Valborg

Dagens kanske vanligaste rubrik på bloggarna, men varför inte liksom? Det är ju Valborg fofan!

Snart ska jag göra mig i ordning och slå en pling till Åse. Vi ska nog käka tillsammans, och gör vi inte det så ska vi åtminstone ses ikväll. Jag köpte mig ett par skor igår så ikväll blir det barfotat i skorna - härligt! Jag hoppas det är skön stämning på stan och att folk är på bra humör. Blir det inge drag så åker jag hem till Ås istället och umgås med "the folket".

Imorgon blir det massa förberedelser inför tävlingen och jag ska även hinna träna en aning. Sen får ponnyn en välbehövlig dusch och sadeln får en välbehövlig puts. Fortfarande oklart när vi åker men det brukar väl bli den vanliga tiden. Skönt att det inte är imorn vill jag lova. Vet inte riktigt om Elinpelin R är på benen då :) Pära.

Byebye!

Danceeee

Ja, skolan rullade på som vanligt - fram till idrotten. Då skulle vi göra nån "prova-på" sak där man fick välja mellan dans, fotboll, box eller nåt annat. Tjejerna ville dansa så vi gick ner till Tingshuset och bytte om. Jag och Juliet var inte så säkra på hur det här med dans skulle passa oss men vi gav det en chans i alla fall. Så här i efterhand kan man ju ångra att man valde dans. Jag kan ju inte direkt påstå att i alla fall jag hade sån taktkänsla och "gung" i knäna. Snarare som en stel pinne med en käpp i röven. Jag har nog aldrig gjort nåt pinsammare! Det var som tur att ingen filmade i alla fall.

Ikväll ska jag jobba klart min klimatresa. Jag hoppas det går snabbt för jag orkar verkligen inte göra nånting ikväll.

Papegojan Nalle

Jag är lite osäker på om det är förbjudet att kissa på offentlig plats men det höll på att hända i alla fall. Inte av den anledningen att jag helt enkelt var kissnödig och var tvungen utan av den anledningen att jag garvade så mycket att jag höll på att göra i brallan. ´

Jag och mamma åkte till Djurmagasinet för att köpa lite grejer till min hund. Vi tar det vi ska ha och ställer oss i kassen. Brevid kassan har dom en stor bur med en papegoja i som pratar när han känner för det. Idag var en sån dag. När vi står i kassan så är det en ljus röst som ropar HALLÅ. Vi kollade dit och då är det papegojan som har klamrat sig fast i gallret och ropar hejvilt efter oss. Vi börjar såklart att fnissa, och då hände det roliga. HAN HÄRMAR OSS!! Den jäveln härmar oss när vi fnissar. Det lät skitverkligt och han levde loppan där inne i buren och skrattade högt och tydligt. Ju mer vi skrattade, desto mer skrattade han. Till slut stog jag och mamma där som några tomater och skrattade tillsammans med en papegoja. Det var så roligt så jag vet inte vad. Jag borde åka dit nån fler gång och filma han. Så jävla rolig!!

Det roliga slutade ganska snabbt när en expedit kom, fast han skrattade lite åt henne också och då fick han godis.

Nu ska jag kika på CSI med mamsen och sen ska jag fortsätta att kika på en film. Pledge This med Paris Hilton.

Yo dog

Första dagen på veckan började inte precis som jag ville. Det fina vädret jag skrev om igår försvann under natten. När jag vaknade var det mulet och grått. Jag var så sur så jag nästan tänkte stanna hemma, men skolan lockar ju på nåt konstigt sätt. Eller så är det att man inte vill plugga igen allt hemma. Behövde inte gå till bussen imorse för min bror tog bilen in till stan samtidigt så då fick jag åka flådbil in :)

Hanna var tillbaka på skolan idag, och det märktes (misstolka inte) haha. Jag vet inte riktigt om det är värt att skriva om skolan ens, bara tråkiga lektioner. Vi gick i alla fall till Monki på rasten och det var mycket större här än det är i Sundsvall. Jag trodde aldrig att jag skulle säga att en affär är större i Östersund än någon annanstanns.

Ikväll har jag lovat mig själv att vara lite med min hund. HAHA, han är nog den enda som orkar med mig nu. Han ligger helst i soffan, precis som jag. Det kunde inte bli bättre.

Söndag

Ojojoj, vilket väder som har hittat till Östersund. För en gångs skull är vi inte den enda staden som har regn och moln över sig på kartan. Nu är det strålande solar och värme.

Dagen har gått fort, fort dom tusan. Klev upp 12 kanske, satt en stund vid datan och åkte sedan ner på hoppträning med Kapten. Vi väntade nästan en timme på T pga missförstånd på sms. Vi fick iaf äntligen hoppas till slut och det gick väl sådär. Det var inget intressant att skriva om egentligen. Efter det var det bara att hem och äta. När jag var mätt och belåten åkte jag ner och rastade Melton för Elin var.. i dålig skick helt enkelt ;) Som tur var fick jag hjälp av henne, annars vet vi inte vart det skulle slutat. JAG VILL KUNNA RIDA SOM FOLK!!

Ikväll har jag helt enkelt bara slöat, och varit illamående. Trots att jag åt middag så ville jag också ha en pizza när mamma och pappa beställde. Orkade bara en halv sen ville jag spy. Smsade med Jullan och det hjälpte inte för hon tjatade bara om mat! Snusprilla.

Imorn är det skola, och förhoppningsvis bra väder. Klassen är ju för underbar när det är fint väder ute!
Hanna får mer än gärna komma tillbaka, we need you.

Ett gott skratt förlänger livet

Fick mig ett gott skratt nu på morgonkvisten. Läste kommentarer från Kissie's blogg (I know, den är kass - men patetisk så den blir rolig). Det var någon som skrev att hon var en dålig kopis av Natasha Peyre och det är SÅ SANT. Jag behövde verkligen den kommentaren för att vakna till.

Igår var en mysig dag. Jag och Åse lånade oss ett par hästar och red lite i skogen. Världens bästa Melton och världens busigaste Mejram. Vädret var helt underbart, hade inte kunnat varit bättre. Ska även rida idag med, spännande!

Svar till Julia:
Trean handlade inte om dig. Om du tänker "outside the box" så förstår du nog vem/vilka jag menar. Tänk lite som... skinnjacka och HM. (Internt)

Nu ska jag kila ner till ridskolan och rida pålle nr 1.

Saker att störa sig på

  • Sommar i all ära, men alla flugor då? Kan man inte skippa dom åtminstone? Jag vet inte hur många flugor som har retat mig inatt och som jag sedan slagit ihjäl idag, bara för att dörren var öppen i en halvtimme igår. Flugblod är väl det äckligaste som finns att torka bort, i alla fall nu när jag är hyfsat irriterad.
  • Ungar som pillar på MINA buskar. Vi har buskar på våran baksida där det egentligen ska växa rödvinbär men ungjävlarna är där och pillar och äter upp alla när dom är grön. Det betyder att när jag ska plocka MINA röda bär så finns det inga kvar. LÅT BLI MINA BÄR!
  • Växlande väder. Solen sken imorse, det blev lite molnigt mitt på dagen, solen sken lite runt kl 1, det blev molnigt runt 3 igen. Nu ser det nästan ut som att det ska regna istället. Jag kan sätta pengar på att det snart smattrar på fönsterbrädan.
  • Hyperaktiva personer. Jag anser mig själv vara en ganska lugn person till vardags. Visst har jag mina stunder jag också men jag känner mig åtminstone lugn. Alltså, när man t.ex. ska ha prov så finns det inget värre än folk som hetsar upp sig för ingenting och tror att allt kommer gå åt helvete. Och dessutom delar med sig att sin hysteri till resterande medlemmar i klassen.

Sista punkten som kommer snart kan väl vara lite onödig att dela med sig av. Men faktum är att det faktiskt är nånting som stör mig GRYMT mkt!

  • Skräp i bh'n. Ni vet när jag har ätit t.ex. hårdbröd eller chips och allt som ramlar ur munnen hamnar i bh'n som nån jävla haklapp. När man sen ska ta ut den jobbigt jäveln så finns det ingenting där, men när man skruvar på sig lite så känner man den lik förbannat. Jag skulle kunna döda när det händer. Finns det en stackars människa i närheten så kan den vara ganska säker på att jag tar upp en rostig morakniv och gör en fin skulptur av den.

Nej, fy tusan vad negativt. Men that's life helt enkelt.

Imorn ska jag i alla fall rida Melton, äntligen! Och sol hoppas jag såklart på, om man nu ska tro på vädergudarna. Man vet ju liksom aldrig vad som är riktigt säkert..


Done!

Japp, så var det klart. Nationella provet var en plåga, man skulle skriva om datorer. Gör inte vi det tillräckligt, vi på SPIT? Ja men man tackar, det funkar väl att skriva 4 sidor till om datorer.

JULIA ÄR SÖÖÖÖÖT!!!

KVÄLLSUPDATE

Ja, jag ska väl också ha en kvällsupdate såklart. Har märkt att jag fått ganska många läsare nu så det är väl dags att uppdatera lite emmellanåt.

Min kväll var ju rolig... Mest mysig. Jag kom hem, laddade över Coldplay-låtar på mammas mp3 (visste inte ens att nån använde sånna längre! haha), sen gick jag  på en promenad i det underbara vädret som nu har hittat ända fram till Ås. När jag kom hem igen så var det middag och den slank ner fort, trots att det var spaghetti och köttfärssås på skolan. Efter middagen tog jag och mamsen en promenad ner till momma & moffa och fikade lite. Casper låg och solade på gräsmattan medan vi fikade, han är så ful ibland. När vi kom hem igen så hämtade pappa oss så vi skulle åka och byta däck på mammas bil. Fy tusan vilka däck hon ska ha människan, SKITSTORA - onödigt stora. Gissa vem som skulle lyfta dom? Som tur var kunde jag rulla dom lite på brors folkracebil.
När jag kom hem så kollade jag på nåt program, Numbers eller nåt liknande. Sen var det natten tydligen.

Imorgon har jag, precis som de flesta andra ettor på gymnasiet, nationella prov i engelska. Det blir ju lysande - fredag, fint väder, underbara klasskamrater med bra humör och vi ska sitta INNE. Ja, det är väl lite så det ska vara med skola.

Apropå fint väder så har jag kommit på att jag helst promenerar själv när jag ska gå nånstanns. Det är så mycket lättare att tänka då, man behöver liksom inte koncentrera sig på nåt annat utan bara lyssna på musik och dagdrömma. Antingen promenerar jag med mig själv, eller med Johan. Johan är också ganska okej för han har alltid nåt läskigt roligt att berätta. SKVALLER!!

Hissar:
Katrin Zytomierska - säger alltid var hon tycker, i alla lägen. Redig brud!
GLASS


Dissar:

Nationella prov

Ny data - ingen music

JOHANS USA-RESA!


en skoter, två skoters o



Fy tusan vad deprimerande att säsongen snart är slut. Det finns inte en chans att det går köra hemma och i åkersjöa är det masa bäckar som saboterar. Den första säsongen med skoterkort har trots allt varit hur bra som helst. Alla helger och dagar uppe i åkersjön med grabbarna, massa sol, god mat, mycket skratt osv. Jag hoppas på en lika bra säsong nästa år och under sommarn ska vi fiska minsann.. Kan man inte åka skoter får man väl åka båt.

Nu är det dags för lite middag och sen ska jag ut och röra på fläsket. Den enda motionen jag har fått idag har varit mellan kylskåpet och sängen, ut med hunden och på toaletten.

Klart slut,

Sjuk dag!!!

Kanske inte så härligt som det låter. Det är inte så att jag har haft en sjukt bra dag, utan jag ligger hemma och är sjuk.

Satt och kollade på Oprahs för en stund sen. Idag var hennes gäster barn som var hur grymma som helst på vissa saker. Bl.a en liten tjej från Filipinerna som sjöng Celine Dions "My heart will go on", och en kille som var typ 10 och hade svart bälte i karate. Jag blev grymt imponerad av båda! Kolla youtube.

Good night, sleep tight

Får jag också vara med dom stora bloggflickorna nu?


MER och CSI

(FAN) vad fint väder det var idag! Inte speciellt kallt, men det spelar ingen roll. Känns som det var nån vecka sedan Östersund fick en glimt av vårsolen. Men det fick vi iaf idag. Jag vaknade imorse och knuffade på Johan alldeles för tidigt, jag trodde det var sommar och blev jätteglad. Vi somnade om jag började genast drömma sommar-drömmar. Sen var det bara dags att kliva upp och dra sig mot bussen. Som vanligt på måndagar så måste Johan äta Subway så vi åkte dit och Emil och Malte lekte på blocket på min data. SKAMBUDA. Skolan flöt på ganska bra, invigde de nyrenoverade toaletterna på våran våning, där alla andra också kommer gå på toa eftersom det är den enda toan som är renoverad. Jag var den gruppen som hade nk idag så jag slutade halv 5. Fast sista lektionen var inte det minsta energikrävande, vi klippte och klistrade DNA-kedjor.

Efter skolan gick jag, Johan, Sebbis, Emil och Ted och tittade på glajjor till Emil och sen köpte vi glass i den varma solen. När vi kom hem så tog vi en promenad (från bussen) och sen var det middag.

Jag och mamma hann med en runda på Lillänges fantastiskt stora affärer. Kikade på en sport-bh och skor. Hittade faktiskt ett par högklackade i ljusbrunt läder men såklart så var min fot för smal för dom skorna så jag åkte bara rakt igenom. Sprang iväg och köpte lite krubb till min hund och sen handlade vi mat.

Har anmält mig till tävling den 2 maj så då gör jag och Kapten årets debut på tävlingsbanan. Jag längtar och det har jag nog aldrig riktigt gjort. Det har mest varit någon slags skräckblandad förtjusning men nu känns det verkligen som att det kommer bli grymt roligt att börja igen. Tog bara en (fd) LD och LC bara för att känna på lite.

Nu har jag redan missat 10 minuter av CSI, skämmes!


japaneese gameshow

Vaknade för omväxlingens skull ganska sent idag. Jag som har varit så stolt att jag har klivit upp 8-9 varje dag, också sov jag till 2 idag. Det var bara för att Johan också sov, innan han åkte hem.

Idag händer inte mkt, ingen hoppträning och inget annat heller. Johan åkte hem och pluggade matte med sin pappa och han kommer väl tillbaka snart.

Imorn är det skola, skola med sp08h. Det kan inte bli annat än trevligt. Ännu trevligare vore det om vi kanske tog det lite lugnt. Förmodligen kommer vi inte göra det på nk'n, det gör vi aldrig.

Dressage

Idag var det dags för tävling. För ovanlighetens skull var der dressyr på schemat. Det betyder absolut inte att jag var där och tävlade, nej det gjorde Elin m,m så bra utan mig. Haha. Jag kom dit runt 9 och då stog jag och Elin i insläppet i en timme och sen gick hon och hämtade Melton och jag satte mig på läktaren och kikade på söta ponnysar en stund. Elin red, och det var så fint så, men sen hämtade mamma mig. Jag höll på att frysa häcken av mig, då var det dags att styra kosan mit mitt hus. Förmodligen gick det lika bra i andra klassen för Elin, dom är ju för underbara dom två tjejerna.

Nu har jag suttit i ett jävla duntäcke i mer än tre timmar och är fortfarande inte varm. Ett varmt bad vore ju inte helt fel, men får jag bada? - Nej just det, det får jag ju inte. JÄVLA PIERCING!

Nu har Johan äntligen tagit sig ut på vägen, på väg hem. Sist vi pratades vid var han utanför Sundsvall så nu lär han väl vara i Sundsvall. Jag har en stark känsla av att vi ändå inte kommer träffas förns ikväll. Han skulle hem och packa upp, och förmodligen göra massa annat. Det kommer säkerligen sluta med att han kommer hit 9 och sen sover vi. Det gör inget att vi kommer ligga i sängen hela dagen imorn för T ringde nyss och meddelade att det inte är nån hoppning på morgonen.

Lat(e) fredag

Jag kan inte skryta med att jag har gjort mycket idag. Efter middagen åkte vi och handlade lite godis till mormor och det slank ner både en och annan chips-påse i min korg vill jag lova. När vi kom hem skulle jag tydligen städa hallen, och lydig som jag är så gjorde jag det. Nu sitter vi, elin mamma pappa, och tittar på "Så ska det låta". Jag har ingen aning om varför han från ica-reklamen är med, men det är han och han sjunger.

Imorgon ska jag hjälpa till på tävlingen på ridskolan. Tydligen var det inte mycket starter och det är ju skönt som tusan, det kanske till och med slutar med att jag åker hem när Johan är kvar. Han kommer ju som sagt i natt, men klockan 7 när jag ringde så hade dom fortfarande inte åkt. Jag undrar jag hur många timmar jag får sova inatt.


Fredag

Igårkväll så åkte jag och Matilda in till Åse och spenderade kvällen tillsammans. Vi skulle egentligen se på en film men vi fastnade med att Åse skulle se på Animla Planet istället. Efter ett antal timmar framför det så förflyttade vi oss till köket och spelade utslagspoker hela natten fram till drygt halv 4 när vi gick till Åses rum. Borstade tänderna och då fick hon för sig att hon skulle läsa dassboken för oss istället. 4 somnade jag tror jag, eller någon gång efter 4, på slutet var jag så trött så jag helt enkelt inte orkade hålla ögonen öppna!! Det är riktigt krävande att ha en sleep-over hos Åse måste jag säga :) haha.

Mamma hämtade mig runt halv 3-3 och då åkte vi till Granngården och kikade efter gummistövlar till mamma och nya ridvantar till mig. Vi kom fram till att mamma isället skulle köpa rosa på stan och jag skulle köpa ljusblå ridvantar på Häst e Bäst. Det blir ju alldeles perfekt eftersom jag och Kapten brukar vara blåa på tävlingarna. Kanske blir lite lime-grönt också till sommaren, som omväxling bara.

Ikväll kommer Johan äntligen till Östersund. Jag har väntat i 1½ vecka men nu kommer han äntligen hem! Hans pappa hade jobbat klart klockan 12 i Sthlm men de har fortfarande inte tagit sig iväg och nu är klockan strax efter 4. Det lär nog sluta med att han kommer till mig mitt i natten som förra gången.. Pappa åker utan mig till Åkersjön i helgen för jag ska jobba på tävlingen imorn och vara lite med Johan. Ska försöka göra lite på samhällen också, men det är ju som så svårt att börja någon gång.

Vi hörs!

Att gräva sin egen grav

Ojojoj, har man lite att göra en ledig dag så är det lätt att hamna på diverse sidor. Men gör inte samma misstag som mig och halka in på kissies videobloggar. Jag hatar verkligen allt som har en henne att göra. Varför lägger man ut videobloggar när man förmodligen VET att folk bara tycker det är tragiskt?? Efter att ha kollat på hennes blogg så kan jag i alla fall konstatera att jag hellre läser blondinbellas än kissies, förmodligen det enda pluspoäng blondinbella någonsin kommer få av mig.

Isället kan jag väl tala om vad jag har gjort, eftersom jag inte har sminkat mig 3 timmar och stått X antal timmar framför spegeln och övat inför kommande videoblogg med min gay-kompis. Nej, istället har jag tagit en promenad i de jämtlandska skogarna med min vovve och hälsat på hos min mormor och morfar. Vi fikade nybakad äppelpaj och sen hjälpte jag och mamma henne att ta ner julpyntet ute i buskarna (sent, men det är inte så lätt att ta bort dom när det är 20 meter snö framför). Nu ska vi fixa iordning lite på mamma och pappas rum och sen ska jag kika lite på samhällen tänkte jag minsann.

Anmäla mig till tävling skulle jag visst också göra, listan växer.

Torsdag

Vaknade nyss av att mamma släppte in hunden till mig. Det är alltid så härligt att vakna av en blöt puss i ansiktet, speciellt av min snuskiga hund. Nej tack, Johan hem - nu!

Min dag blir nog ganska vanlig. Helst inte för mycket att göra. Ska nog låsa fast och stänga in mamma så hon inte tvingar mig att städa mitt rum. Det ser förjävligt ut! Men det behövs inte. Det blir som mer hemtrevligt om det ser lite ovårdat ut.

Pratade äntligen med Johan igår. Nu har han kommit hem från Sverige igen och är hos sin mamma i Stockholm fram till lördag.

mini-pc

Nu har jag äntligen köpt mig en ny dator. Äntligen!

Min dator har inte fungerat på säkert en månad så nu var det dags för en ny. Varför inte ta en som jag kan ha med min överallt, varför inte en mini-pc? Pappa och jag tog oss en tur till onoff nu på morgonen och köpte en Samsung NC10, en rosa såklart. Har suttit och installerat och fixat i flera timmar och inte förns nu har jag mobilt bredband och antivirusskydd. Så nu är det bara att köra hårt, lika hårt som Elin körde i Åre igår.

Ikväll blir det ridning och om 45 minuter kommer Johan hem till Sverige igen.


RSS 2.0