skogen och hon brydde sig igen :o YES!! jag slapp flyga i luften på riktigt idag.

när vi kom tilbaka till stallet var kl. närmare 6 och då insåg jag att jag aldrig skulle hinna, eftersom dom redan hade varit där en timme utan mig och jag skulle duscha och allt. jag tog mig lite extra tid att borsta bort smutsen jag lämnade kvar på henne innan vi gick ut och sen glänsde hon :) råttorna verkar ha försvunit i stallet iaf, det är jag glad för. sist jag kom dit så låg det en råtta i fällen och jag skrämde upp både mamma, hunden och hästarna.

när jag kom hem gjorde jag en klassiker. köpte en red bull på OK som jag öppnade när jag satte mig vid datan. bara för skojs skull så skulle jag kolla när datumet gick ut. på burken stog det: "bäst före: se datum i botten". japp, det var precis vad jag gjorde, utan att tänka på att burken var öppnad och den var full. 1/4 av burken hamnade på min tröja.. fan också! då FÅR man svära, när det går så ont.

imorn blir det en lugn dag. skola, hem och städa lite, rida, dusch och sen sova!

tjingeling!

and of we go..

ska slänga i mig ett par mackor och sen bär det av till Piacere. hon har vilat i 2 veckor och nu sak hon börja jobba igen när föret är bra! vi börjar med en skritt-tur i skogen idag så får vi se vad vi hittar på framåt torsdag..

skriver några rader när jag kommer hem :)

onsdag

ikväll blir det dressyr med tjockis-favoriten :)

jag tror david R blev en aning generad idag på vår so-lektion! roligt var det iaf från min sida.
han hämtade till och med kameran för att doumentera denna underbara lektion, den du!

tjingeling!

tisdag

idag har jag fått tillbaka kämparglöden!!
nu känns det som att det inte spelar någon roll längre med tävlingen. kapten eller mallow, det spelar ingen roll. jag känner att jag helst av allt skulle vilja tävla kapten, och så är det, men samtidigt skulle jag kunna komma längre (och hoppa högre) med mallow. 

för att inte verka för positiv måste jag ju skriva lite om mina problem. samtidigt som den planerade england-resan med BUS är, ska jag rida första omgången med hopp-laget. tävlingen är väldigt obligatorisk men englandsresan är såklart frivillig. eftersom att det är fler än jag som ska åka till england, och tävlar samtidigt, så vet jag inte hur vi ordnar det. det går knappast att boka om englandsresan pga en tävling och jag tror knappast att anordnarna och andra ryttare vill boka om den tävlingen! halleluja. en sak till, samtidigt som denna tävlingsomgång är så går kapten på bete i dvärsätt. om jag nu ska ha honom på tävlingen så finns det ett problem. theresa var himla noga med att ALLA skulle ha möjlighet att tävla varje gång, klokt, men sen finns det inte hästar tillgängliga. nu körde det ihop sig lite! jag vet fortfarande inte hur det blir, eftersom jag själv inte har pratat med TB. gabriella, som jag pratade med om detta, visste inte riktigt heller och ville dessutom inte säga så mkt om det skulle bli fel. det var mkt smart av henne eftersom det är lätt hänt i sånna här situationer.. jag ska dessutom inte vara med på söndag och hoppa pga att jag befinner mig i sthlm då som sagt.

tjingeling!

kvällsupdate

nu är biljetterna bokade.
20.05 lyfter planet från frösön som ska ta mig och johan till självaste huvudstaden.
samma dag som i flyger firar vi 18 månader. ett ganska bra argumenst att shoppa lite!
johans syster har precis fått hem sin nya valp, melwin, som vi ska kika på.

fick sms av gabriella ikväll, mon ami blir kvar på ridskolan i sommar medans kapten
måste gå på bete! antingen lägger jag ner hoppningen under sommaren för att satsa
på kapten eller så hoppar jag mallow tills vidare! det vore ju häftigt att prova båda men
jag har ju fastnat för go'magen på knubbisen just nu. matar man mallow lite mer så
hon blir lika rund och gó ska det nog gå att ordna en tävlingen eller två, skämt åsido.
för mig spelar det egentligen ingen roll bara jag inte blir slängd mellan massa olika,
två räcker gott och väl.

under sommaren ska jag hinna massa saker: åka till england, sommarjobba, tävla,
umgås med kompisar, stockholm med johan m.m. från att ha en sommar som jag i
stort sett bara var hemma på, till att ha hur mkt som helst att göra. börjar tveka lite på
england men med lite fler möten och mer info ska det nog gå att ändra sig. det är ju
trots allt ganska långt kvar, men tiden går fort när man har roligt.

livet leker just nu!      MVG på nationella, engelska :D

måndag, ones again

tävlingen i helgen är jag minst sagt nöjd med.

på fredag-kväll var jag och åse och fixade i stallet till halv 10 kanske. sen hämtade mamma mig och åse också for vi till erikslund och hämtade transportisar hos elin. väl hemma fanns det 1000 saker TILL att fixa där. putsade av stävlarna lite, fixade alla papper och licenser - you  name it! kom i säng runt 1?

lördagen började med en liten försovning. skulle vara på plats på ridskolan halv 7 men kom dit ungefär 10 i 7. borstade av hästen lite och packade det sista i bilen och transporten. jag gick runt säkert 10 ggr och kollade så jag hade med mig allt som jag hade tänkt. när klockan närmade sig halv 8 lastade vi på mon ami först och sen var det tjockisens (kapten) tur. han gick in utan några krångel! hela vägen till tävlingen pratade jag och gabriella så jag trodde jag skulle hinna tappa rösten innan dagen ens hade börjat. när vi såg skylten upp till wången så började vi asgarva av någon anledning. vi var skitnervösa, det var ju trots allt första tävlingen, och båda hade hunnit bli nervös under bilturen. vi kom dit och parkerade på världens halaste parkering och anmälde oss. sen fick vi gå ner till transporten igen och flytta oss till en annan parkering. när klockan var nästan 9 började jag rida fram. skrittade runt anläggningen lite innan det var min tur att komma in på framhoppningen. hoppade fram några språng sen skrittade jag ännu mer. när det började bli min tur att gå in på banan kändes det i magen. stog utanför ett bra tag innan jag skulle in och när jag hörde applåderna från den innan mig fick jag panik. jag red in på banana, glömde hälsa till domaren, tog ingen galopp och ja, allt gick nästan åt pipsvängen. jag fick hoppa fram på hinder 2 och 3. vi kom mot 2an och kapten började byta med frambenen och vi vägrade på den, tur att det bara var framhoppning. sen kom vi över det och fortsatte mot 3an. den tog han utan problem. när domaren gav mig startsignal var det bara att köra järnet!! han backade av hela banan runt, nya hinder och mkt folk på läktaren var en av många saker och distraherade oss. vi tog oss igenom fas 1 utan problem. tog en snäv sväng mot första hindret på fas 2 men klarade det. sen höll jag på att glömma vägen mot näst sista hindret, tänkte ta en vänster-sväng. men vi nollade våran första LD någonsin. trots att vi har hoppat bana på 1m, drygt, hemma så kändes han skittrött när jag kom ut. tyvärr räckte inte våran nolla till någon placering eftersom jag inte satsade på omhoppingssvängar och farten, jag ville bara att det skulle kännas bra första tävlingen, och att inte kapten skulle bli avskräckt. gabriella fick ett pet på första faser i sin LD men LC klarade hon felfritt och blev 5a eller 6a. båda var jättenöjda när vi for hem och det var något tystare i bilen också. somnade somnade som en stock när jag kom hem och sen kom johan.

på söndagen var det skitfint väder och jag blev väckt av johan. han skylle gyma med emil och rasmus så han for hem. jag tog en långpromenad med min hund och sen gick jag in och åt lunch/frukost. kikade på tv under filten större delen av dagen och sen var det tävlingsmöte kl. 17. den 6-7 är det hopptävlingar på Ås, och ALLA ska komma och hoppa :) hoppas på kanonväder och många starter så kommer det bli skitkul. ponny på fredagen och storhäst på lördagen! propen kommer snart ut så in och anmäl er.

RSS 2.0